medrek.se

Leg. Arbetsterapeut vikariat

Företag Ystads Kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-11-25

Ansök nu

Leg. Arbetsterapeut vikariat

Om arbetsplatsen

Ystad är porten till framtiden och omvärlden. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt. Allt som allt en god miljö för kreativitet.
Här kan du bo i den medeltida stadskärnan, på öppna landsbygden eller kanske nära havet. Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna.

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare. Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö, erbjuder en rökfri arbetsplats samt möjlighet till friskvård.

En av våra medarbetare kommer att delta i ett projekt tillsammans med biståndshandläggarna i Ystads kommun och vi söker ersättare.

Din organisatoriska placering blir inom verksamhetsområde Hälsa, Vård och omsorg, enhet Rehabgruppen. I enheten finns ett härligt gäng med arbetsterapeuter, fysioterapeuter, bostadsanpassningshandläggare och hjälpmedelsassistent. Tillsammans arbetar vi för att förbättra och utveckla rehabiliteringen samt habiliteringen för patienter i Ystads kommun.

Vi sitter tillsammans i Ystad vilket ger möjlighet till ett nära utbyte av erfarenheter, möjlighet att stärka våra kompetenser, samarbeta och ge våra kommuninvånare den bästa möjliga rehabiliteringen, på vårdboende och i ordinärt boende. Gruppen har ett nära samarbete med sjuksköterskor och undersköterskor. Vi möter personer med varierande diagnoser och i olika åldrar där äldre personer är den största gruppen. Vi arbetar aktivt med utvecklings- och kvalitetsarbete och du får stora möjligheter till att delta i detta.

Vi arbetar aktivt med mentor och introduktionsprogram i verksamheten.

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut ingår du i teamet runt patienten och tillgodoser och samordnar patientens samlade behov av arbetsterapi. Arbetsterapeutisk intervention sker i patientens egna bostad samt i särskilt boende.

En stor del av arbetet innebär att göra individuella funktions- och aktivitetsbedömningar, utforma och genomföra rehabiliteringsinsatser tillsammans med vårdtagare och personal samt förskriva medicintekniska hjälpmedel. I arbetet ingår även handledning och instruktion till patienter, anhöriga och personal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut och som har erfarenhet av och ett genuint intresse för rehabiliteringsarbete i kommunal verksamhet. Du har förmåga att arbeta självständigt och i team samt har god samarbetsförmåga. Andra egenskaper vi gärna ser hos dig är att du är flexibel och serviceinriktad.

Körkort för bil krävs.

Utifrån de många kontakter uppdraget innebär samt dokumentering krävs det att du har god pedagogisk förmåga och att du kan uttrycka dig i tal och skrift. All dokumentation sker i våra IT-system och du har grundläggande datorkunskaper.

Erfarenhet av arbete inom kommunal rehabiliteringsverksamhet är meriterande.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2020-02-01

Tidsbegränsad till: 2021-01-31

Eller enligt överenskommelse
100%
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   257.19

Dela detta jobb

Leg. Arbetsterapeut vikariat

Ystads Kommun