medrek.se

Mottagningsenhetschef Klinisk genetik och CMMS

Ansök nu

Mottagningsenhetschef Klinisk genetik och CMMS

Klinisk Genetik och Centrum för medfödda metabola sjukdomar (CMMS) är en medicinsk enhet som tillhör Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska (MDK). Här arbetar vi med precisionsdiagnostik för sällsynta sjukdomar och leukemier med analyser i utvecklingens framkant. Vi träffar familjerna med misstänkta ärftliga sjukdomar på vår mottagning och bidrar till att fler patienter får en korrekt diagnos och uppföljning.

Om tjänsten
Sektionen som du tillhör har ansvar för vår patientnära verksamhet som omfattar mottagning med diagnostik av och genetisk vägledning för misstänkta ärftliga sjukdomar, bland annat olika syndrom, sällsynta sjukdomar, ärftlig demens och cancer. Dessutom har sektionens medarbetare ansvar för konsultverksamhet mot våra kollegor i sjukvården och medicinska bedömningarna på vår laboratoriediagnostik. Du kommer att ha fullt personalansvar för dina närmaste underställda som är sjuksköterskor, genetiska vägledare och undersköterskor (idag cirka 15 medarbetare) med ansvar för arbetsmiljö, rekrytering, lönesättning, medarbetarsamtal, ekonomi, miljö och kvalitetsarbete. Du kommer att leda arbetet inom din enhet i nära samarbete med din sektionschef och ST-läkarchefen.

Tjänsten är ny och du kommer att ha möjlighet att forma den i nära dialog med dina närmaste chefer och läkarna med olika ämnesområdesansvar.

Vi söker
För att kunna leda en verksamhet i framkant behöver du förutom att vara prestigelös ha lätt för att samarbeta med olika personalkategorier. Du är trygg, stabil och har självinsikt samt ser relationer i sitt rätta perspektiv och kan skilja på det personliga och professionella. Du styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande.
Som person har du god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Slutligen förväntas du vara en närvarande ledare med helhetssyn som fortsätter att verka för en god sammanhållning i en trivsam arbetsmiljö.

Kvalifikationer
Krav: 

  • Minst 3-årig högskoleutbildning med relevant yrkeserfarenhet inom genetik.
  • Arbetslivserfarenhet inom relevant område så som mottagningsverksamhet, kliniskt genetisk laboratorieverksamhet och genetisk vägledning.
  • Dokumenterad erfarenhet av ledarskap.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska språket, skriftligt och muntligt.

Meriterande:

  • Erfarenhet av förändringsarbete.
  • Tidigare chefserfarenhet.

Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 

Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev (frivilligt)
3. Genomförda tester (MAP och Matrigma)
4. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Yrkesexamen
- Yrkeslegitimation 

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm (öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn Martin Engvall, Läkarföreningen Telefon
08-12371473 Namn Cecilia Arthur, Läkarföreningen Telefon
cecilia.arthur@regionstockholm.se Namn Mirja Räihä, Kommunal Telefon
08-12375174 Namn Leif Karlsson, Akademikeralliansen/Naturvetarna Telefon
08-12371442 Namn Bodil Nielsen, Vision Telefon
0722-542404 Namn Jesper Carming, Vårdförbundet Telefon
08-12370751 Namn Anna Tiljander, Vårdförbundet Telefon
08-12370000

 

Dela detta jobb

Mottagningsenhetschef Klinisk genetik och CMMS

Karolinska Universitetssjukhuset