medrek.se

Logoped till Barnhörselhabiliteringen, Rosenlund

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-09-30

Ansök nu

Logoped till Barnhörselhabiliteringen, Rosenlund

Är du logoped och intresserad av att arbeta med barn och ungdomar med hörselnedsättning/dövhet? Vi söker nu en logoped till vår sektion inom hörselområdet (HP Hörsel) med placering inom Barnhörselhabilitering, Rosenlunds sjukhus. Sektion HP Hörsel ingår i Medicinsk enhet Logopedi på Karolinska. I sektionen finns kuratorer, logopeder och psykologer som alla arbetar inom hörselområdet.

Vi erbjuder

 • En verksamhet i förändring där du kan sätta din prägel på hur vi tillsammans kan utveckla arbetet inom hörselområdet och för patienter med hörselnedsättning/dövhet

 • Erfarna kollegor

 • Arbete i team där du tillsammans med andra professioner hjälper patienten och dess familj, som ofta har en komplex problembild. Det ger en unik möjlighet att ta del av varandras kunskaper och tillsammans utveckla stödet och goda rutiner. 

 • En tjänst som innefattar komplexa och utmanande frågor där ditt arbete verkligen gör skillnad 

Om tjänsten

Som logoped inom vår verksamhet ingår du i ett multiprofessionellt team med audionomer, läkare, specialpedagoger, kuratorer, ingenjörer, psykolog, undersköterska och medicinsk sekreterare. Barnhörselhabiliteringen tar emot barn och ungdomar mellan 0 - 20 år med medfödd/förvärvad hörselnedsättning, dövhet och/eller tinnitus.

Arbetsuppgifterna består av logopediskt arbete med barn och ungdomar med hörselnedsättning/dövhet och med hörhjälpmedel. Du får en unik möjlighet att följa barnen och deras familjer och arbeta med både förebyggande insatser, behandling och utredning. Du träffar barnen/ungdomarna och deras familjer för regelbundna kontroller, behandling och handledning till föräldrarna. Enstaka förskole- och skolbesök kan förekomma. Utöver ovanstående kan du bli ombedd att hålla kurser och föreläsningar samt delta i olika arbetsgrupper och utvecklings- och forskningsarbeten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter: 

 • Handledning till föräldrar enligt metoden Auditory Verbal Therapy (AVT)

 • Utredning och behandling gällande talspråksutveckling

 • Kontroller och registrering i Hörselbarnsregistret

 • Samverkan med vårdgrannar/skola/förskola/socialtjänst/BUP

 • Föräldrautbildningar/gruppaktiviteter

Uppdraget sker i öppenvård. 

Forskning, utbildning och utveckling ses som kärnverksamheter på Karolinska. Som medarbetare hos oss ingår det som en naturlig del av din tjänst att bidra till och delta i aktuella utvecklingsprojekt och att handleda studenter. 

Vi söker    

Vi vänder oss till dig som känner dig trygg i din yrkesroll och som har förmåga att anpassa dig efter den situation du ställs inför. Du är lyhörd inför andras behov och har lätt för att kommunicera. Därtill arbetar du strukturerat, tar ansvar för ditt uppdrag och samarbetar med dina kollegor för att kunna erbjuda bra stöd. Du värdesätter också andra professioners kompetens och bedömningar.      

Du dela Karolinskas värderingar: ansvar, medmänsklighet och helhetssyn.

Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Kvalifikationer  

Krav:

 • Legitimerad logoped.

 • Erfarenhet av tal- och språkutredningar på barn/ungdomar

Meriterande att du tidigare arbetat i multiprofessionella team samt har kunskap och erfarenhet av hörselområdet. Önskvärt med tidigare erfarenhet av arbete inom habiliterings- eller rehabiliteringsverksamhet och utbildning inom AVT.

Anställningsform

Tillsvidareanställning men 6 månaders provanställning kan eventuellt tillämpas.

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Kvinnohälsa och hälsoprofessioner
Tema Kvinnohälsa omfattar all verksamhet inom reproduktionsmedicin, benign gynekologisk vård, graviditets-, förlossnings- och fostermedicinsk vård i både Huddinge och Solna. Vi har även ett nationellt högspecialiserat uppdrag inom fostermedicin. Läs mer på https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-kvinnohalsa-och-halsoprofessioner/.

Hälsoprofessioner; fysioterapeuter, kuratorer, dietister, logopeder och psykologer möter patienternas behov och skapar mervärde i samarbetet tillsammans med andra professioner inom sjukhusets alla teman och funktioner. Mer information om oss finns här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/funktion-halsoprofessioner/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Logoped till Barnhörselhabiliteringen, Rosenlund

Karolinska Universitetssjukhuset