medrek.se

Nu söker Oxbacksenheten en engagerad kurator!

Regioner
Utgår

2022-09-29

Ansök nu

Nu söker Oxbacksenheten en engagerad kurator!

En dag på jobbet  
Oxbacksenheten är en attraktiv skola med engagerad och kunnig personal. Våra elever är glada, nyfikna och vetgiriga. Kurator har en nyckelfunktion i skolans hälsofrämjande och förebyggande arbete för att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål samt stötta pedagogerna i värdegrundsarbetet.

Som kurator är du en del av skolans elevhälsoteam tillsammans med rektor, specialpedagog, speciallärare, skolpsykolog och skolsköterska. Du bidrar utifrån din profession i tvärprofessionella analyser, samtal och observationer. Att arbeta i elevhälsoteamet innebär att ha en ledarroll i skolans elevhälsoarbete med ett nära samarbete med lärare, fritidspersonal och föräldrar. Du leder och driver även skolans trygghetsteam där vi har etablerade goda strukturer på skolan. Du arbetar elevnära på både på grupp- och individnivå. Du leder också skolans arbete med likabehandling och mot kränkande behandling. I uppdraget ingår att ha kontakter med andra myndigheter.

Du är utbildad socionom eller har annan likvärdig beteendevetenskaplig utbildning. Du är en trygg person som har lätt för att arbeta i både små och större grupper av elever och personal där du tillgodoser skollagens krav om förebyggande och hälsofrämjande arbete.

På Oxbacksenheten arbetar vi i hög grad främjande och förebyggande i elevhälsoarbetet, samtidigt som vi har goda rutiner och handlingsberedskap i det åtgärdande arbetet.

Vem är du?  
Krav:
- Du vill utvecklas i din kuratorsroll och söker ett sammanhang att få växa i.
- Du har relevant högskoleutbildning för uppdraget, så som socionomexamen eller utbildning inom beteendevetenskap.
- Goda kunskaper i samtalsmetodik är ett krav.
- I din roll är det viktigt att du har ett salutogent förhållningssätt och att du också kan leda andra i detta förhållningssätt.
- Förutom samarbete inom skolan ingår samarbete med andra myndigheter och aktörer utanför skolan såsom Socialtjänsten, BUP och polis. Arbetet ställer krav på hög samarbetsförmåga och goda ledaregenskaper.

Meriterande:
- Meriterande om du har erfarenhet av arbete inom skola.

Personliga egenskaper:
- Du ser elevernas möjligheter att erövra nya kunskaper och färdigheter i skolan som någonting självklart och du ser möjligheterna istället för hindren.
- Du behöver kunna anpassa din kommunikation efter den elev du möter och du behöver ha mycket hög relationell kompetens.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, tidigare erfarenheter och lämplighet vid rekryteringen.

Vi erbjuder dig  
Ett spännande uppdrag som kurator på Oxbacksenheten där du får möjlighet att arbeta med skicklig personal samt våra nyfikna, vetgiriga och hjärtliga elever.  En skola som befinner sig i ett spännande förändringsarbete som strävar efter att vara en attraktiv och trivsam arbetsplats där elever och personal utvecklas. Som kurator i Södertälje ingår du ett nätverk med andra kurator i kommunen där ni får möjlighet att utvecklas tillsammans. Dessutom får du som medarbetare i Södertälje kommun ett friskvårdsbidrag på 3 000 kr per år att använda till motions- och friskvårdsaktiviteter.  

Välkommen till oss!  
Oxbacksenheten är en F–9-skola som ligger i Södertälje där åk f-4 har sina lokaler i en av kommunens äldsta skolor i centrala Södertälje, Bellevuegatan 6–8 och åk 5–9 finns på Mariekällgatan 3. Skolan har ca 750 nyfikna, vetgirig och fantastiska elever där ca 80 anställda arbetar utifrån ett elevcentrerat förhållningssätt. Vi vill att alla elever ska lyckas och utvecklas utifrån sina förutsättningar. Därför är skolgången på Oxbacksenheten en mycket viktig start för varje elevs utveckling. Här ska varje elev känna att man lyckas!

Är du intresserad? Tveka inte att söka jobbet!

Intervjuer sker löpande även under ansökningstiden.  

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.   

Dela detta jobb

Nu söker Oxbacksenheten en engagerad kurator!

Södertälje kommun - Utbildningskontoret