medrek.se

Kurator/socionom till Smärtenheten, Östersunds Rehabcentrum

Regioner
Utgår

2023-06-04

Ansök nu

Kurator/socionom till Smärtenheten, Östersunds Rehabcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen som kurator till oss på Smärtenheten vid Östersunds Rehabcentrum.

Östersunds Rehabcentrum tillhör Region Jämtland Härjedalen och är en av flera verksamheter inom område hjärta, neurologi och rehabilitering. Vår verksamhet finns ca 2,5 km från Östersunds sjukhus. Läget är nära skog och Östersunds vintersportstadion - med skid- och löparspår erbjuder både patienter och anställda en fin utemiljö med möjlighet till träning.

Smärtenheten är en specialistvårdsenhet som tar emot patienter med långvarig benign smärta, enheten består av två spår, mottagning- och rehabiliteringsverksamhet. Mottagningen arbetar utifrån ett biopsykosocialt perspektiv med patienten i fokus. Smärtrehabiliteringen erbjuder multimodal rehabilitering i gruppform, MMR2.

På enheten arbetar läkare, smärtsjuksköterskor, fysioterapeuter, psykologer, kurator, arbetsterapeut och medicinsk sekreterare.

Arbetsbeskrivning

Hos oss kommer du arbeta i en multidisciplinär organisation. I rollen som kurator arbetar du med psykosocial utredning och KBT behandling; kris- och samtalsstöd, information och vägledning i socialjuridiska frågor. Du är stöd i kontakter med olika myndigheter och andra samhällsfunktioner.

Arbetet ställer stora krav på självständighet och eget ansvarstagande parallellt med förmåga till flexibilitet och god samarbetsförmåga i teamgemensamma uppgifter. Du bidrar aktivt och tillför psykosocial kompetens såväl i teamet som i olika utvecklingsprojekt inom verksamhetsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är som socionom och har minst två års yrkeserfarenhet, legitimation som hälso- & sjukvårdskurator är önskvärt, någon form av annan vidareutbildning inom yrkesområdet ses som en merit. Vi ser gärna att du har KBT steg 1. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga

Andra uppgifter

Här hittar du mer information om Region Jämtland Härjedalen. www.regionjh.se

Ditt nya hem? Läs mer om att bo och leva i Östersunds kommun. www.ostersund.se

Välkommen till Jämtland Härjedalen! www.jamtland.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid, 50% men stor möjlighet till utökning inom området.
Tillträde: 2023-08-01 eller enligt överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Cecilia Fors Lyrén
Enhetschef
Telefon: 070-224 08 39
Email: cecilia.fors-lyren@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Helen Alvåsen
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 063-154898
Email: helen.alvasen@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/445/2023
Sista ansökningsdag: 2023-06-04

Dela detta jobb

Kurator/socionom till Smärtenheten, Östersunds Rehabcentrum

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård