medrek.se

Medicinsk sekreterare med DRG ansvar

Regioner
Utgår

2022-05-31

Ansök nu

Medicinsk sekreterare med DRG ansvar

Är du utbildad medicinsk sekreterare och brinner för administrativ service, kvalitet och patientsäkerhet? Vill du ha ett omväxlande och stimulerande arbete där vi tillsammans ansvarar för att den dagliga administrationen i verksamheten fungerar? Då är det kanske just dig vi söker, varmt välkommen att söka till oss!

Vi erbjuder
Vårdadministrationen inom Tema Inflammation och Åldrande är ett eget verksamhetsområde som samlar medicinska sekreterare och administratörer inom temats Medicinska enheter (ME) och Omvårdnadsområden. Vår verksamhet leds av en vårdadministrativ chef och fyra enhetschefer. Vår vision är ”Vår kunskap möter vården inom alla områden”.

Vi söker nu en DRG, och slutenvårdsanvarig medicinsk sekreterare till ME Endokrinologi i Huddinge.

Som anställd hos oss kan vi erbjuda dig:

 • Individuellt anpassad introduktion
 • Goda möjligheter till ett stimulerande och utvecklande arbete
 • Individuellt anpassad kompetensutveckling utifrån kompetensstegen som finns för medicinska sekreterare inom regionen
 • Kollegor med erfarenhet av att arbeta inom en större verksamhet med möjlighet till stort kunskapsutbyte med medicinska sekreterare och övriga yrkeskategorier
 • Temagemensamma träffar och nätverk för att främja exempelvis hälsa och samarbete

Självklart får du också ta del av de förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten
Inom enheten behandlas och utreds patienter med endokrina sjukdomar. Här finns också en omfattande verksamhet inom endokrinologi med behandling och forskning kopplad till såväl sjukdomar i hypofys och binjurar som folksjukdomar som till exempel diabetes och sköldkörtelsjukdomar. Ett profilområde på sjukhuset är diagnostik och vård av sällsynta sjukdomar. Arbetet sker i interdiciplinära team med nära samarbete med klinisk och preklinisk forskning och utbildning, klinisk genetik och Karolinska Universitetslaboratoriet samt Sci Life.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består främst av följande:

 • Journalskrivning i TakeCare
 • Sjukdomsklassificering enligt ICD-10 och åtgärdskodning (KVÅ)
 • Brev/intyg
 • Remisshantering
 • Posthantering
 • Kassaregistrering (administrativ kassa)
 • Administrativa arbetsuppgifter utefter verksamhetens behov

Du kommer samarbeta med andra yrkeskategorier inom den Medicinska enheten samt övriga kolleger inom vårdadministrationen. Vi ansvarar tillsammans för att den dagliga administrativa verksamheten fungerar på allra bästa sätt.

Hos oss förväntas du bidra i utvecklingen av verksamheten och de administrativa rutinerna. Du bör också tycka att det är spännande att vara med att påverka och utveckla framtidens arbetsuppgifter inom din yrkesroll.

Vi söker dig som

 • delar Karolinskas vision ”Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag”
 • ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll i relation till verksamhetens mål, och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut
 • kommer med idéer, tar initiativ och gärna sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat
 • tycker om att samarbeta; hjälper kollegor och tar egna initiativ utifrån gemensamma mål
 • är prestigelös nog att rycka in där det behövs
 • är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera en god service
 • är nyfiken och vill vara engagerad i att utveckla och förbättra det dagliga arbetet
 • ser utanför ”boxen”, tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem
 • bidrar till handledning av medicinska sekreterarstudenter av hög kvalitet

Kvalifikationer
Krav:

 • Formellt krav är utbildning i Hälso- och sjukvårdsadministration, Medicinsk sekreterare-/Vårdadministratörsutbildning motsvarande minst 80 p (KY) / 400 p (YH) eller eftergymnasial utbildning till läkarsekreterare/medicinsk sekreterare.
 • Dokumenterad grundutbildning i sjukdomsklassificering. Goda kunskaper i både svenska och engelska, i såväl tal som skrift. Goda kunskaper i medicinsk terminologi. Allmänt god IT-vana i Windows-miljö, Office 365.
 • Erfarenhet och ett brinnande intresse av sjukdomsklassificering enligt ICD-10 och åtgärdskodning (KVÅ)
 • Kompetensnivå motsvarande lägst steg 2 enligt Region Stockholms kompetensstege för Medicinska sekreterare i klinisk vårdadministration(öppnas i nytt fönster)

Meriterande:

 • Handledarutbildning (Lärande i arbete – medicinsk sekreterare)
 • Utbildningen Handledning inom verksamhets integrerat lärande (VIL)
 • Erfarenhet av projekt- och/eller förbättringsarbete
 • God kännedom och vana av att arbeta i journalsystemet TakeCare

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering

Intervjuer kommer att ske löpande, och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonstiden gått ut.

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!


Tema Inflammation & Åldrande
Tema Inflammation och Åldrande omfattar internmedicinska specialiteter såsom endokrinologi och metabolism, njurmedicin, gastroenterologi och lungmedicin samt geriatrik, reumatologi, hud och venereologi. Vi är organiserade i fem enheter med en tydlig öppenvårdsprofil och med stark klinisk forskning i flera aktiva forskargrupper.

Vi ansvarar för utbildning inom många olika yrkeskategorier på både specialist- och grundläggande nivå. Hos oss är alla medarbetare viktiga och delaktiga i utvecklingen av vården.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Medicinsk sekreterare med DRG ansvar

Karolinska Universitetssjukhuset