medrek.se

Nurse Fellow ICU - för specialistsjuksköterskor inom intensivvård

Regioner
Utgår

2019-05-12

Ansök nu

Nurse Fellow ICU - för specialistsjuksköterskor inom intensivvård

Fördjupningsprogram för specialistsjuksköterskor inom intensivvård
För att främja kompetensutveckling för kliniskt verksamma specialistsjuksköterskor inom intensivvård har Karolinska Universitetssjukhuset Funktionsområde (FO) intensivvård utarbetat ett program – ”Nurse Fellow ICU” för specialistsjuksköterskor inom intensivvård.
 
Intensivvården på Karolinska består av flera IVA-enheter som bedriver högspecialiserad vård inom trauma, sepsis, neuro, thorax, barn, transplantation och HBO.  
 
Vi erbjuder
Nurse Fellow programmet är för dig som är specialistsjuksköterska inom intensivvård. Vi erbjuder en unik chans för dig att fördjupa dina kliniska kunskaper både inom intensivvård och inom teori, sjukdomar, behandling och riktlinjer samt hospitering på enheter som HBO och ECMO.
 
Inom ramen för programmet ingår ett självständigt utvecklingsarbete med en klinisk frågeställning som du själv väljer, någonting som du och din hemmaklinik har behov av att utveckla. Utvecklingsarbetet handleds av en disputerad sjuksköterska inom intensivvård.
 
Under det kliniska patientarbetet kommer du att ha en erfaren mentor för kontinuerlig reflektion och diskussion under arbetspasset. Mentorn är en erfaren specialistsjuksköterska.  
 
Syfte med programmet 
- att ge en praktiskt orienterad klinisk fördjupning inom olika subspecialiteter  
- teoretisk och praktisk fördjupning inom specifika områden 
- höja kompetens och öka kvalitén i patientvården 
 
Om programmet 
Nurse Fellow programmet är på heltid 100% från 1 sep 2019 tom 31 maj 2020.
 
Du kommer att vara anställd som intensivvårdssjuksköterska på Karolinska Universitetssjukhuset och ingå i ordinarie schema, veckoarbetstid 38,15 h/v. Du har en basplacering på en av våra intensivvårdsavdelningar.
 
Uppdraget som intensivvårdssjuksköterska består av sedvanliga uppgifter för professionen i teamsamverkan på den specifika subspecialisten. Du har goda möjlighet att utveckla dina kunskaper utifrån dina behov.  
 
Programmets kliniska del omfattar direkt patientvård och teoretisk fördjupning. Utifrån basplaceringen kommer du ha möjlighet att välja ett eller flera specialområden där du vistas 4 veckor inom programmet. Teoretisk fördjupning sker genom egna studier, seminarier, föreläsningar och olika utbildningstillfällen inom PMI.  
 
Vi söker 
Hos oss är teamarbete otroligt viktigt och en förutsättning för att kunna utföra vårt arbete – vi hjälps åt, vi ser och bekräftar varandra och vi tror på en inkluderande arbetsmiljö. Därför tror vi att även du är en positiv person som aktivt vill bidra till vår gemenskap. Det är viktigt att du anser det betydelsefullt att bidra till förändrings- och förbättringsarbete med patientens och verksamhetens bästa och att du är utvecklingsorienterad.
 
Programmet är ett samarbetsprojekt med din hemmaklinik och vi förutsätter att du har förmåga att förmedla ny kunskap och bidrar till lärande.  
 
Kvalifikationer  
Krav: Legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeexamen inom intensivvård med lägst magisterexamen.
 
Klinisk erfarenhet som intensivvårdssjuksköterska minst 3 år.  
 
Krav 
Ett godkänt avtal för Nurse Fellow programmet mellan Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset, Funktion PMI – Perioperativ Medicin och Intensivvård och sökandes hemmaklinik är förutsättning för deltagande i programmet.  
 
Om du har frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Omvårdnadsansvarig Intensivvård, Eva Åkerman, eva.akerman@sll.se 08-585 809 47 alt. Vårdenhetschef, Birgitta Olgren, birgitta.olgren@sll.se, +46 72 584 14 13. 
 
 
Välkommen med din ansökan! 
 
Din ansökan ska innehålla:  
- CV  
- Bevis om legitimation som sjuksköterska 
- Bevis på specialistsjuksköterskeexamen 
- Personligt brev med motivering för deltagande för programmet 
- Rekommendationsbrev från hemmaklinikens verksamhetschef eller motsvarande 
 
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Visstidsanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Birgitta Olgren 
Vårdenhetschef FO Intensivvård
contacticon phone 08-517 723 55
contacticon mobile 072 584 14 13
Eva Åkerman 
Omvårdnadsansvarig FO Intensivvård, PMI
contacticon mobile 072-580 29 51

Fackliga representanter
Vårdförbundet, Mira Nyberg, tel 08–585 80 352
Kommunal, Fredrika Holm, tel. 070-0856752
Vision, Pernilla Helmerssson, tel. 070-167 12 99
Läkarföreningen, Lars Gunnarsson, tel 08–517 701 25

Dela detta jobb

Nurse Fellow ICU - för specialistsjuksköterskor inom intensivvård

Karolinska Universitetssjukhuset