medrek.se

logga

Medicinsk sekreterare till Rättspsykiatriska regionkliniken, Sundsvall

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-01-28

Ansök nu

Medicinsk sekreterare till Rättspsykiatriska regionkliniken, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Rättspsykiatriska regionkliniken är idag en av landets största kliniker för vård av patienter överlämnade enligt lagen om rättspsykiatrisk vård (LRV). Vi har också uppdrag att vårda särskilt vårdkrävande patienter enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård (LPT). Kliniken har idag 101 vårdplatser, uppdelade på 8 avdelningar. Vill du veta mer, gå in på vår hemsida www.rvn.se/rpk.

Vi har en välorganiserad klinik med möjligheter till att själv utveckla och påverka arbetet. Som medicinsk sekreterare arbetar man tillsammans med ytterligare tre kollegor vid den administrativa enheten i verksamhetens lokal vid Mejselvägen 29. Vid enheten arbetar också en rad andra yrkeskategorier i både klinisk och administrativ verksamhet, såsom läkare, psykologer, administratörer, kuratorer etc.

Vi söker nu en ny medarbetare till vår verksamhet i Sundsvall. Tjänsten avser en tillsvidareanställning med tillträde 2022-05-01 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som medicinsk sekreterare vid Rättspsykiatriska regionkliniken får du ett mycket omväxlande och flexibelt arbete under eget ansvar. Arbetet innebär till stor del journalskrivning. Arbetet innebär till stor del journalskrivning och vi arbetar i ett eget journalsystem (ROP) men använder oss också av Vårdportalen (SysteamCross) för diagnosregistrering.

Som medicinsk sekreterare kommer du även ha administrativa uppgifter såsom in- och utskrivning av patienter, posthantering, ansökningar och hantering av ärenden till förvaltningsrätten, bevakning av löptider och lagkrav, administrativt stöd till vårdavdelningar, hantering av anmälningar till olika myndigheter samt inskanning av dokument. I rollen ingår också att sammanställa och analysera statistik, hantera fakturering samt bidra till att utveckla den administrativa processen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad medicinsk sekreterare med minst 2 års yrkeserfarenhet, gärna från psykiatrisk verksamhet. För rollen krävs goda kunskaper i svenska och engelska. Kompletterande kompetens kring sammanställning och analys av statistik eller andra administrativa utbildningar/kurser ses som meriterande för tjänsten.

För att lyckas i rollen behöver du vara självgående samt ha ett strukturerat arbetssätt genom att du själv kan driva ditt arbete framåt på ett effektivt sätt. Du är en person som ofta kommer med nya idéer och angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Det är viktigt för oss att du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!
När du inkommer med din ansökan ber vi dig bifoga betyg samt examensbevis/diplom.

Rättspsykiatriska Regionkliniken i Sundsvall tillämpar registerkontroll samt drogtest innan beslut om anställning

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

I denna tjänst finns också möjlighet att delvis arbeta på distans, efter överenskommelse.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Tore Sidung

Enhetschef

Telefon: +4660183907

E-post: tore.sidung@rvn.se

Monica Stridlund

Vision

Telefon: +4660183980

E-post: monica.stridlund@rvn.se

Dela detta jobb

logga
Medicinsk sekreterare till Rättspsykiatriska regionkliniken, Sundsvall

Region Västernorrland