medrek.se

Norra Europas största arbetsplats för kuratorer söker medarbetare!

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-01-22

Ansök nu

Norra Europas största arbetsplats för kuratorer söker medarbetare!

Funktionsområde Socialt arbete i hälso- och sjukvård ingår i Funktion Hälsoprofessioner och är norra Europas största enhet för kuratorer med cirka 130 medarbetare. Vi utför sociala interventioner, psykosocial behandling och närståendestöd enligt överenskommelser med uppdragsklinikerna inom Karolinska Universitetssjukhuset och med andra beställare. Därtill är en central del av vårt uppdrag att bedriva forskning och utbildning.   
 
De två största arbetsplatserna för våra kuratorer är belägna i Huddinge och Solna och de flesta har sin huvudplacering på en av dessa siter, men vi har även mindre enheter på andra sjukhus i Stockholm.    
 
Att arbeta som kurator på Karolinska 
Som kurator inom vår verksamhet ingår du i ett medicinskt team, där du utgör en nödvändig kompetens för att kunna skapa förutsättningar för att snabbt och patientsäkert utreda, bedöma och åtgärda psykosociala behov. Din kompetens som socionom behövs för att kunna arbeta med och hantera den psykosociala komplexiteten runt patienten i den medicinska kontexten och bidra med en helhetssyn på människan. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar: 
rådgivning i sociala frågor  
myndighetskontakter  
samarbete med andra vårdgivare, såväl internt som externt, samt frivilligorganisationer  
kris- och stödsamtal  
att ta emot och handleda socionomstudenter  
Uppdraget innebär att följa patienten genom hela vårdprocessen både inom öppen- och slutenvård.  
 
Forskning, utbildning och utveckling ses som kärnverksamheter likvärdiga med universitetssjukhusets vårduppdrag. Som medarbetare hos oss ingår det som en naturlig del av din tjänst att bidra till och delta i aktuella utvecklingsprojekt och forskning.  
 
Våra kuratorer är uppdelade i olika funktionsenheter i Karolinskas tematiska organisation.  
 
Just nu söker vi medarbetare inom följande områden:  
- Kvinnohälsa och infektion söker en medarbetare för ett tidsbegränsat, kombinerat uppdrag med tillträde i februari 2019. 50 % av tjänsten kommer under våren att vara förlagd till Sesam City vid Norra Bantorget, med smittspårning av könssjukdomar som främsta arbetsuppgift. Övriga 50 % är vikta för kurativt arbete gentemot neontalavdelningen på Karolinska i Huddinge. Under sommarmånaderna kommer arbetet vara förlagt inom enheten Kvinnohälsa och infektion, där du täcker upp under semesterperioden. Du kan då komma att arbeta i Solna, Huddinge och/eller Sesam City. Uppdraget sträcker sig till och med 31/8. Särskilt meriterande för denna tjänst är erfarenhet av samtal kring sexuell hälsa. Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Anna Ulestig på tel. +46 725 83 06 27. Sista ansökningsdag är 22/1. 
 
Vi erbjuder 
Vår förändringsresa är i full gång och tillsammans med ditt team är du med och sätter patienten i centrum, på riktigt (klicka här för att läsa mer om Karolinskas verksamhetsmodell). Här möts du och de andra professionerna kring patienten om komplexa problem och får unika möjligheter att ta del av varandras kunskaper och utvecklas. 
 
Våra ambitioner är högt ställda och vi strävar efter psykosocialt arbete i världsklass. 
 
Vi söker  
För att trivas och bli framgångsrik som kurator hos oss behövs en god samarbetsförmåga, handlingskraft och flexibilitet att kunna anpassa dig till en föränderlig verksamhet.  
 
Vi vänder oss till dig som känner dig trygg i din yrkesroll och som har integritet och förmåga att göra självständiga bedömningar. Du värdesätter andra professioners kompetens och bedömningar för att ge patienten den bästa vården ur ett helhetsperspektiv.  
 
Kvalifikationer  
För att arbeta hos oss krävs socionomexamen och goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift. Erfarenhet av kuratorsarbete inom hälso- och sjukvård är meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta med svårt sjuka patienter och deras närstående. Vi ser det även som en stor fördel om du har magisterexamen och/eller dokumenterad erfarenhet av forskning, utveckling och utbildning inom områden som är relevanta för tjänsterna.  
 
Har vi fångat ditt intresse? Sök redan idag!  
Vi går igenom ansökningarna efterhand att de kommer in och kommer att tillsätta de utannonserade tjänsterna löpande. Din ansökan bör innehålla CV och personligt brev.
 
Vi ser fram emot din ansökan!  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Visstidsanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Anna Ulestig 
Funktionsenhetschef Kvinnosjukvård och Infektion
contacticon phone anna.ulestig@sll.se
contacticon mobile 0725 860 627

Fackliga representanter
Linda Parts, SACO/SSR: linda.parts@sll.se / tel. 585 867 67

Dela detta jobb

Norra Europas största arbetsplats för kuratorer söker medarbetare!

Karolinska Universitetssjukhuset