medrek.se

Allmänpsykiatriska öppenvården söker nu dig som är överläkare inom psykiatri med intresse för chefs- och ledarskap till vår nyinrättade tjänst som läkarchef.

Som läkarchef kommer du att vara direkt underställd verksamhetschefen och ingå i klinikens ledningsgrupp. I ditt uppdrag har du ledningsansvar och ekonomiskt ansvar för läkarnas verksamhet samt personalansvar för klinikens läkare.

Tillsammans med verksamhetschef och övriga chefskollegor utvecklar och leder du verksamheten i nära samarbete med övriga medarbetare. Du kombinerar din roll som chef med kliniskt arbete som överläkare inom allmänpsykiatrin.

Som chef i Region Örebro län arbetar du utifrån vår vision och värdegrund. Du leder utifrån angivna mål och följer upp resultat, samt har ett kommunikativt och utvecklingsinriktat ledarskap som främjar lärande och utveckling. Psykiatrin är en verksamhet som förutsätter gott samarbete mellan professioner, enheter, verksamheter och med samhällets övriga resurser för målgruppen.

Hos oss får du en individuell introduktion, mentor som stöd och en regelbunden fortbildning. Region Örebro län har ett särskilt utbildningsprogram för chefer.

Du har goda möjligheter till forskning, vidareutbildning och utveckling. Vi kan även hjälpa till med förmedling av kontakter för bostad och arbete för medflyttande.

Arbetsuppgifter:
I ditt uppdrag är du enhetschef för klinikens läkare och du deltar i klinikens ledningsgrupp och i område psykiatris läkarforum. Del av din tid kommer du också att arbeta kliniskt på någon av klinikens mottagningar i Örebro, eller i länet. Du ingår även i psykiatrins bakjourslinje, omfattningen kan anpassas efter verksamhetens behov och dina egna önskemål.

Kvalifikationer:
För tjänsten krävs svensk legitimation som läkare samt svensk specialistkompetens inom psykiatri. Du bör också ha erfarenhet av chefs- och/eller ledarskap. Arbetet i verksamheten bygger på ett stort engagemang, flexibilitet, en positiv grundinställning och en god kollegial gemenskap vilket ställer krav på samarbetsförmåga och social kompetens. Du har ett etiskt och professionellt förhållningssätt för att göra objektiva bedömningar och ta ett självständigt ansvar i olika situationer.

Du har förmåga att leda och motivera andra genom tydlig kommunikation i både tal och skrift samtidigt som du besitter förmågan att organisera, samordna och följa upp. Då uppdraget är mångfasetterat, med såväl chefs-/ledarskap som kliniskt arbete, har du förmåga att avgränsa uppdrag, vara flexibel och strukturerad. Du tar stort eget ansvar och är samtidigt en lagspelare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform:
Tillsvidare, heltid, som överläkare inom Region Örebro län med ett tidsbegränsat chefsförordnande som läkarchef.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Anna Berggren, verksamhetschef
Telefon: 072-146 64 85

Karin Haster, Områdeschef psykiatrin
Telefon: 070–214 99 92

Facklig företrädare:
Örebro läns läkarförening, Teresa Jansen
Telefon: 070-572 56 00
E-post: teresa.jansen@regionorebrolan.se

Hemsida: www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:
2019-06-30

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Allmänpsykiatrisk öppenvård är en del av den specialiserade psykiatrin. Verksamheten har mottagningar i Hallsberg, Karlskoga, Lindesberg och Örebro med enheter inom rehabilitering, affektivmottagning, traumamottagning samt en enhet för dövpsykiatri. Vi arbetar med både individuell- och gruppbehandling samt med såväl planerade som akuta besök samt telefonrådgivning. Tillsammans är vi runt 200 medarbetare som arbetar med gemensamma processer och mål. Vi arbetar i multiprofessionella team utifrån en helhetssyn på människan samt jobbar för att främja närståendes delaktighet i vården.

Psykiatrin i Region Örebro län är en specialistverksamhet indelad i fem verksamhetsområden alla med stort fokus på etik och samverkan samt med en väl fungerande utbildnings- och forskningsmiljö. Tillsammans är vi ungefär 900 medarbetare.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Övrigt:
Då vi inom Psykiatrin värnar om våra patienter och värderar patientsäkerheten högt, kommer vi i samband med rekryteringen att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregister från Rikspolisstyrelsen.

Mer att läsa om misstanke- och brottsregister finns i SFS 1999:1135 och SFS 1999:1134.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Läkarchef, allmänpsykiatriska öppenvården

Företag Region Örebro
Regioner
Utgår

2019-06-30

Ansök nu

Dela detta jobb