medrek.se

I den nya organisationen ligger ansvaret för bildgivande diagnostik och fysiologi vid sjukhuset samlat inom Funktion Bild och funktion.  

Funktionen ansvarar även för att tillföra sjukhuset kompetens inom medicinsk strålningsfysik samt för samordning av strålsäkerhetsarbetet inom samtliga verksamheter med strålning.  

Medicinsk Strålningsfysik och Nuklearmedicin är ett funktionsområde inom Bild och Funktion med ansvar inom nämnda områden. Givet vårt högspecialiserade uppdrag lägger vi stor kraft på kompetensutveckling av våra medarbetare.  

Nuklearmedicin i Solna bedriver sedan inflyttningen till Nya Karolinska Solna verksamhet med två SPECT/CT och tre PET/CT samt driftansvar för den PET/MR som är installerad för forskning och klinik. Nuklearmedicins fysiker ansvarar också för all radionuklidterapi i Stockholmsregionen. 

En betydande andel av de nuklearmedicinska undersökningarna rör onkologiska frågeställningar där vi strävar efter att utnyttja hybridkamerornas fulla potential och ha ett integrerat utredningsflöde med de rent radiologiska funktionsområdena.  

Sjukhusfysiker driver tillsammans med avdelningens läkare och sjuksköterskor forsknings- och utvecklingsprojekt inom ett flertal områden. Många projekt drivs i nära samarbete med radiologi, onkologi, radiokemi eller remitterande kliniker.  

Om tjänsten 

Nuklearmedicin utför runt 7000 undersökningar och 700 behandlingar varje år. Fysikergruppen jobbar dagligen tätt med avdelningens läkare och sköterskor för att hålla hög och jämn diagnostisk kvalitet. Fysikergruppen svarar också för all radionuklidterapi med välutvecklade samarbeten mot endokrinologi och onkologi med daglig klinisk kontakt och gemensamma mottagningar.  

Vi söker nu en driven och ambitiös nuklearmedicinsk fysiker för kliniskt arbete med både diagnostik och terapi. Utefter intresse, lämplighet och tid kan du också komma arbeta med utvärdering och utveckling av metoder och kameraprotokoll. Då alla kameror på vår avdelning är hybridsystem (SPECT/CT och PET/CT) ingår även CT-fysik i arbetsuppgifterna. 

Vi kan erbjuda ett introduktionsprogram med upplärning, handledning och roterande placeringar för att du ska lära dig arbetsuppgifterna snabbt och på ett utvecklande sätt. 

Anställningsform:  

Vikariat 6 månader 

Vi söker 

Du kommer träffa och behandla många patienter och det är viktigt att du har ett professionellt och engagerat bemötande. Du bör vara hängiven, tydlig och ha god samarbetsförmåga.  

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Kvalifikationer 

Du skall vara legitimerad sjukhusfysiker. I urvalet kommer stor vikt läggas vid intresse och lämplighet för kliniskt arbete. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. 

Erfarenhet av klinisk nuklearmedicin är meriterande men inget krav.   

Välkommen att söka!  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

- Bevis om medicine doktorsexamen  

- Bevis om docentur  

------

Bild och Funktion är en sjukhusövergripande funktion som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom Radiologi, Medicinsk Strålningsfysik, Nuklearmedicin och Fysiologi vid Karolinska Universitetssjukhuset. Funktionen samlar alla sjukhusets resurser inom kompetensområdet i en organisation som omfattar drygt 900 medarbetare och indelas i nio funktionsområden i Huddinge och Solna.  

Inom Bild och Funktion möts den nyaste, mest avancerade tekniken och högspecialiserade läkare, sköterskor, fysiker och biomedicinska analytiker. Tillsammans skapar vi ett högkompetent team med patienten i fokus.  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Per Grybäck 
Funktionsenhetschef
08-51772483
per.gryback@sll.se

Joachim Nilsson 
Enhetsledare/Sjukhusfysiker
08-517 76523
joachim.nilsson@sll.se

Fackliga representanter

Naturvetarna: Aris Tilikidis, 08-517 73635, aris.tilikidis@sll.se

Nuklearmedicinsk fysiker till Funktionsenhet Nuklearmedicin Cancer

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-10-31

Ansök nu

Dela detta jobb