medrek.se

Medicinteknisk Ingenjör med intresse och kunskap inom IT

Regioner
Utgår

2021-05-13

Ansök nu

Medicinteknisk Ingenjör med intresse och kunskap inom IT

Om verksamheten
Enheten Verksamhetsnära tjänster bild & funktion  ( VNT Bild & Funktion) ingår i verksamhetsområdet MT/IT drift och support i stab vårdstöd & teknik. VNT Bild och funktion ansvarar för service, underhåll, installation av medicintekniska utrustningar och system. Enheten består av 18 medarbetare inom Karolinska Solna och Huddinge

Om tjänsten
Tjänsten innebär ansvar för service, underhåll, samt installation av nätverksansluten medicinteknisk utrustning och sjukhusövergripande bild och lagringssystem. Vi är också tekniskt stöd inom olika projekt och upphandlingar. Utrustningar och system inom enhetens ansvarsområde är bildgivande utrustningar såsom datortomografer, Magnetkameror, Angioutrustning, Nuklearmedicin. I enhetens ansvarsområden finns också drift och support av tillhörande informationssystem. Beredskapstjänstgöring kan komma ingå i tjänsten.

Vi har verksamhet inom hela Karolinska, varvid flexibilitet är av stor vikt. Verksamhetsnära tjänster Bild och Funktion innefattar även fysiologisk utrustning såsom tex EEG-utrustning, EMG-utrustning, EKG-utrustning, Ultraljudsutrustning, CTG och Spirometrar med tillhörande lagringssystem. Vi samarbetar även med förvaltningsorganisationer för både medicinteknisk utrustning och lagringssystem såsom AV (Avancerad Visualisation) och RIS/PACS.

Vi söker
Vi söker dig som är en självgående medicinteknisk ingenjör/IT tekniker/Ingenjör med särskilt intresse inom bildgivande och andra lagringssystem för patientinformation och kommunikation(nätverk, DICOM)  Du är intresserad av vårdens flöden, och har en förmåga att se helheten och bidraga med egna initiativ. Du har mycket goda IT kunskaper och är genuint intresserad av IT och medicinkteknik, samt tycker att det är givande och viktigt att arbeta för hälso- & sjukvården.

Du är ansvarsfull och har god kommunikationsförmåga och en ”teamplayer”. Du är också serviceintriktad, samarbetsoritenterad samt flexibel. Dessutom är du engagerad i att utveckla och förbättra det dagliga arbetet. Du håller dig uppdaterad inom din profession och kring vad som sker inom verksamheten.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Krav:
- Högskoleexamen inom medicinteknik eller IT alternativt praktiskt förvärvade kunskaper motsvarande detta.
- Goda kunskaper/intresse och förståelse för datorer, nätverk, och relaterade Datainsamlingssystem.
- Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Meriterande med yrkeserfarenhet av arbete inom Bild och funktionsområdet och Utrustningstyper/system/kunskaper såsom exempelvis:

- Datortomografer, MR, Angio, Magnetkameror Skelett-genomlysning,  Nuklearmedicin, Ultraljud
- Drift och support av IT system för avancerad bildvisualisation / PACS / andra informationssystem
- RIS/PACS / DICOM

Om rekryteringsprocessen
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. CV
2. Personligt brev

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Läs mer om rekryteringsprocessen HÄR.

Vi på Karolinska vill generera vård i världsklass och vara en verkligt Attraktiv Arbetsgivare! För att lyckas med det så behöver våra verksamheter också professionella stödfunktioner. 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Medicinteknisk Ingenjör med intresse och kunskap inom IT

Karolinska Universitetssjukhuset