medrek.se

logga

Länsverksamhetschef till Ögon och Hörselvård

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-11-24

Ansök nu

Länsverksamhetschef till Ögon och Hörselvård

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länsverksamheterna Ögon och Hörselvård sammanslås till en ny, gemensam länsverksamhet den 1 januari 2021. Verksamheten ansvarar för att ge patienterna tillgång till länets samlade specialistkompetens på lika villkor. Detta som en del i att öka tillgängligheten till vården och dess kvalitet.

Hörselvården består idag av hörselrehabilitering, tekniska hörselvården, tolkningsverksamhet för döva och fyra hörcentraler inom länet, Sundsvall, Härnösand, Sollefteå och Örnsköldsvik. Ögon-kliniken består av 4 mottagningar inom länet, Sundsvall, Härnösand, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Verksamheten har sammanlagt ca 140 medarbetare och 6 enhetschefer.

Inom varje länssjukvårdsverksamhet ska en utvecklad struktur finnas för samverkan med andra verksamheter inom specialistvården, primärvården och länets kommuner. Dessutom ska arbetssätt och förhållningssätt enligt nära vård utvecklas där det ingår att stärka patientens medverkan i sin vård och behandling.

Arbetsuppgifter

Som länsverksamhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamhet, personal, ekonomi, kvalitet och patientsäkerhet.

Du är direkt underställd områdesdirektören för Somatik och tillsammans med övriga verksamhetschefer som ingår i ledningsgruppen ansvarar du för en effektiv och kvalitativ specialistvård i länet. Även samverkan med andra verksamheter inom regionen samt andra samhällsaktörer är viktiga delar i ditt uppdrag.

Länsverksamhetschefen ansvarar för att säkerställa att regionens vision och de politiska ambitionerna får genomslag och att verksamheterna bedrivs ändamålsenligt genom målstyrning och utifrån de ekonomiska förutsättningarna. Det innebär bland annat att systematiskt styra och säkerställa arbetet med planering, genomförande och uppföljning av regionens verksamhet.

Vidare ansvarar du för att leda styr- och ledningsgrupper, stödjer enhetscheferna i deras uppdrag, ansvarar för att facklig samverkan sker inom länsverksamheten i ett gemensamt verksamhetsråd och arbetar och bidrar till en god arbetsmiljö utifrån regionens vision och värderingar.

I uppdraget ingår ett övergripande ansvar för att utveckla arbetssätt, processer, kunskap och kompetenser och organisationen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen eller utbildning inom för tjänsten relevant område. Du har en gedigen chefs- och ledarerfarenhet. Det är meriterande om du har vana av att leda andra chefer. Du har erfarenhet av strategiskt ledningsarbete samt kunskap om och erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvårdssektor och i en politiskt styrd organisation.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Körkort är ett krav då det ingår resande i tjänsten.
Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och ditt ledarskap präglas av tillit, dialog och delaktighet. Som ledare i den här rollen har du gott omdöme, är uthållig och utgår ifrån ett helhetsperspektiv. Din samarbetsförmåga är god.

Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen och chefsförordnandet är tidsbegränsat på fyra år med regionens chefspolicy som riktmärke. Chefer i Region Västernorrland företräder arbetsgivaren och utövar ett ledarskap som har sin grund i god självinsikt och präglas av ärlighet, öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod.

Tillträde efter överenskommelse.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Välkommen in med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-11-24

Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Elisabeth Haraldsson

SACO

Telefon: +4660181543

E-post: elisabeth.haraldsson@rvn.se

 

Ylva Byström

Vision

Telefon: 0706328036/061184332

Mobiltelefon: 070-6328036

E-post: ylva.bystrom@rvn.se

 

Tommy Sandin

Kommunal Västernorrland

Telefon: +4660181912

E-post: tommy.sandin@rvn.se

 

Peter Wallner

Vårdförbundet

Telefon: 070-374 06 96

E-post: peter.wallner@rvn.se

 

Lena Carlsson

Förvaltningschef

Telefon: 070-1916822

E-post: lena.karlsson1@rvn.se

Dela detta jobb

logga
Länsverksamhetschef till Ögon och Hörselvård

Region Västernorrland