medrek.se

BESKRIVNING AV VERKSAMHETEN 

Vård- och omsorgsboendet är ett profilboende med Mat och dryck som inriktning. Hallen ligger i ett lugnt kvarter i Råsunda med närhet till fina grönområden. Boendet har 69 lägenheter fördelade på åtta enheter, varav två enheter är inriktade mot demens. För närvarande finns 58 platser. Här finns ett korttidsboende, två dagverksamheter varav en med inriktning demens.
Personalteamet består av omvårdnadspersonal, Leva Livet-inspiratörer, vaktmästare, arbetsterapeut, fysioterapeut samt sjuksköterskor. Ansvarig för verksamheten är verksamhetschef tillsammans med biträdande verksamhetschef. 
Omvårdnadspersonal och sjuksköterskor finns på plats dygnet om. Arbetsterapeut och sjukgymnast finns här på vardagar. Läkare besöker regelbundet Hallen
Förenade Care värnar om kvalitet och god miljö för både kunder, närstående, personal och uppdragsgivare. Vi erbjuder interna och externa utbildningar, friskvård samt engagerade medarbetare som alla arbetar efter vårt motto: Omtanke - Vänlighet - Service. Vi erbjuder marknadsmässig lön och förmånserbjudanden.
Förenade Care är ISO-certifierat inom kvalitet (ISO 9001:2 015), miljö (ISO 14001: 2015) och arbetsmiljö (OHSAS 18001:2 007) med certifikat för Segevångsgården, Victoria, Liljefors torg 4 och huvudkontor.

ARBETSUPPGIFTER 
Leva Livet-inspiratören med Leva Livet team säkerställer att boende på Hallen och gäster på dagverksamheterna skapar meningsfulla aktiviteter utifrån ett salutogent & personcentrerat förhållningssätt.
Som Leva Livet inspiratör är du ansvarig för planering av dagliga aktiviteter, men även utflykter med vår buss och andra evenemang. De boende ska kunna underhålla sina intressen, men du ska även inspirera till att hitta nya intressen som skänker välbefinnande och livskvalitet. Att vara värdegrundsledare ingår i ditt uppdrag.
Du skapar även ett kontaktnät med olika organisationer så att de boende får vara med i samhällslivet. Du ansvarar för att söka kontakter med stiftelser, frivilligorganisationer samt kommunen för att driva olika projekt inom ansvarområdet.
Du ansvarar för teamet med Leva Livet ombud och tillsammans med de boende utvecklar ni olika former av stimulans- och glädjekällor. Du har övergripande ansvar för att utbilda och stödja ombuden samt kontaktpersonerna så att ni tillsammans med kunden kan finna vad som är livskvalitet för den enskilde.
Du arbetar utifrån ett personcentrerat och rehabiliterande synsätt samt har förmåga att ta del av och tillämpa relevanta forskningsrelaterade arbetsmetoder. Du ska på ett pedagogiskt sätt förmedla nya metoder till övrig personal. I Leva Livet teamet ingår även arbetsterapeut och fysioterapeut.
I tjänsten ingår kvalitets-, arbetsmiljö- och miljöledningsarbete och du erbjuds utbildning i kvalitetsledningssystemet. 

KVALIFIKATIONER 
Silviasyster eller högskoleutbildad såsom hälsopedagog, arbetsterapeut, fysioterapeut eller äldrepedagog. Med erfarenhet av att arbeta med äldre och personer med demenssjukdom eller annan erfarenhet som kan räknas som likvärdig.

PERSONLIGA EGENSKAPER 
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom social kompetens, förmåga att lyssna och uppmuntra, flexibilitet samt att du ser utvecklingsarbete som något spännande. Du har ett genuint intresse av att arbeta med människor med fokus på det friska och att inspirera till att Leva Livet. Då Hallen är ett profilboende med Mat och dryck, så krävs att du har kunskaper och ett stort intresse av kost för äldre.

ERFARENHET KRÄVS
Ja 

KRAV 
Du måste kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift samt ha datavana.

ARBETSTID/VARAKTIGHET 
100 %. Tillsvidareanställning. 6 månaders provanställning tillämpas.

LÖN 
Enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns.

TILLTRÄDE
Enlig överenskommelse.

SISTA ANSÖKNINGSDATUM 
2020-09-30
Ansökningar behandlas löpande.

ANSÖKAN
Välkommen med din skriftliga ansökan och CV. 

KONTAKTPERSON 
Verksamhetschef, Anne Viertols 
telefon: 073-436 78 21 
Biträdande verksamhetschef, Gada Masalha 
telefon: 070-168 11 14 

UTDELNINGSADRESS 
Lövgatan 43-45, 169 32 Solna

Vi undanber oss rekryteringshjälp.

Leva Livet-inspiratör till Förenade Care Hallen

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-09-30

Ansök nu

Dela detta jobb