medrek.se

Medicinsk sekreterare till Barn- och ungdomshabiliteringen!

Regioner
Utgår

2024-03-17

Ansök nu

Medicinsk sekreterare till Barn- och ungdomshabiliteringen!

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara en del i en fantastisk verksamhet som arbetar för att göra skillnad och skapa bättre förutsättningar för barn och ungdomar med funktionsnedsättning? Sök jobbet hos oss!
Barn- och ungdomshabiliteringen (BUH) ingår i område Barn och unga vuxna (BUV) tillsammans med Vuxenhabiliteringen, Föräldra- och barnhälsan samt Barn- och ungdomspsykiatrin. Dessa fyra enheter är samlokaliserade centralt på Köpmangatan 24 i Östersund.

BUH är en specialistenhet inom regionsjukvården som ger stöd till barn och ungdomar 0-21 år samt deras anhöriga. Verksamheten vänder sig till barn och ungdomar med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar som är varaktiga och kräver tvärprofessionella insatser för stöd att klara svårigheter i vardagen. Utöver grunduppdraget har verksamheten ansvar för tilläggsuppdragen Ätteam, Rehabteam och Riskbarnsuppföljning.

Organisatoriskt är BUH indelad i barnteam, ungdomsteam och autismteam med en övergripande medicinsk samordningsgrupp fördelad i teamen. Enheten består av 40 medarbetare fördelat på följande professioner: medicinsk sekreterare, barnneurolog, barnsjuksköterska, uroterapeut, dietist, arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, logoped, psykolog, socionom och specialpedagog. Insatserna ges i form av tvärprofessionella team till barnet/ungdomen och dess nätverk.

Vi arbetar för och värnar om att befintlig kompetens ska komma målgruppen till godo och uppmuntrar till kompetensutveckling som bidrar till ökad styrka för verksamheten att möta nya utmaningar. Flertalet av de anställda har mångårig erfarenhet och har en god vilja att dela med sig av sin kompetens, vilket innebär att det finns mycket kunskap att tillgå och stora möjligheter för dig som får denna tjänst att utveckla och utvecklas i yrket.

För närvarande finns tre erfarna medicinska sekreterare på BUH!

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder ett intressant och ansvarsfullt arbete som medicinsk sekreterare i nära samarbete med samtliga yrkeskategorier på BUH.

Förutom sedvanliga sekreteraruppgifter ansvarar du för mottagningstelefonen, vilket innebär mycket kontakt med patienter/familjer och andra instanser. Du sköter också patientbokningar till läkare och sambokningar till övriga vårdgivare.

Inom yrkesprofessionen som medicinsk sekreterare koordinerar ni era arbetsuppgifter och fördelar dem mellan er under veckans arbetsdagar.

I tjänsten ingår även att täcka upp i områdets reception vid tillfällen då ordinarie personal inte är på plats.

Sekreteraren är en viktig del på området utifrån sina yrkesspecifika kunskaper och vi har utöver regelbunden yrkestid för yrkesutveckling på BUH även regelbundna träffar med områdets övriga medicinska sekreterare.
Tjänsten är delad med bastillhörighet på BUH och resterande tid arbetar du som resurs för områdets enheter vid vakans eller tillfälligt ökat behov av medicinsk sekreterare. Vi ser ett framtida behov av att du jobbar heltid på BUH.
Det finns möjlighet att arbeta på distans viss del av arbetstiden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänd utbildning inom något av följande:
Medicinska sekreterarprogrammet 120 p.
Vårdadministrativa programmet 120 p.
YH-utbildning 400 p.
1-årig eftergymnasial vårddokumentations utbildning.

Du behöver ha goda kunskaper i medicinsk terminologi och goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Det är önskvärt med erfarenhet av yrket. Du är en van datoranvändare och har goda kunskaper gällande IT och Officeprogrammen. Bra om du har kunskap och erfarenhet av arbete i journalsystemet Cosmic. Eftersom tjänsten innebär att du har kontakt med många personer dagligen förutsätter vi att du är serviceinriktad och har en god social förmåga. Du är bra på att samarbeta med andra men är också trygg i att arbeta självständigt. Vi ser gärna att du har förmågan att ta initiativ och kan involvera andra när så behövs samt är strukturerad och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Arbetet innebär höga krav på förmågan att skapa struktur, både för den egna planeringen och i samarbete med kolleger. Kommunikation och ansvar kring den egna uppgiften och förmåga att hantera gränsen till kollegans uppgift är bärande för verksamheten.
Önskvärt att du kan kommunicera på engelska då vi har många utländska patienter.
Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Andra uppgifter

Vi hoppas att just du vill bli vår framtida medarbetare
Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
http://www.regionjh.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: varav 50% på BUH och 50% inom område Barn- och unga vuxna. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande och tillsättning kan komma att göras innan annonstidens slut.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Sofia Jonsson
Enhetschef
Telefon: 063-15 46 34
Email: sofia.jonsson@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Pernilla Darth
Vision
Telefon: 063-15 46 65
Email: pernilla.darth@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/70/2024
Sista ansökningsdag: 2024-03-17

Dela detta jobb

Medicinsk sekreterare till Barn- och ungdomshabiliteringen!

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård