medrek.se

Mikrobiolog för kvalitetssäkring av omgivningshygien

Företag Modis Sweden AB
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-28

Ansök nu

Mikrobiolog för kvalitetssäkring av omgivningshygien

Modis är ett bemannings- och rekryteringsföretag och ingår i Adecco-koncernen, världens ledande leverantör av HR-lösningar i 60 länder. Denna skala och omfattning säkerställer att Modis verkligen är ett globalt bolag. Vårt uppdrag är att hitta rätt match mellan dig som kandidat och dig som kund, att skapa framgångsrika samarbeten med ambitionen att hjälpa dig som kund att växa och dig som kandidat att utvecklas. Vi är ett team med olika och komplementära bakgrunder inom Life Science, Engineering and Technology. Vi förstår våra kunders behov och vi förstår våra sökande och kandidaters kompetensprofiler.

Vi söker nu en mikrobiolog till avdelningen QA Mikrobiologi på AstraZeneca i Södertälje som ska arbeta med omgivningshygien. Detta är ett konsultuppdrag på 6 månader. Sista ansökningsdag är 5 februari, men skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Om AstraZeneca

På AstraZeneca tar vi tillfället till förändring när vi ser det och får det att hända, eftersom varje möjlighet, hur liten den än är, kan vara början till något stort. Att leverera livsförändrande läkemedel handlar om att ha entreprenörsanda – hitta ögonblicken och förstå deras potential.

Vi är verksamma i mer än 100 länder världen över och ett av Sveriges viktigaste exportföretag. I Södertälje finns vår största globala produktions- och distributionsanläggning som är en av världens största tillverkningsenheter för läkemedel – Sweden Operations. Totalt sysselsätter vi här cirka 4 100 personer, varav 3 500 arbetar i våra tillverkningsanläggningar. Våra två stora produktionsanläggningar kan hantera hela processen, från den kemiska produktionen av aktiva farmaceutiska substanser till formulering, fyllning/tablett-tillverkning, packning och distribution till våra kunder.

QA Mikrobiologi ingår i ett världsledande läkemedelstillverkningsbolag där vi bidrar med att mikrobiologiskt kvalitetssäkra omgivningshygien kring produktionen. Tempot är högt och arbetet inkluderar tät kontakt med andra funktioner som produktion, processteknik, kvalitetssäkring (QA), projektledare samt inom den egna avdelningens övriga grupper och laboratorium.

Din roll:

Arbetet som omgivningshygieniker på Mikrobiologiavdelningen sker tvärfunktionellt i samarbete med experter från många olika funktioner där vi står för det mikrobiologiska kunnandet. Arbetet i rollen som omgivningshygieniker är mycket dynamiskt och kräver flexibilitet samtidigt som du måste behålla din integritet i de mikrobiologiska bedömningarna. Du kommer även att representera QA Mikrobiologi när myndigheter och kunder från olika länder inspekterar verksamheten.

I arbetsuppgifterna ingår t.ex. att:

  • Utföra provtagningar och bedöma resultat av mikrobiologiska miljö- och processkontroller, samt sammanställa och rapportera resultat
  • Utreda kvalitetsavvikelser i produktionsprocesser
  • Utbilda personal i mikrobiologi och omgivningshygien
  • Vara mikrobiologisk expert vid valideringsprocesser och agera valideringsledare
  • Skriva valideringsprogram och rapporter
  • Utarbeta och godkänna GMP-instruktioner
  • Genomföra ständiga förbättringar med hjälp av LEAN-verktyg

Vi förutsätter:

Du som söker har naturvetenskaplig högskoleexamen om 160p/240hp innehållande mikrobiologi/bakteriologi.

Du behöver vara initiativrik och ha förmåga att leda arbetsgrupper och hantera leveranser i flera parallella projekt. Du tar till dig ny informations snabbt som du sedan implementerar i ditt arbete. Du har en utmärkt samarbetsförmåga och ett lösningsorienterat angreppssätt på problem.

Framgångsfaktorer:

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med bakteriologi inom läkemedelstillverkning, sjukhusmiljö eller livsmedelsindustrin. Även arbete med renrum och aseptisk arbetsteknik är meriterande.

Arbetet innehåller rapportskrivning och informationsförmedling vilket kräver att du kan uttrycka dig mycket väl, muntligt såväl som skriftligt på både svenska och engelska. Erfarenhet av att undervisa är meriterande då stort fokus ligger på att utbilda och förmedla kunskap.

AstraZeneca värderingar som vi anser vara viktigast i denna roll:

  • Vi sätter patienten först
  • Vi gör det rätta
  • Vi ska bli bäst

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Skicka din ansökan så snart som möjligt, intervjuer sker löpande. Vid frågor är du välkommen att kontakta Cecilia Larzon (cecilia.larzon@modis.se)

Dela detta jobb

Mikrobiolog för kvalitetssäkring av omgivningshygien

Modis Sweden AB