medrek.se

Medicinskt ansvarig sjuksköterska

Regioner
Utgår

2018-11-04

Ansök nu

Medicinskt ansvarig sjuksköterska

Arbetsplatsen

Vill du göra skillnad i människors vardag? Då ska du arbeta hos oss i Ulricehamns kommun! Vi är ungefär 2100 medarbetare med 200 olika yrken. Tillsammans ger vi god service till kommunens invånare och besökare. 

Beställning och kvalitet är en del av sektor välfärd och innehåller myndighetsutövande enheter samt hemsjukvård. Dessutom finns medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS), medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR), personligt ombud och anhörigkonsulent inom samma område. Som MAS arbetar du tillsammans med verksamhetschef för kommunal hälso- och sjukvård för kvalitet och säkerhet.

Läs mer >>

Arbetsuppgifter

Rollen som MAS innebär att du ansvarar för arbetsuppgifter enligt gällande författningar. Du granskar och följer upp verksamheterna utifrån lagkrav och på uppdrag av verksamhetschef för Beställning och kvalitet samt föreslår förbättringsåtgärder utifrån identifierade brister. Som MAS informerar du om lagar och riktlinjer samt följer utvecklingen inom patientsäkerhetsområdet. Du analyserar, drar slutsatser och följer upp förbättringar av ett systematiskt patientsäkerhetsarbete i verksamheten samt tar fram riktlinjer enligt gällande lagstiftning. 

Det ingår i ditt uppdrag att ta emot, utreda och anmäla allvarliga risker, händelser och vårdskador till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Som MAS samverkar du med akut- och primärvård samt ingår i länets MAS-nätverk. Du ingår också i nätverk på lokal, regional nivå där du samverkar med andra medicinskt ansvariga sjuksköterskor och olika aktörer inom hälso- och sjukvård.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten är legitimerad sjuksköterska och har för uppdraget adekvat vidareutbildning. Vi ställer krav på att du har flerårig erfarenhet av kommunal hälso- och sjukvård samt erfarenhet av kvalitets- och utvecklingsarbete. Om du tidigare har haft uppdraget som MAS ser vi det som meriterande. Genom din utbildning och erfarenhet har du goda kunskaper i hälso- och sjukvårdslagstiftningen (HSL) samt om Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om särskilt stöd till vissa funktionshindrade (LSS). B-körkort är ett krav för tjänsten. 

För att lyckas i rollen krävs det att du har god pedagogisk förmåga som skapar tydlighet, engagemang och delaktighet. Du har ett professionellt förhållningssätt och har lätt för att samverka med kollegor och andra aktörer. Som person är du trygg i dig själv, har förmåga att arbeta självständigt och har ett gott omdöme.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde snarast, enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2019-11-30
Antal platser: 1

Andra uppgifter

Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. 

Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-11-04
Arbetsgivarens referensnummer: A819958

Upplysningar

Anna-Karin Asp
Verksamhetschef, Beställning och Kvalitet
0321 - 59 56 99

Facklig företrädare nås via kommunens växel
0321-595000

Dela detta jobb

Medicinskt ansvarig sjuksköterska

Ulricehamns kommun