medrek.se

logga

Neurointerventionist till trombektomiverksamhet Sundsvall

Regioner
Utgår

2021-01-27

Ansök nu

Neurointerventionist till trombektomiverksamhet Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Från och med årsskiftet 2020/2021 organiserar Region Västernorrland sig för den nationella satsningen Nära Vård. För att stödja utvecklingen av Nära vård skapas tre närsjukvårdsområden; Södra, Västra och Norra där lokal samverkan inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård underlättas. Detta för att kunna skapa en sammanhållen vårdkedja för de ökande patientgrupperna kroniker och multisjuka. I uppdraget ingår primärvård, kardiologi, medicin, geriatrik/neurologi/rehab och akut omhändertagande.

Närsjukvårdsområdet Södra har ett sjukhus och åtta regiondrivna hälsocentraler. I området finns sex privata vårdcentraler samt fyra kommuner. Närsjukvårdsområdet Södra har cirka 900 medarbetare och sex verksamhetschefer.

Verksamheten geriatrik/neurologi/rehabilitering söker, i samarbete med kardiologi- samt bild- och funktionsverksamheterna, en neurointerventionist för att delta i uppbyggnad av trombektiverksamhet vid Sundsvalls sjukhus.

Sundsvalls sjukhus har en av landets mest välfungerande akutkedjor för patienter med stroke, där ca 25% av alla patienter med hjärninfarkt behandlas med trombolys. Ledtiderna för behandlingen är bland de kortaste i landet. Årligen hanteras ca 450 strokepatienter vid Sundsvalls sjukhus, vilket är högst antal av samtliga sjukhus i Norrland. För patientgruppen saknas dock ännu en fungerande trombektomiverksamhet. Avstånden till de närmsta trombektomicentra är långa och transportproblematiken är ofta svår.

Arbetsuppgifter

Vi söker därför en specialistläkare med vana av neurointervention och då särskilt trombektomi. Tillsammans med våra erfarna interventionella kardiologer och strokeläkare ska du delta i uppbyggnad av en lokal trombektomiverksamhet på våra befintliga angiolab. Du kommer att delta i bedömning och behandling av patienter med akut hjärninfarkt och samtidig cerebral trombos, och förväntas också fungera som handledare åt våra interventionella kardiologer.

Kvalifikationer

Vi söker en specialistläkare med erfarenhet av neurointervention och då särskilt trombektomi. Stor vikt läggs vid din samarbetsförmåga och vilja att utveckla vården.


Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.


Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

 

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-27

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Fredrik Björck

Enhetschef

Telefon: 072-4511869

E-post: fredrik.bjorck@rvn.se

 

Jonas Wallvik

Sveriges Läkarförbund

Telefon: +4660181714

Mobiltelefon: 070-6970365

E-post: jonas.wallvik@rvn.se

Dela detta jobb

logga
Neurointerventionist till trombektomiverksamhet Sundsvall

Region Västernorrland