medrek.se

Nyfiken på kompetensår? Vi söker sjuksköterskor till Tema Inflammation och Infektion

Ansök nu

Nyfiken på kompetensår? Vi söker sjuksköterskor till Tema Inflammation och Infektion

Vi erbjuder  
Tema Inflammation och Infektion är ett brett och spännande tema. Vi vårdar patienter inom: Dermatologi, endokrinologi, gastroenterologi, infektion, lungmedicin, njurmedicin och reumatologi. 
 
Låter det intressant och spännande? Det tycker vi också! Därför erbjuder vi nu kompetensår för dig som är särskilt nyfiken och modig. 
 
Kompetensår inom Tema Inflammation och Infektion innebär att du som sjuksköterska får möjligheten att, under 2 års tid, arbeta och utvecklas halvårsvis inom våra specialiteter. Vi finns i både Huddinge och Solna och du som söker kan önska fritt mellan våra avdelningar och siter. 
Nedan i annonsen kan du läsa mer om vad våra avdelningar kan erbjuda. Vi ser gärna att du redan i din ansökan skriver vilka avdelningar du är intresserad av.
 
Om tjänsten
Som sjuksköterska roterar du mellan våra avdelningar, 6 månader per avdelning under 2 års tid. Du har fritt val mellan de avdelningar som finns i både Huddinge och Solna då vissa patientområden är site-unika.  Du som nyexaminerad sjuksköterska kan skapa dig en bred grund att stå på i starten av din sjuksköterskekarriär eller om du är en erfaren sjuksköterska kan du vidga dina vyer som ett nästa steg i ditt yrkesliv.
 
Du arbetar som sjuksköterska på de avdelningar som väljs, individuell introduktion sker på respektive avdelning i starten av varje 6 månadersperiod. Du får också möjligheten att delta i avdelningsspecifika utbildningar.
 
Efter 2 år finns möjligheten att arbeta som Tema-sjuksköterska eller få anställning på en av våra avdelningar inom Tema Inflammation och Infektion efter överenskommelse.
 
På Karolinska Universitetssjukhuset i Solna finns:

 • Infektion och Lungmedicin
  Här vårdas patienter i behov av högspecialiserad lung- och infektionssjukvård. Dessa inkluderar patientgrupperna, sepsis, endokardit, CNS- och luftvägsinfektioner, respiratorisk insufficiens, KOL, sarkoidos och övriga interstitiella lungsjukdomar. Vi möter även patienter i behov av hemventilator eller syrgas i hemmet.
   
 • IAVA
  På vår akutvårdsavdelning Infektions-AVA vårdas patienter vars tillstånd kräver en högre vårdnivå och en högre personaltäthet än på en vanlig vårdavdelning. Vi vårdar framförallt patienter med svåra infektionssjukdomar som har ett behov av kontinuerlig övervakning av vitalparametrar eller andningsstöd i form av NIV. 
   
 • Reuma Hud Njurmedicin
  Inom dermatologi och reumatologi är vi ensamutövare för inneliggande slutenvård. Inom dermatologin utreds och behandlas patienter med komplicerade sår och diagnoser exempelvis eksem, psoriasis och blåsdermatoser. Inom Reumatologi vårdas patienter med reumatiska sjukdomar eller inflammatoriska systemsjukdomar, till exempel myosit, SLE och vaskulit. Avdelningen har också hand om njurmedicinska patienter där akuta sjukdomstillstånd och utredningar är vanligast.
   
 • Gastromedicin och Endokrin
  Vårdar patienter med medicinska mag-tarmsjukdomar, specifikt inflammatoriska tarmsjukdomar, tarmdysmotilitet och ovanliga mag- tarmsjukdomar. Avdelningar vårdar även patienter i behov av högspecialiserad slutenvård inom endokrinologi vilket innebär sjukdomar kopplade till hypofysen, binjurar och medfödda metabola sjukdomar till exempel porfyri.

På Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge finns:

 • Infektion med inriktning tropik, avdelning I62
  Är specialiserad mot vård av patienter med tropikmedicinska diagnoser som exempelvis malaria, denguefeber och leishmaniasis. Här vårdas även patienter med mer vanliga infektionsdiagnoser. Avdelningen är en av tre i Sverige som har beredskap för att utreda och vårda patienter med mer ovanliga och smittsamma infektioner, till exempel Ebola, Iassa feber, Marburg och MERS.
   
 • Infektion avdelning I64
  Här bedrivs specialiserad vård för patienter med HIV/AIDS. På avdelningen vårdas även patienter med andra komplicerade infektioner som Sepsis, Endokardit, infektioner i centrala nervsystemet, skelett, hud- och mjukdelar samt oklara febertillstånd som kräver högspecialiserad infektionssjukvård.
   
 • Infektion med inriktning beroendeproblematik, avdelning I54
  I54 är en samverkansenhet med Beroendecentrum och här vårdas patienter med infektionssjukdom och beroendeproblematik. Avdelningen är unik i sitt slag och bedrivs enligt I54-modellen med rutiner och förhållningssätt framtagna för att skapa en trygg vårdmiljö. 
   
 • Lungmedicin och Lungcancer
  På vårdavdelning K84 vårdas patienter med lungsjukdomar som KOL, pleurit, empyem, olika inflammatoriska lungsjukdomar samt lungcancer. Vi arbetar mycket med CPAP och NIV-behandlingar då våra patienter har ett stort behov av vår specifika kompetens.
   
 • Njurmed Endokrin avdelning
  Här behandlas njurmedicinska patienter med akut eller kronisk njursvikt med eller utan dialysbehandling. Peritonealdialys utförs av sjuksköterskor på avdelningen men vi utför även konsultuppdrag på övriga delar av sjukhuset. Här möter vi även endokrinpatienter med nyupptäckt diabetes, komplikationer till följd av diabetes eller som utred för olika endokrinologiska sjukdomar.

Vi söker
Vi söker dig som nyutexaminerad sjuksköterska eller sjuksköterska med erfarenhet.
Det viktigaste för oss är att du är nyfiken, modig, flexibel och att du har god samarbetsförmåga.
 
Kvalifikationer 
Krav: Svensk sjuksköterskelegitimation 

Urval sker löpande och tjänsten/tjänsterna kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen att söka!

 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  
- Yrkeslegitimation  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret

 

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Nyfiken på kompetensår? Vi söker sjuksköterskor till Tema Inflammation och Infektion

Karolinska Universitetssjukhuset