medrek.se

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

Tjänsten är förlagd på avdelningen för stöd och service till personer med funktionsnedsättning, som idag består av drygt 27 medarbetare. Avdelningen leds av en avdelningschef och två gruppledare. Avdelningen arbetar till stor del med myndighetsutövning med fokus främst på handläggning av ärenden inom Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), Socialtjänstlagen och färdtjänst/riksfärdtjänst. Vi söker nu en LSS-handläggare till avdelningen. Du kommer att ha ett tätt samarbete med övriga LSS-handläggare, men också samarbeta med andra medarbetare på enheten och i organisationen, likväl som med externa samarbetspartners.

Arbetsbeskrivning

Befattningen innebär handläggning och myndighetsutövning enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och i viss mån enligt Socialtjänstlagen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att utreda, besluta samt följa upp beviljade insatser. Vid sidan av de ordinarie arbetsuppgifterna deltar medarbetarna i olika utvecklingsarbeten för att föra verksamheten framåt. Även introduktion av nyanställda ingår i arbetsuppgifterna.

Utmaningarna

Det finns ett tydligt uppdrag inom avdelningen att utveckla handläggningsprocesser, arbetssätt, samverkan och innovation, samt att införa digitala lösningar som en del av detta. Inget är så bra att det inte kan bli bättre! Vi hoppas att du ser det som ett spännande uppdrag som du vill vara med att förverkliga. Att arbeta på kommunalförbundet innebär att varje medarbetare bidrar till att förverkliga vårt kärnuppdrag- att med fokus på god kvalitet, tillgänglighet och innovation tillhandahålla en sammanhållen vård och omsorg för våra invånare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med klientgruppen, likväl som erfarenhet av arbete i verksamhetssystemen Procapita och LifeCare. Du har stor datavana och behärskar Officepaketet väl.

Som person är du kvalitetsmedveten och serviceinriktad. Du arbetar noggrant, självständigt och strukturerat. Du har en god administrativ förmåga och tar ansvar för att uppgifterna blir gjorda på rätt sätt. Erfarenhet av arbete med målgruppen inom LSS är meriterande, liksom erfarenhet av myndighetsutövning eller annat utredningsarbete. Vi ser gärna att du har en god kommunikativ förmåga då du kommer att ha många kontakter med både klienter, anhöriga, företrädare och andra professioner. Du behöver ha förmåga att kunna anpassa den egna kommunikationen efter behoven hos invånaren och ha en god känsla för service och gott bemötande. Det är också av vikt att du behärskar svenska språket väl i skrift eftersom en stor del av arbetet innebär skriftlig dokumentation. Du räds inte för att ta nya kontakter för att kunna lösa de frågor som behöver hanteras. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet. Norrtälje kommun är stor till ytan, varför körkort är nödvändigt för tjänsten.

Om arbetsplatsen

Vi på Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje värnar om våra medarbetare. Vi tycker att det är viktigt med professionella och engagerade ledare och medarbetare och en god arbetsmiljö. Vi har friskvårdsbidrag, möjlighet till flexibel arbetstid (årsarbetstid) och till distansarbete.

Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtäljes värdegrund lyder: Allt vi gör ska präglas av tillit, pålitlighet och öppenhet. Vår vision är: Tillsammans med dig! Om du känner igen dig i vår värdegrund och vision vill vi att du blir en del av oss, för tillsammans med dig kan vi åstadkomma utveckling!

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Anställningsform

Heltid, tillsvidare

Tillträde efter överenskommelse, men gärna så snart som möjligt.

Urval och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerat:

2023-11-09

Sista ansökningsdag:

2023-12-08

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Socionom

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Avdelningschef

Alexander Louhichi, alexander.louhichi@norrtalje.se, 0176-714 49

Gruppledare

Helena Mägi, helena.magi@norrtalje.se, 0176-71134

Facklig företrädare, Akademikerförbundet SSR

Jannci Blomgren Övergaard, jannci.blomgren-overgaard@norrtalje.se, 0176-714 17

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med ca 66 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

  • Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.

  • Vi utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.

  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision

  • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av de andra nationella minoritetsspråken.

  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.

  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

  • Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

logo

LSS-handläggare

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-12-08

Ansök nu

Dela detta jobb