medrek.se

Norra Europas största arbetsplats för kuratorer söker medarbetare!

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-24

Ansök nu

Norra Europas största arbetsplats för kuratorer söker medarbetare!

Funktionsområde Socialt arbete i hälso- och sjukvård ingår i Funktion Hälsoprofessioner och är norra Europas största enhet för kuratorer med cirka 130 medarbetare. Vi utför sociala interventioner, psykosocial behandling och närståendestöd enligt överenskommelser med uppdragsklinikerna inom Karolinska Universitetssjukhuset och med andra beställare. Därtill är en central del av vårt uppdrag att bedriva forskning och utbildning.   
 
De två största arbetsplatserna för våra kuratorer är belägna i Huddinge och Solna och de flesta har sin huvudplacering på en av dessa siter, men vi har även mindre enheter på andra sjukhus i Stockholm.    
 
Att arbeta som kurator på Karolinska 
Som kurator inom vår verksamhet ingår du i ett medicinskt team, där du utgör en nödvändig kompetens för att kunna skapa förutsättningar för att snabbt och patientsäkert utreda, bedöma och åtgärda psykosociala behov. Din kompetens som socionom behövs för att kunna arbeta med och hantera den psykosociala komplexiteten runt patienten i den medicinska kontexten och bidra med en helhetssyn på människan. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar: 
rådgivning i sociala frågor  
myndighetskontakter  
samarbete med andra vårdgivare, såväl internt som externt, samt frivilligorganisationer  
kris- och stödsamtal  
att ta emot och handleda socionomstudenter  
Uppdraget innebär att följa patienten genom hela vårdprocessen både inom öppen- och slutenvård.  
 
Forskning, utbildning och utveckling ses som kärnverksamheter likvärdiga med universitetssjukhusets vårduppdrag. Som medarbetare hos oss ingår det som en naturlig del av din tjänst att bidra till och delta i aktuella utvecklingsprojekt och forskning.  
 
Våra kuratorer är uppdelade i olika funktionsenheter i Karolinskas tematiska organisation.  
 
Just nu söker vi medarbetare inom följande områden:  
- Funktionsenhet Cancer söker kurator för tillsvidareanställning samt till ett vikariat med tillträde snarast och varaktighet till januari 2020. Bägge tjänster är placerade i Solna. Som kurator hos oss arbetar du gentemot flera olika patientgrupper inom cancerområdet och deras anhöriga. Bland annat kan du komma att arbeta med patienter som har fått besked om cancer och skall genomgå behandling. Vid frågor, kontakta Funktionsenhetschef Reza Zarenoe på tel. 0725- 83 06 10. Sista ansökningsdag för tjänsten är 17/2.
 
- Funktionsenhet Trauma och reparativ medicin söker nu en medarbetare för tillsvidareanställning till Solna. Här ingår du som kurator i ett team och arbetar inom de patientflöden som ingår i våra patientområden: akut- och intensivvård, akut kirurgi, akut ortopedi, multitrauma och plastikkirurgi. Du kommer att möta både patienter och närstående i akuta krislägen. Eftersom kuratorsinsatserna är inom akutsjukvård söker vi dig som trivs med variation i ditt arbete och har förmåga att behålla ditt lugn, även i pressade situationer. Vid frågor, kontakta Funktionsenhetschef Anders Nordlund på tel. 073-620 45 36. Sista ansökningsdag är 17/2.  
 
- Funktionsenhet Neuro söker kurator för tillsvidareanställning till Solna. Arbetet är inriktat mot patienter med maligna hjärntumörer inom neurokirurgi och förlagt till både sluten- och öppenvård. Insatserna är till stor del fokuserade på anhörigstöd. Vid frågor, kontakta Funktionsenhetschef Lisa Eyre på tel. 073-6204535. Sista ansökningsdag för denna tjänst är 24/2.
 
- Eftersom vi är en stor verksamhet med många medarbetare har vi titt som tätt behov av vikarier och timanställda. Markera gärna i din ansökan om du är intresserad även av denna typ av anställningar, så har vi dig i åtanke. Observera dock att dessa tjänster också utannonseras.   
 
Vi erbjuder 
Vår förändringsresa är i full gång och tillsammans med ditt team är du med och sätter patienten i centrum, på riktigt (klicka här för att läsa mer om Karolinskas verksamhetsmodell). Här möts du och de andra professionerna kring patienten om komplexa problem och får unika möjligheter att ta del av varandras kunskaper och utvecklas. 
 
Våra ambitioner är högt ställda och vi strävar efter psykosocialt arbete i världsklass. 
 
Vi söker    
Vi vänder oss till dig som känner dig trygg i din yrkesroll och som har förmåga att anpassa dig efter den situation du ställs inför. Du är lyhörd inför andras behov och har lätt för att kommunicera. Därtill arbetar du strukturerat, tar ansvar för ditt arbete och samarbetar med dina kollegor för att hitta en bra lösning för teamet som helhet. Du värdesätter också andra professioners kompetens och bedömningar för att ge patienten den bästa vården ur ett helhetsperspektiv.   
 
Kvalifikationer  
- Socionomexamen
- Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.
 
Erfarenhet av kuratorsarbete inom hälso- och sjukvård är meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta med svårt sjuka patienter och deras närstående. Vi ser det även som en stor fördel om du har magisterexamen och/eller dokumenterad erfarenhet av forskning, utveckling och utbildning inom områden som är relevanta för tjänsterna.  
 
Har vi fångat ditt intresse? Sök redan idag!  
Vi går igenom ansökningarna efterhand att de kommer in och kommer att tillsätta de utannonserade tjänsterna löpande. Din ansökan bör innehålla CV och personligt brev.
 
Vi ser fram emot din ansökan!  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Reza Zarenoe 
Funktionsenhetschef Cancer
contacticon phone reza.zarenoe@sll.se
contacticon mobile +46725830610
Anders Nordlund 
Funktionsenhetschef Trauma och Reparativ medicin
contacticon phone anders.nordlund@sll.se
contacticon mobile 073-6204536
Lisa Eyre 
Funktionsenhetschef Neurologi och Hörsel
contacticon phone lisa.eyre@sll.se
contacticon mobile 073-6204535

Fackliga representanter
Linda Parts, SACO/SSR: linda.parts@sll.se / tel. 585 867 67

Dela detta jobb

Norra Europas största arbetsplats för kuratorer söker medarbetare!

Karolinska Universitetssjukhuset