medrek.se

Molekylärbiolog till DNA och Cell-laboratoriet vid Centrum för medfödda metabola sjukdomar

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-06-05

Ansök nu

Molekylärbiolog till DNA och Cell-laboratoriet vid Centrum för medfödda metabola sjukdomar

Vi erbjuder  
Vi erbjuder ett givande och varierat jobb vid Centrum för Medfödda Metabola Sjukdomar (CMMS) vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Vi är ett specialistlaboratorium för utredning av patienter med en misstänkt ärftlig rubbning i någon av de kemiska reaktionerna i kroppens metabolism.  
 
Vi arbetar med diagnostik av många olika ämnesomsättningssjukdomar och har en stor del av landet som upptagningsområde. För diagnostiken använder vi biokemiska analysmetoder (LC-MS-MS, GC-MS, HPLC samt spektrofotometriska metoder) samt ett brett sortiment av molekylärbiologiska metoder. Laboratoriet är i en fas av snabb utveckling.  
 
Vid CMMS genomförs också den rikstäckande screeningen av nyfödda för medfödda ämnesomsättningssjukdomar med det så kallade PKU-provet. Sedan starten på 1960-talet har det successivt tillkommit nya sjukdomar och för närvarande screenar vi för 24 olika behandlingsbara sjukdomar. Vi har också cellodlingsverksamhet och tar muskelbiopsier på patienter med frågeställning mitokondriell sjukdom. CMMS har även mottagning för genetisk vägledning.  
 
Om tjänsten 
Du kommer att vara placerad på sektionen DNA & Cell. Patienter från hela landet remitteras till CMMS för en genetisk utredning där misstanken är en medfödd ämnesomsättningsdefekt. Det rör sig om en stor grupp olika sjukdomar med vitt skilda symtom som ofta är behandlingsbara, förutsatt att diagnos ställs och behandling sätts in före permanenta skador. Många av dessa patienter undersöks med helgenomsekvensering där själva sekvenseringen utförs i vår samarbetslab Clinical Genomics, SciLifeLab men granskning av data genomförs på CMMS av våra molekylärbiologer och specialistläkare. CMMS har flera olika in silico genpaneler och därmed granskar vi bara de generna som är kopplad till en viss sjukdom. Alla fynd verifieras på CMMS med Sanger sekvensering av DNA och/eller MLPA. Dessutom använder vi rutinmässigt andra molekylärbiologiska metoder såsom Southern blotting, RFLP och analys av mRNA. 
 
På cellabbet tar vi emot hudbiopsier från patienter för odling av fibroblaster som kan användas för metabola studier, enzymbestämningar och molekylära analyser. Odling av andra celltyper som amniocyter och myoblaster kan förekomma.  
 
Huvuddelen av ditt arbete är diagnostik av patientprover men vi bedriver även en hel del utvecklingsarbete och forskning.  
 
Vi söker  
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av arbete med molekylärbiologiska tekniker och en bakgrund inom genetik. Som molekylärbiolog på CMMS är det viktigt med ett gott samarbete med våra biomedicinska analytiker, bioinformatiker och specialistläkare. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du är noggrann. Vi förväntar oss även att du är van att självständigt söka information genom att läsa vetenskapliga publikationer och söka på olika databaser på internet.  
 
Vi arbetar utifrån Karolinska Universitetssjukhusets värderingar - Ansvar, Helhetssyn och Medmänsklighet - vilka är självklara i din yrkesroll.  
 
Kvalifikationer  
Krav: Disputerad inom cell- och molekylärbiologi eller motsvarande. Goda kunskaper i svenska och engelska språket, både skriftligt och muntligt.  
 
Meriterande: Bred erfarenhet av arbete med molekylärbiologiska metoder och metodutveckling. 
 
Urval kan ske löpande under ansökningstiden.  
 
Varmt välkommen att söka! 
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  
- Yrkeslegitimation  
- Bevis om specialistkompetens  
- Bevis om medicine doktorsexamen  
- Bevis om docentur  
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.  
Vi är cirka 2300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 70 provtagningsenheter i öppenvården. 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Nicole Lesko 
Chefkemist
contacticon phone 08-51771457

Fackliga representanter
SACO: saco.karolinska.karolinska@sll.se

Dela detta jobb

Molekylärbiolog till DNA och Cell-laboratoriet vid Centrum för medfödda metabola sjukdomar

Karolinska Universitetssjukhuset