medrek.se

logga

Kurator till LVH Psykiatri NPA mottagningen, Sundsvall

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-10-25

Ansök nu

Kurator till LVH Psykiatri NPA mottagningen, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker nu en kurator till Neuropsykiatriska affektiva mottagningen (NPA)!

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Neuropsykiatriska affektiva mottagningen är en specialistpsykiatrisk öppenvårdsmottagning som behandlar, utreder och bedömer personer som är över 18 år och lider av neuropsykiatriska funktionshinder med tillhörande samsjuklighet. Inom mottagningen arbetar vi i team som består av läkare, psykologer, kurator, sjuksköterskor, arbetsterapeut och medicinska sekreterare. Neuropsykiatriska affektiva mottagningen är sedan april 2019 en sammanslagning mellan bedömningsmottagningen och neuropsykiatriska mottagningen.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att genomföra psykosociala bedömningar, kartlägga behov och vilka stödinsatser som kan vara aktuella. Att samverka med andra samhällsaktörer runt patienter, som exempel Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Socialtjänsten är en viktig del av arbetet. Psykoedukation i grupp genomförs på mottagningen där kuratorn är delaktig och informerar om samhällets stöd och insatser för patientgruppen. I arbetet kan även telefonrådgivning förekomma. Då mottagningen behandlar vuxna patienter beaktas barnperspektivet i de fall det är aktuellt.

Vi erbjuder dig;
Möjlighet att delta i och utveckla ett positivt och öppet arbetsklimat tillsammans med kompetenta kollegor. Regionen erbjuder goda möjligheter till utbildning och kompetensutveckling. Här finns möjlighet att påverka och utveckla mottagningens arbetssätt. Ett etablerat nätverk finns för kuratorer inom psykiatrin i Sundsvall.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom, erfarenhet av arbete som kurator inom hälso- och sjukvård är meriterande såväl psykoterapiutbildning. Önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta med patienter som har komplexa och omfattande behov av stöd i vardagen. Det är meriterande om du har vana att leda grupper då mottagningen bedriver psykoedukation i grupp. God kännedom om vad samhället har att erbjuda är betydelsefullt i arbetet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, du behöver ha ett gott bemötande, tycka om att arbeta självständigt och flexibelt. Vi vill att du precis som vi, värdesätter ett arbete som präglas av eget ansvar, delaktighet och gott samarbete.

Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-25

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Kristine Lokrantz

Enhetschef

Telefon: +4660183907

E-post: kristine.lokrantz@lvn.se

Helén Jonsson

SSR Akademikerförbundet

Telefon: +4662019258

E-post: helen.jonsson@rvn.se

Emma Bergström

Kurator

E-post: emma.bergstrom@rvn.se

Dela detta jobb

logga
Kurator till LVH Psykiatri NPA mottagningen, Sundsvall

Region Västernorrland