medrek.se

Kurator till Socialt arbete inom PO Öron-Näsa-Hals

Regioner
Utgår

2019-09-29

Ansök nu

Kurator till Socialt arbete inom PO Öron-Näsa-Hals

Är du en erfaren kurator med intresse för teamarbete? Lockas du av en stimulerande och utvecklingsinriktad miljö? Vi söker nu en kurator till Patientområde (PO) Öron-Näsa-Hals, med inriktning mot vuxna patienter med hörselnedsättning och tinnitus.

Funktionsområde Socialt arbete i hälso- och sjukvård ingår i Funktion Hälsoprofessioner och är norra Europas största enhet för kuratorer med cirka 130 medarbetare. Vi utför sociala interventioner, psykosocial behandling och närståendestöd enligt överenskommelser med uppdragsklinikerna inom Karolinska Universitetssjukhuset och med andra beställare. Därtill är en central del av vårt uppdrag att bedriva forskning och utbildning.   

Nu söker vi en kurator till Hörsel och balans inom Patientområde (PO) Öron-Näsa-Hals. Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder vård för patienter med hörselnedsättning och tinnitus enligt vissa kriterier. Uppdraget är ett utvidgat multiprofessionellt stöd för vuxna patienter med grav hörselnedsättning, hörsel- och synnedsättning, andra funktionshinder samt alltid då hörselnedsättningen medför konsekvenser för arbete och studier.

Om tjänsten

Som kurator inom vår verksamhet ingår du i ett medicinskt team, där du utgör en nödvändig kompetens för att kunna skapa förutsättningar för att snabbt och patientsäkert utreda, bedöma och åtgärda psykosociala behov. Din kompetens som socionom behövs för att kunna arbeta med och hantera den psykosociala komplexiteten runt patienten i den medicinska kontexten och bidra med en helhetssyn på människan. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar: 

  • rådgivning i sociala frågor  
  • myndighetskontakter  
  • samarbete med andra vårdgivare, såväl internt som externt, samt frivilligorganisationer  
  • kris- och stödsamtal  
  • leda informationsträffar och andra gruppsammankomster för patienter
  • att ta emot och handleda socionomstudenter  

Uppdraget är inriktat på öppenvård.  

Forskning, utbildning och utveckling ses som kärnverksamheter likvärdiga med universitetssjukhusets vårduppdrag. Som medarbetare hos oss ingår det som en naturlig del av din tjänst att bidra till och delta i aktuella utvecklingsprojekt och forskning.  

Vi erbjuder 

Vår förändringsresa är i full gång och tillsammans med ditt team är du med och sätter patienten i centrum, på riktigt (klicka här för att läsa mer om Karolinskas verksamhetsmodell). Här möts du och de andra professionerna kring patienten om komplexa problem och får unika möjligheter att ta del av varandras kunskaper och utvecklas. 

Våra ambitioner är högt ställda och vi strävar efter psykosocialt arbete i världsklass. 

Vi söker    

Vi vänder oss till dig som känner dig trygg i din yrkesroll och som har förmåga att anpassa dig efter den situation du ställs inför. Du är lyhörd inför andras behov och har lätt för att kommunicera. Därtill arbetar du strukturerat, tar ansvar för ditt arbete och samarbetar med dina kollegor för att hitta en bra lösning för teamet som helhet. Du värdesätter också andra professioners kompetens och bedömningar för att ge patienten den bästa vården ur ett helhetsperspektiv.   

Kvalifikationer  

- Socionomexamen

- Flerårig erfarenhet av kuratorsarbete

- Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.

Erfarenhet av kuratorsarbete inom hälso- och sjukvård är meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta med svårt sjuka patienter och deras närstående. Vi ser det även som en stor fördel om du har magisterexamen och/eller dokumenterad erfarenhet av forskning, utveckling och utbildning inom områden som är relevanta för tjänsterna.  

Har vi fångat ditt intresse? Sök redan idag!  

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Din ansökan bör innehålla CV och personligt brev.

Vi ser fram emot din ansökan!  

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Kontakt

Annika Iglesias Tejos 
Funktionsenhetschef
0725981316

Fackliga representanter
Birgitta Nygren, SACO/SSR: birgitta.nygren@sll.se / tel. 08-585 87 104

Dela detta jobb

Kurator till Socialt arbete inom PO Öron-Näsa-Hals

Karolinska Universitetssjukhuset