medrek.se

Arbetsplatsbeskrivning

Laboratoriemedicin, Östersunds sjukhus, Region Jämtland Härjedalen, söker legitimerade biomedicinska analytiker (BMA) eller motsvarande till klinisk kemi/transfusionsmedicin.

Laboratoriemedicin är en ackrediterad verksamhet som har ett stort och varierande diagnostiskt panorama inom specialiteterna Klinisk kemi, Klinisk mikrobiologi och Transfusionsmedicin. Vi bedriver en högklassig diagnostik och ger patienter och remittenter en hög grad av service. Vid enheten utförs ca 2,5 miljoner analyser samt ca 5000 blodtappningar/år. 
Aktuellt laboratoriedatasystem är Flexlab inom klinisk kemi och ProSang inom transfusionsmedicin. 
Laboratoriemedicin har ca 60 medarbetare med följande professioner; legitimerade biomedicinska analytiker, legitimerade sjuksköterskor, kemister, mikrobiologer, undersköterskor, medicinsk biolog, laboratoriebiträden och medicinska sekreterare. Klinisk kemi/transfusionsmedicin inkluderar allmänkemi, hematologi, preanalys och serologi. Rotering sker inom dessa placeringar. Här finns möjligheter för personlig utveckling samt för aktivt deltagande i verksamhetens utveckling.
Arbetstiden är förlagd till dag, kväll- och helgtjänstgöring och/ eller nattjänstgöring.
Regionen äger ca 400 bostäder genom Landstingsbostäder i Jämtland AB, där det finns stora möjligheter för en legitimerad BMA att kunna hyra en lägenhet.
Östersund har en egen flygplats (Åre Östersund Airport) med flera dagliga avgångar till och från Stockholm (Arlanda och Bromma).

Arbetsbeskrivning

Arbetet innefattar såväl dagtid som obekväm arbetstid med rotation inom enheten. Huvudsakliga arbetsuppgifter, beroende på placering, är laborativt arbete, bedömningar, tekniskt godkännande, felsökningar och kundkontakter. Dina analyser och bedömningar av mät- och undersökningsresultat utgör en stor del i säkerställandet av att patienterna får rätt diagnos och behandling. Du tar ansvar och driver dina arbetsuppgifter i mål på egen hand, kan även anpassa dig och omprioritera när det behövs.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är Legitimerad biomedicinsk analytiker eller motsvarande för laboratoriearbete inom klinisk kemi och transfusionsmedicin. Vi tror att du har ett stort engagemang med hög samarbetsförmåga och ett flexibelt förhållningssätt. Arbetet kräver noggrannhet och förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Vi ser att Du har förmåga att se helheten och en ambition att skapa arbetssätt som främjar intern och extern samverkan. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 
Meriterande;
Legitimerad biomedicinsk analytiker.
Språkkunskap i svenska motsvarande C1 enligt Europarådets nivåskala.
Erfarenhet från laboratoriearbete eller liknande.

Andra uppgifter

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. 

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, 
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse Urval och intervjuer sker löpande, så tjänsterna kan vara tillsatta innan sista ansökningsdatum.
Avslutning: 

Kontaktpersoner

Namn: Daniel Hjortling
Enhetschef
Telefon: 063-15 32 35
Email: daniel.hjortling@regionjh.se
Namn: Bengt Hellmark
Enhetschef
Telefon: 063-15 31 46
Email: bengt.hellmark@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Anna-Lena Henriksson
Vårdförbundet
Telefon: 063-15 37 45
Email: anna-lena.henriksson@regionjh.se
Namn: Anna Larsson Hult
Vårdförbundet
Telefon: 063 - 15 36 25
Email: anna.hult@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/819/2023
Sista ansökningsdag: 2023-12-03

Laboratoriemedicin i Östersund söker Legitimerade biomedicinska analytiker eller motsvarande.

Ansök nu

Dela detta jobb