medrek.se

logga

Kurator till Vist skola och Norrbergaskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-02-05

Ansök nu

Kurator till Vist skola och Norrbergaskolan

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Som kurator arbetar du för att se eleven i hela sitt sammanhang. Du arbetar för att undanröja hinder för lärande och bidra till elevernas utveckling och hälsa genom din psykosociala kompetens. I uppdraget ingår att genomföra samtal, såsom stöd-, motivations- och krissamtal liksom utredande och rådgivande samtal med enskilda elever och deras familjer relaterade till skolsituationen.

I din roll som kurator arbetar du tillsammans med skolans elevhälsoteam för att stödja eleverna till att nå målen i skolan. Du medverkar till att skolan arbetar hälsofrämjande och förebyggande mot psykisk ohälsa, mobbning, kränkande behandling, diskriminering och trakasserier.

Utöver det elevnära arbetet samverkar du med verksamheter och myndigheter utanför skolan. Du finns även som stöd för skolans personal genom att bidra med kunskap om risk- och skyddsfaktorer för elevers hälsa, sociala situation, lärande och utveckling.

Som skolkurator deltar du i professionsnätverk som hålls av samordnande kurator. Du erbjuds fortbildning i form av handledning och medverkan på elevhälsokonferenser.

Denna tjänst innebär arbete som skolkurator på både Vist skola och Norrbergaskolan. 

Din arbetsplats

Vist skola och Norrbergaskolan ligger i natursköna Sturefors, strax söder om centrala Linköping. Vist skola är en F-6 skola som läsåret 22/23 kommer att ha knappt 350 elever och Norrbergaskolan är en F-1 skola med ca 110 elever. Skolans personal är indelade i ämneslag och pedagogiska team, med samverkan mellan skolorna.

Här finns en väl utvecklad fritidsverksamhet för alla åldrar. Till grund för verksamheten har vi ett årshjul som innehåller aktiviteter och pedagogiska planeringar där vi synliggör, utvärderar, följer upp och utvecklar verksamheten. 

Under hösten 2021 öppnade vi vår nybyggnation på Vist skola som innefattar en fullstor idrottshall, matsal samt bibliotek för både skola och allmänheten. På båda våra skolor har vi nära till naturen och har goda möjligheter till utomhuspedagogik. 

Du som söker

Vi söker dig med socionomexamen alternativt annan beteendevetenskaplig examen. Du har kunskap om samtalsmetodik och vägledande samtal och kunskap om styrdokument, lagstiftning och riktlinjer i enlighet med socialt arbete i skolmiljön. Vi ser gärna att du har läst socialrätt på högskolenivå. Du har erfarenhet av socialt arbete mot barn och ungdomar och det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som kurator i skolan. Du kan uttrycka dig tydligt i svenska i tal och skrift då du kommer arbeta med samtalet som verktyg och dokumentera. 

Vidare är du trygg, stabil och ser relationer i sitt rätta perspektiv där du skiljer på det personliga och det professionella. Du tar ansvar för din uppgift, driver dina processer vidare. Vi ser att du har förmåga att sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor, arbetar bra med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang samt skapar kontakter och underhåller relationer.

Övrig information

Tillträde: 2023-08-01, eller enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10698

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Dela detta jobb

logga
Kurator till Vist skola och Norrbergaskolan

Linköpings kommun