medrek.se

Legitimerad Psykolog till Barnhörselhabiliteringen, Rosenlund

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-12-05

Ansök nu

Legitimerad Psykolog till Barnhörselhabiliteringen, Rosenlund

Referens nummer

2021/2822

Är du legitimerad psykolog som är intresserad av att göra utvecklingsbedömningar/utredningar samt ge rådgivning kring tinnitus och tinnitusbehandling till barn och ungdomar?

Vi söker nu en psykolog till vår sektion inom hörselområdet (HP Hörsel) med placering inom Barnhörselhabilitering, Rosenlunds sjukhus. Sektion HP Hörsel ingår i Medicinsk enhet Logopedi på Karolinska. I sektionen finns kuratorer, logopeder och psykologer som alla arbetar inom hörselområdet.

Om tjänsten
Som psykolog inom vår verksamhet ingår du i flera multiprofessionella team med audionomer, läkare, logopeder, specialpedagoger, kuratorer, ingenjörer, undersköterska och medicinska sekreterare. Barnhörselhabiliteringen tar emot barn och ungdomar mellan 0 - 20 år med medfödd/förvärvad hörselnedsättning, dövhet och/eller tinnitus.

Din kompetens som psykolog behövs för bl a utredningar/bedömningar inför t ex ansökan till specialförskola eller specialskola. Som psykolog ansvarar du även för rådgivning och psykologiskt stöd till barn och ungdomar med tinnitus med eller utan hörselnedsättning samt stöd- och krissamtal.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter: 

 • Neuropsykologiska utredningar/utvecklingsbedömningar

 • Tinnitusbehandling och rådgivning kring tinnitus

 • Psykologisk behandling i form av stöd- och krissamtal till föräldrar och barn /ungdomar med utgångspunkt i barnets hörselnedsättning

 • Samverkan med vårdgrannar/skola/förskola/socialtjänst/BUP

 • Föräldrautbildningar/gruppaktiviteter

Uppdraget sker i öppenvård.  

Forskning, utbildning och utveckling ses som kärnverksamheter på Karolinska. Som medarbetare hos oss ingår det som en naturlig del av din tjänst att bidra till och delta i aktuella utvecklingsprojekt och att handleda studenter. 

Vi erbjuder 
En verksamhet i förändring där du kan sätta din prägel på hur vi tillsammans kan utveckla arbetet inom hörselområdet och för patienter med grav hörselnedsättning/tinnitus. Teamarbetet är centralt och tillsammans med andra professioner hjälper vi patienten med familj, som ofta har en komplex problembild. Det ger en unik möjlighet att ta del av varandras kunskaper och tillsammans utveckla stödet och goda rutiner. 

Vi söker    
Vi vänder oss till dig som känner dig trygg i din yrkesroll och som har förmåga att anpassa dig efter den situation du ställs inför. Du är lyhörd inför andras behov och har lätt för att kommunicera. Därtill arbetar du strukturerat, tar ansvar för ditt uppdrag och samarbetar med dina kollegor för att kunna erbjuda bra stöd. Du värdesätter också andra professioners kompetens och bedömningar.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer
Krav:

 • Legitimerad psykolog

 • Utredningserfarenhet inom neuropsykologi

 • Erfarenhet av utvecklingsbedömningar

 • Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet av psykologarbete inom habiliterings- eller rehabiliteringsverksamhet.

 • Magisterexamen och/eller dokumenterad erfarenhet av forskning, utveckling och utbildning.

 • Erfarenhet inom hörselområdet. 

Känns tjänsten intressant? Sök redan idag!  

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Vi ser fram emot din ansökan!  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev 
- Yrkeslegitimation 

Provanställning kan komma att tillämpas till denna rekrytering.


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Hälsoprofessioner och kvinnohälsa
Tema Kvinnohälsa omfattar all verksamhet, såväl normal som högspecialiserad, inom reproduktionsmedicin, benign gynekologisk vård, graviditets-, förlossnings- och fostermedicinsk vård i både Huddinge och Solna. Vi har även ett nationellt högspecialiserat uppdrag inom fostermedicin.

Genom arbete med kvalitetsuppföljning, forskning, undervisning och utveckling strävar vi efter att vara ledande inom både medicin och omvårdnad på nationell och internationell nivå. Vi arbetar i team både på vårdgolvet och i ledningen.

Hälsoprofessioner; fysioterapeuter, kuratorer, dietister, logopeder och psykologer möter patienternas behov och skapar mervärde i samarbetet tillsammans med andra professioner inom sjukhusets alla teman och funktioner.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn

Svenska Psykologförbundet

Telefon
08-567 06 400

Namn

SACO, Akademikeralliansen

Telefon
saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se

Dela detta jobb

Legitimerad Psykolog till Barnhörselhabiliteringen, Rosenlund

Karolinska Universitetssjukhuset