medrek.se

Molekylärbiolog till Klinisk mikrobiologi

Ansök nu

Molekylärbiolog till Klinisk mikrobiologi

Vi erbjuder
Klinisk mikrobiologi är ett av åtta funktionsområden inom Karolinska Universitetslaboratoriet (KUL) och har cirka 300 anställda vid laboratorierna i Huddinge och Solna. Klinisk mikrobiologi utför mikrobiologisk diagnostik av infektionssjukdomar och bedriver forskning och undervisning i samarbete med Karolinska Institutet.

Vårt arbete innefattar både specialanalyser och storskalig analysverksamhet med högteknologisk utrustning. Vi arbetar med teknik i framkant, forskning, utveckling och ett intensivt förändringsarbete eftersom det sker en snabb teknisk utveckling inom området. Vi erbjuder goda möjligheter till ett stimulerande och utvecklande arbete i en dynamisk och föränderlig verksamhet.

Om tjänsten
Tjänsten omfattar metodansvar för främst serologisk diagnostik inom klinisk mikrobiologi. Arbetsuppgifterna innefattar handledning och ansvar för metodutveckling, kvalitetssäkring av befintliga och framtida metoder, samt ansvar för utvärderingar och upphandling av ny instrumentation. Arbetet omfattar även att vara stöd för den laborerande personalen vid bearbetning av analysdata och besvarning av patientprov.

Tjänstens huvudplacering är i Solna, men verksamheten för klinisk mikrobiologi bedriver verksamhet i både Huddinge och Solna och siteövergripande arbetsuppgifter ingår.

Vi söker
Som person är du initiativrik, flexibel och kan arbeta och driva projekt självständigt. Du är en duktig kommunikatör och har hög samarbetsförmåga. Du är analytisk och förutsätts skyndsamt kunna analysera och lösa problem. Du skall kunna prioritera och arbeta effektivt, strukturerat och vara resultatinriktad.

Kvalifikationer

  • Relevant akademisk utbildning inom molekylärbiologi, mikrobiologi, biokemi, biomedicin eller bioteknik
  • Du är även disputerad inom relevant område
  • Dina språkkunskaper i svenska och engelska är mycket goda och du kan uttrycka dig väl i tal och skrift
  • Gedigen erfarenhet av automatiserade system för molekylär- och serologisk diagnostik är starkt meriterande
  • Har du erfarenhet av flödesarbete och projektledning är även det meriterande.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

- Bevis om medicine doktorsexamen  

- Bevis om docentur  

 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

 

Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.  

Vi är cirka 2300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 70 provtagningsenheter i öppenvården. 

 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

 

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret

 

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Molekylärbiolog till Klinisk mikrobiologi

Karolinska Universitetssjukhuset