medrek.se

logga

Logoped till grundsärskolan åk 7-9

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-08-15

Ansök nu

Logoped till grundsärskolan åk 7-9

Om arbetsplatsen

Grundsärskolan åk 7-9 består av två verksamheter som tillsammans bildar en enhet. Verksamheterna finns integrerade på Ekholmsskolan och Nya Rydsskolan. Idag finns sju grundsärklasser med totalt 50 st elever på Ekholmsskolan och fem klasser med totalt 26 st elever med inriktning ämnesområden på Nya Rydsskolan. Vi är integrerade i skolans lokaler på de båda skolorna men har även tillgång till närliggande klassrum och lokaler på båda enheterna.

Vi erbjuder hög personaltäthet där kompetens, skolutveckling och kontinuerligt värdegrundsarbete utgör en viktig del för oss. Vi arbetar förebyggande tillsammans på alla nivåer - individ, grupp och organisation. Genom vårt arbetssätt erbjuder vi eleverna en tydliggörande miljö byggt på en lärande verksamhet där vi arbetar för att bidra till ett maximalt lärande på alla nivåer eleverna, personal och ledning. Vi arbetar utifrån ett relationellt perspektiv där vi bygger en grogrund genom att skapa en relation till varje enskild individ. Att skapa detta förtroende mellan eleverna och oss vuxna är en förutsättning för att varje elev ska lyckas utifrån sina förutsättningar och vi möter alla eleverna med höga förväntningar och en för dom anpassad miljö.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en logoped under läsåret 22/23, ett föräldravikariat som vill vara en del av vårt arbetslag med ledorden mod, samarbete och arbetsglädje. Vi söker dig som har ett engagemang och driv att tillsammans arbeta för varje elevs bästa, #förvarjeelev samt driva vårt skolutvecklingsarbete på grundsärskolan åk 7-9.

I rollen som logoped bidrar du till ett gott arbetsklimat och samarbetar med alla kollegor. Du ingår i vårt elevhälsoteam och samarbetar med andra professioner som psykolog, specialpedagog, kurator, arbetaterapeut. Du är direkt underställd rektor som även är en del av elevhälsoteamet.

Vi söker dig som vill vara en del av en lärande organisation med fokus på skolutveckling och kollegialt lärande. Du tar stort ansvar för att utvecklas i din profession och ser ditt arbete som en möjlighet för att bidra till ett maximalt lärande för eleverna, dig själv och dina kollegor. Du har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och har ett inkluderande förhållningssätt. I ditt uppdrag tar du ansvar för att bidra med logopedisk kompetens till vårt elevhälsoteam där vi tillsammans analyserar och arbetar förebyggande med vårt elevhälsoarbete. 

Du kommer arbeta med AKK, språkutvecklande arbetssätt och du kommer hadleda personal i detta arbete. Du kommer även arbeta med vissa elever enskilt under perioder. Vi lägger mycket fokus på vårt förebyggande elevhälsoarbete där du kommer ha återkommande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Det är meriterande att ha arbetat med grundsärskolelever.  Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med elever med utvecklingsstörning, tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande och goda kunskaper i AKK, alternativt kompletterande kommunikation. Erfarenheter och kunskap om teckenkommunikation och widgit/bild schema är meriterande. Det är även meriterande att ha erfarenhet att arbeta med elever med en intellektuell funktionsnedsättning. 

Du är självgående och kan ta initiativ, samtidigt som du trivs med att arbeta och utvecklas i dialog med andra. Du har god samarbetsförmåga, är tydlig i ditt sätt att kommunicera och har lätt för att skapa relationer med både barn, vårdnadshavare och arbetskamrater. Vi ser även att du är flexibel och kan hantera stressiga situationer på ett bra sätt. Du har förmågan att bygga relationer och få till ett gott samarbete med eleverna för att kunna arbeta med svåra situationer.

Är du öppen och nyfiken på ungdomars behov och unika förmågor? Är du empatisk, lugn och stabil samt tycker om att ställas inför nya pedagogiska utmaningar? Då är du rätt person för oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: 2022-09-01

Anställningsform: Vikariat läsåret 22/23

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: [9803]

Dela detta jobb

logga
Logoped till grundsärskolan åk 7-9

Linköpings kommun