medrek.se

Lösningsarkitekt/Lead Developer till området Business Intelligence (BI)

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-01-31

Ansök nu

Lösningsarkitekt/Lead Developer till området Business Intelligence (BI)

Om oss 

Karolinska universitetssjukhuset är mitt uppe i en omvälvande förändringsresa och ambitionen är hög. Vi ska mäta oss med de bästa i världen inom allt från medicinska resultat till patienternas upplevelse av vården. Vi ska hålla högsta internationella klass inom vård, forskning och utbildning. Vårt nybyggda universitetssjukhus i Solna blir navet i ett av Europas största Life Science-kluster för akademi, forskning och näringsliv i Hagastaden.  

Just nu pågår ett banbrytande arbete kring hur man samlar och analyserar patienternas vård hos Karolinska. Vi tittar på hela patientresan för att ta fram parametrar för hur man ska kunna mäta och senare påverka sjukhusets arbete, vilket är något som väldigt få sjukhus i världen har gjort framgångsrikt.  

Din vardag 

Du erbjuds ett stimulerande arbete i en kunskapsintensiv organisation med möjlighet att åstadkomma förbättringar för sjukhuset och dess patienter, i förlängningen för dig eller någon du känner. Du kommer till en organisation i en spännande fas av förändring och utveckling med möjlighet att påverka hur vi och kanske även andra sjukhus världen över kommer att använda Business Intelligence i framtiden.  

Du kommer vara del av en engagerad grupp på 15-20 personer som jobbar i agila team. Att jobba teamnära och vara drivande inom vissa områden och dela med dig av din kunskap är en stor del av arbetet. Med andra ord, du är utvecklarnas bollplank i deras dagliga arbete, så detta är något du behärskar och gillar! 

Utöver detta ingår att, i dialog med gruppen Strategi och Arkitektur och omvärldsbevakning, förstå och införa Karolinskas målarkitektur för Business Intelligence. Det blir sedan ditt ansvar att säkerställa att gruppen arbetar mot vår målarkitektur där dina erfarenheter kring bästa tillvägagångssättet för att ta en lösning till nästa nivå blir viktiga. 

Vi söker  

Vi söker dig som har en passion för BI-utveckling! Viktigt är också att du har ett driv och engagemang, kan leda förändring genom att vara med i det dagliga arbetet, coacha dina medarbetare och tillsammans med dem ta ansvar för att lösningen och plattformen utvecklas och ligger i framkant. Och du bör gilla att jobba nära verksamheten i avseende att ta fram den lösning som skapar de bästa förutsättningarna för dem att få stöd i analys och beslut. 

Vi tror också att du är analytisk, lösningsorienterad och kan förstå och bedöma förändringskrav utifrån ett tekniskt perspektiv men vi är också intresserade av vad just du kan bidra med utöver detta!  

Din kompetens och erfarenhet 

För att lyckas i rollen behöver du ha en teknisk utbildning i grunden. Civilingenjör, systemvetare eller motsvarande utbildning. Vi tror att du har arbetat i några år som BI-utvecklare och att du har erfarenhet av att ha arbetat som lösningsarkitekt inom området med vana att driva databasmodellering, design och arkitektur. Vidare behövs en god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på svenska. Och såklart har du kunskaper inom Business Intelligence, ETL, Data Warehousing och SQL. Vi arbetar både i Microsoft och IBM-baserade lösningar. Våra visualiseringsverktyg är Tableau och TM1, så vana att utveckla i dem eller liknande behövs.  Vi kommer också att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.  

Välkommen med din ansökan!  

Urval kommer att ske löpande. 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Charlotte Backman 
Chef verksamhetsstöd
 0724682084

Fackliga representanter

Vision: Marie Hammarström, tel: 070-484 1286

SACO: Pasi Nyberg, tel: 072-580 8684

Vårdförbundet: Johan Flodin, tel: 08-517 76865

Läkarförbundet: Yvonne Dellmark, tel: 08 585 80000

 

Dela detta jobb

Lösningsarkitekt/Lead Developer till området Business Intelligence (BI)

Karolinska Universitetssjukhuset