medrek.se

Leg. Psykolog/Organisationskonsult

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-05-25

Ansök nu

Leg. Psykolog/Organisationskonsult

Hälsan och Stressmedicin, Hälsan och Arbetslivet, Södra Älvsborg
Hälsan och Stressmedicin är en del av Västra Götalandsregionen med verksamhetsdelarna Hälsan och Arbetslivet samt Institutet för Stressmedicin.

Förvaltningens uppdrag är att bedriva företagshälsovård för Västra Götalandsregionens förvaltningar och bolag samt bedriva forskning och kunskapsspridning för att motverka ogynnsam stress och stressrelaterad ohälsa.

Beskrivning
Hälsan och Arbetslivet är Västra Götalandsregionens interna företagshälsovård. Vi arbetar utifrån ett systematiskt arbetsmiljöperspektiv (SAM) inom områdena medicin, ergonomi, hälsopromotion, miljö, teknik och beteendevetenskap.

Hälsan och Arbetslivet deltar i ett flertal projekt, såväl regionala som nationella, inom arbetsmiljö, hälsa och rehabilitering och vi kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter för våra anställda.

Vi söker nu en ny medarbetare till enheten i Borås.

Arbetsuppgifter
Utgångspunkt i arbetet är att skapa och bibehålla goda relationer med regionens chefer, HR och medarbetare. Arbetet sker på organisations-, grupp- och individnivå och är av främjande, förebyggande eller återskapande karaktär.

Du kommer att ingå i ett team, där du utifrån våra kunders behov samarbetar med övriga kompetenser: ergonomer, företagsläkare, företagssköterskor, hälsostrateger, arbetsmiljöingenjör samt FHV-sekreterare.

Arbete på grupp- och organisationsnivå innefattar exempelvis chefsstöd, grupp- och ledarutveckling, konflikthantering samt genomförande av workshops och utbildningar. Det kan också förekomma olika former av kartläggningar och utredningar, såsom arbetsmiljökartläggning eller utredning av kränkande särbehandling.

Arbete på individnivå innebär att, utifrån huvudsakligen arbetsrelaterade behov, ge samtalsstöd och behandling, medverka i rehabiliteringsprocesser, genomföra arbetsförmågebedömningar samt samverka med individernas chefer, på vars uppdrag du arbetar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är erfaren leg. Psykolog/Organisationspsykolog, gärna med specialistkompetens inom arbets- och organisationspsykologi. Erfarenhet av arbete inom organisationsutveckling, grupp- och ledarutveckling samt utbildning inom KBT lägst steg 1 är meriterande. Har du annan likvärdig utbildning och erfarenhet från att arbeta inom dessa områden är du också välkommen att söka tjänsten.

Du bör ha goda kunskaper och erfarenhet från kliniskt arbete med stort intresse för samarbete och utveckling av kundrelationer. Erfarenhet från företagshälsovård eller annat arbete inom intäktsfinansierad verksamhet prioriteras. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Inom Hälsan och Arbetslivet ser vi mångfald som en tillgång.
Uppdrag kan ske inom hela Västra Götalandsregionen.
Krav på körkort.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Kontakt    
Enhetschef Ewa Book, 0705 - 16 20 43
HR-chef Kerstin Hammerbo, 0767 - 64 99 30

Dela detta jobb

Leg. Psykolog/Organisationskonsult

Hälsan och Stressmedicin VGR