medrek.se

Kvalitetsstrateg

Regioner
Utgår

2021-12-12

Ansök nu

Kvalitetsstrateg

Luleå har både storstadens utbud och småstadens närhet. En hållbar kuststad med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?

Socialförvaltningen har medborgarnas behov i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål.

Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Folkhälsa och hälso- och sjukvård, Stöd och service, Socialpsykiatri och öppenvård, Myndighetsutövning socialtjänst samt Vård och omsorg.

ARBETSUPPGIFTER
Socialförvaltningen utvecklar kontinuerligt sitt kvalitetsarbete med ett ledningssystem som utgångspunkt.

Som kvalitetsstrateg har du både återkommande uppgifter och uppgifter som varierar över tid. De spänner över hela fältet, från operativt till strategiskt arbete och omfattar både utredning, uppföljning och utveckling samt projektarbete. Du är en nyckelperson i förvaltningens kvalitetsarbete och kommer att ingå i ett litet team där vi är flexibla och tillsammans tar ansvar.

Rollen är förvaltningsövergripande och du arbetar huvudsakligen på ledningens och nämndens uppdrag. Kontaktytorna med övriga kommunala verksamheter är många då du också får möjlighet att representera förvaltningen i vissa kommungemensamma frågor.

Kvalitetsarbetet syftar till att, ur ett helhetsperspektiv, gagna kommuninvånarna som mottagare av socialtjänstens insatser och service.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har examen med lämplig inriktning på akademisk nivå samt erfarenheter av kvalitetsledning, utredning och utveckling. Det är meriterande med kunskap och erfarenhet av kommunal verksamhet och från socialtjänstens verksamhetsområden.

Dina personliga färdigheter är av största vikt. Du
• är drivande och åstadkommer resultat
• är kommunikativ och pedagogisk
• kan arbeta både med struktur och process

Har såväl utredningskunskaper som erfarenhet av att driva projekt
• Du är analytisk och drivs av att arbeta med komplexa frågeställningar
• har en god förmåga att tänka och agera strategiskt
• har en mycket god samarbetsförmåga, kan se olika perspektiv och skapa tillitsfulla relationer
• är intresserad av och vill ta ansvar för organisationens lärande och utveckling.

ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Socialförvaltningen begär att få se utdrag ur Polisens belastningsregister vid nyrekrytering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Tips!
Nyfiken på Luleå? flyttatilllulea.se
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb

Dela detta jobb

Kvalitetsstrateg

Luleå kommun - Socialförvaltningen