medrek.se

Legitimerad Sjuksköterska / BMA till Regionalt Donationscentrum

Ansök nu

Legitimerad Sjuksköterska / BMA till Regionalt Donationscentrum

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig att arbeta i Regionalt Donationscentrums verksamhet. Regionalt Donationscentrum, RDc, är en regionövergripande verksamhet med målet att främja arbetet med organ och vävnadsdonation i regionen. På RDc arbetar regionalt donationsansvariga läkare, regionalt donationsansvariga sjuksköterskor, transplantationskoordinatorer, donationsspecialiserade sjuksköterskor och administratör. RDc är inspirerat av framgångsrika verksamheter i andra delar av världen men är det första i sitt slag i Sverige. Vi arbetar tillsammans med regionens alla sjukhus för att utveckla och stärka donationsarbetet i syfte att öka möjligheterna för svårt sjuka patienter att bli transplanterade.

RDc’s vävnadsarbete är i en spännande fas av expansion, och nya samarbeten etableras varför vi behöver utöka vårt team. Har du tidigare erfarenhet av vävnadsdonation är det naturligtvis en fördel, men vi erbjuder såväl intern utbildning som möjlighet att gå nationella kurser. Motivation, intresse och lämplighet beaktas således vid sidan om din tidigare erfarenhet.

Om tjänsten
I tjänsten som vävnadskoordinator ingår:

  • att utreda möjliga vävnadsdonatorers medicinska lämplighet för donation

  • att utreda avlidnas inställning till donation via donationsregistret och telefonsamtal med närstående

  • att samordna alla involverade samarbetspartners under en vävnadsdonationsprocess

  • att bistå vid tillvaratagande av vävnad, eller självständigt tillvarata vävnad

  • att dokumentera samtliga moment under donationsprocessen

  • att planera och genomföra viss utbildning gentemot hälso- och sjukvårdspersonal

  • att bidra till att vidareutveckla rutiner och rutindokument i enlighet med gällande författningar och krav från berörda vävnadsinrättningar.

RDc har behov av en heltidstjänstgörande medarbetare, men tjänsten kan också fördelas som deltidstjänstgöring på flera individer, beroende på de sökandes möjlighet och önskemål. Som vävnadskoordinator kan man arbeta deltid på RDc och deltid i ett annat uppdrag inom exempelvis vården. Omfattningen av tjänsten kan således diskuteras vid en eventuell intervju.

Vi söker
Vi söker dig som har ett tydligt intresse för att bidra med din kompetens i syfte att främja vävnadsdonation. Du skall ha fallenhet för att koordinera ett arbete med flera inblandade parter, ha god samarbetsförmåga, flexibilitet och vara intresserad av samtal med närstående i sorg.

Kvalifikationer
Krav: Legitimerad Sjuksköterska, Legitimerad BMA, eller annan formell utbildning som bedöms relevant för tjänsten. Du skall kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande: Tidigare erfarenhet från verksamhet som berör vävnadsdonation. Erfarenhet av att utreda samtycke till, och medicinsk lämplighet för, donation. Extra meriterande är erfarenhet av tillvaratagande av vävnad.

Välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev
- Yrkeslegitimation
- Bevis om specialistkompetens

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård
Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård är sjukhusets samlade resurs för anestesi, operation, pre- och postoperativ vård samt intensivvård för vuxna. Vi ansvarar också för tryckkammare (HBO), högspecialiserad smärtvård och de steriltekniska enheterna.

Vi är delaktiga i både den elektiva samt akuta patientverksamheten och samarbetar med andra Teman och specialiteter i en rad olika operationstekniker och robotkirurgi samt i anestesiologiska uppdrag inför behandlingar och undersökningar.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Legitimerad Sjuksköterska / BMA till Regionalt Donationscentrum

Karolinska Universitetssjukhuset