medrek.se

Legitimerad Apotekare eller Receptarie

Regioner
Utgår

2019-04-29

Ansök nu

Legitimerad Apotekare eller Receptarie

Vi erbjuder   
Inom Region Stockholm är läkemedelsförsörjning, extemporetillverkning och supporttjänster gemensamt upphandlade och har en gemensam regional sjukhusapoteksfunktion. På Karolinska Solna finns den ena av två beredningsenheterna som supporterar hela regionen med extempore-läkemedel. Klinisk farmaci är ett område på Karolinska Universitetssjukhuset som är under utveckling vilket medför att vi kommer att ha ett större fokus på området framöver.  
 
Du kommer ingå i ett team med farmaceuter, sjuksköterska och chefläkare som arbetar i stabsfunktion med övergripande stöd till verksamheten kring läkemedelsförsörjning och hantering.  
 
Teamet har i huvudsak en rådgivande roll men det inkluderar även strategiskt såväl som operativt arbete. Med anledning av pensionsavgångar behöver vi förstärkning inom områdena extempore, läkemedelshantering, slutenvårdsdos och klinisk farmaci. Beroende på erfarenhet och intresse kommer du arbeta med ett eller flera områden. 
 
Om tjänsten 
Arbetet är varierat och ställer krav på att kunna integrera sakkunskap med vårdens behov och processer. Rollen innebär nära kontakter och samarbete med såväl sjukhusets vårdenheter som externa leverantörer av läkemedelsförsörjning. Beroende på ansvarsområde kan det även bli aktuellt att delta i den regionala sjukhusapoteksfunktionen. 
 
Bland arbetsuppgifterna ingår riktlinjearbete, kvalitetsuppföljning, utbildning och att stötta vårdenheterna i konkreta frågor. Du kommer att arbeta sjukhusövergripande, men ha en huvudplacering antingen i Huddinge eller i Solna. 
 
Vi söker  
Du är strukturerad, initiativtagande och har förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp. För att lyckas i rollen ser vi att du behöver vara uthållig samt trivas i en dynamisk miljö.
 
Som person är du drivande, analytisk, van att ta eget ansvar samt bra på att organisera och strukturera ditt arbete. Du är positiv till att arbeta med utvecklingsfrågor och ständiga förbättringar. Ytterligare är du lyhörd med god samarbetsförmåga samt helhetssyn.
 
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 
  
 Kvalifikationer  
Legitimerad apotekare eller receptarie med minst några års yrkeserfarenhet inom något av följande områden:  läkemedelsförsörjning, extempore eller klinikorienterad farmaci. 
Mycket goda språkkunskaper i svenska med förmåga att uttrycka sig väl i både tal och skrift.  
Meriterande: 
erfarenhet av kvalitetsledningssystem 
erfarenhet av projektarbete och samverkan med olika aktörer 
erfarenhet av vårdnära utvecklingsarbete  
Varmt välkommen med din ansökan!
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2.Personligt brev
  
  
  
  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Ingela Stroem 
Chef, Administration
contacticon phone 072-584 07 89

Fackliga representanter
SACO: saco.karolinska.karolinska@sll.se

Dela detta jobb

Legitimerad Apotekare eller Receptarie

Karolinska Universitetssjukhuset