medrek.se

Legitimerad arbetsterapeut till hemsjukvården Förenade Care, Vellinge kommun

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-02-10

Ansök nu

Legitimerad arbetsterapeut till hemsjukvården Förenade Care, Vellinge kommun

BESKRIVNING AV VERKSAMHETEN

Förenade Care driver hemsjukvård på uppdrag av Vellinge kommun. Vi söker nu en engagerad och ansvarstagande legitimerad arbetsterapeut gärna med erfarenhet från arbete i kommunal hälso- och sjukvård samt på vård- och omsorgsboende.

Uppdraget är att samarbeta i tvärprofessionella team. Teamets uppgift är att bedriva hälso- och sjukvård inom kommunens ansvarsområde. I ditt arbete ska du samverka med sjuksköterskor, undersköterskor samt andra arbets- och fysioterapeuter. Du ansvara för handledning och delegering till omvårdnadspersonal samt vara ett stöd för övriga professioner i teamet. 

Teamets arbete ska präglas av ett salutogent, flexibelt och lösningsfokuserat arbetssätt med den enskildes behov i centrum.  Vi erbjuder dig ett omväxlande och självständigt arbete där du får möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. 

I dagsläget inom Vellinge kommun finns tre hemtjänst/hemsjukvårds områden Vellinge, Höllviken och Skanör samt fyra vård- och omsorgsboende varav två även har korttidsplatser.

Förenade Care värnar om kvalitet och god miljö för både kunder, närstående, personal och uppdragsgivare. Vi erbjuder interna och externa utbildningar, friskvård samt engagerade medarbetare som alla arbetar efter vårt motto: Omtanke - Vänlighet - Service. Vi erbjuder konkurrenskraftig lön och förmånserbjudanden.

Förenade Care är certifierat enligt ISO inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

ARBETSUPPGIFTER

Som legitimerad arbetsterapeut är du med och skapar förutsättningar för patienten att leva ett så självständigt, delaktigt och meningsfullt liv som möjligt. Du kommer göra bedömningar av aktivitets- och funktionsförmåga samt utföra insatser såsom träning och behandling, utprovning och förskrivning av hjälpmedel samt arbeta preventivt för att upprätthålla god hälsa. Du arbetar såväl självständigt som tillsammans med kollegor och övriga yrkesgrupper. I ditt arbete ingår också att handleda och delegera personal samt att dokumentera enligt gällande lagar och föreskrifter, vi använder oss av journalsystemet Procapita.

Vid nyanställning använder vi oss av mentorer vilket innebär att du får introduktion och extra stöd av kollega när du börjar arbeta här. Alla nyanställda erbjuds individuell anpassad introduktion.

I tjänsten ingår kvalitets-, arbetsmiljö- och miljöledningsarbete och du erbjuds utbildning i Förenade Cares ledningssystem.

KVALIFIKATIONER

Svensk legitimation som arbetsterapeut

PERSONLIGA EGENSKAPER

Vi söker dig med ett stort engagemang för uppdraget där du har patienten i fokus. Vi söker dig som är trygg i dig själv och bekväm med att arbeta självständigt och att handleda andra.

Du behöver ha förmåga att hantera flera saker samtidigt, utstråla lugn, vara tydlig, kommunikativ och lyhörd.  

Som person är du positiv, flexibel och tycker det är stimulerande med utveckling och förändring. De dagliga inplanerade arbetsuppgifterna kan hastigt förändras vilket gör att du behöver ha förmåga att snabbt kunna prioritera om och samtidigt ha ett professionellt och bra bemötande. För dig är det självklart att arbeta i team och du har lätt för att ta egna initiativ.  Vi ser dig som en viktig person i vår verksamhet och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vi värdesätter socialt hög kompetens samt förmåga att leda och samarbeta med såväl uppdragsgivare som patienter, närstående och medarbetare.

ERFARENHET KRÄVS

Nej, men ses som meriterande.

KRAV

Du måste kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift samt ha datavana.

B-Körkort

ARBETSTID/VARAKTIGHET

Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas.

Heltid måndag till fredag. Enstaka helgtjänstgöring i samband med storhelger förekommer.

LÖN

Enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns.

TILLTRÄDE

Januari 2022 eller enligt överenskommelse.

SISTA ANSÖKNINGSDATUM

2021-11-30

Ansökningar behandlas löpande.

ANSÖKAN

Välkommen med din skriftliga ansökan och CV.

KONTAKTPERSON

Biträdande verksamhetschef

Anna Winckler

Tel 040-425702

annaw@forenadecare.com

Dela detta jobb

Legitimerad arbetsterapeut till hemsjukvården Förenade Care, Vellinge kommun

Förenade Care AB