medrek.se

logga

Kuratorer till Anhörigcenter

Regioner
Utgår

2021-08-15

Ansök nu

Kuratorer till Anhörigcenter

Om arbetsplatsen

Råd & Stöd är en del av Leanlink och vi är ca 600 medarbetare uppdelade i tre områden; Individ och Familjeomsorgen (IFO), Daglig verksamhet och Socialpsykatrin. Inom IFO finns verksamheten Anhörigcenter. Anhörigcenter kommer utökas under hösten 2021 då Råd & Stöd har fått i updrag från äldrenämnden att minska ensamheten hos äldre individer i Linköpings kommun. Idag arbetar tre anhörigkonsulenter på Anhörigcenter. Målgruppen idag är anhöriga och för att komma på samtal ska man befinna sig i ett anhörigskap. Nu kommer vi utöka verksamheten med fyra kuratorer som kommer fokusera på att möta äldre i ensamhet.

Arbetsbeskrivning

Som kurator på Anhörigcenter arbetar du med människor i behov av råd, stöd och hjälp och träffar dem i enskilda samtal. Då detta är en ny tjänst i en verksamhet under uppbyggnad kommer du ha möjlighet att till viss del själv forma tjänsten och vara med och bygga upp och utveckla verksamheten. 

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen eller beteendevetenskaplig examen. Du har några års erfarenhet från socialt arbete och det är meriterande om du arbetat som kurator, gärna på mottagningsenhet inom exv. primärvården. 

För att lyckas i rollen behöver du vara självgående och ha vana att själv forma ditt arbete och ta initiativ till nya arbetssätt. Du kan hantera när förutsättningarna inte är givna och kan anpassa dig till ändrade omständigheter. Det är viktigt att du kan skapa dig en helhetssyn över din arbetssituation och kan strukturera upp dina arbetsdagar. För tjänsten krävs att du kan möta människor i svåra situationer och kan sätta dig in i någon annans perspektiv utan att ta över dennes känslor.    

Information om tjänsten

Tillträde: 2021-09-01

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 4

Ref. nr: 7409

Dela detta jobb

logga
Kuratorer till Anhörigcenter

Linköpings kommun