medrek.se

Omvårdnadchef till Patientområde Neurokirurgi i Solna

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-08

Ansök nu

Omvårdnadchef till Patientområde Neurokirurgi i Solna

Är du en handlingskraftig ledare och erfaren sjuksköterska med akademiskt intresse? Är du en lagspelare som trivs med att leda tillsammans med andra? Vi söker nu en omvårdnadschef (OVC) som gemensamt med oss på avdelning Neuro 4 vill vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård inom Tema Neuro!
Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård?
Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården. 
 
Läs mer om vår förändringsresa och nya organisation. 
 
Patientområde (PO) Neurokirurgi inom Tema Neuro har uppdraget att vårda de två miljoner invånare i Stockholm och Gotland som har behov av vård i samband med ett ingrepp i hjärna och ryggmärg. Vårt patientområde innefattar fem patientflöden; Aneurysm, Benign hjärntumör, Malign hjärntumör, Rygg och Förvärvad skallskada. Vårt uppdrag är högspecialiserat och delar av den vård vi utför är vi ensamma om i Sverige. Vi befinner oss i en utvecklingsfas i och med att vi nyligen har gjort om vår organisation, samlat vår vård och flyttat in i den nya sjukhusbyggnaden.   
 
Vi erbjuder   
Tydligt mandat att driva verksamheten och fria händer inom ramarna för uppdraget   
Gott stöd från dina kollegor på avdelnings-, patientområdes- och temanivå   
Administrativt stöd i form av bemanningsassistent    
Möjlighet till handledning och coachning i chefsrollen   
En unik möjlighet att bedriva neurokirurgisk vård och omvårdnad i samband med neurokirurgiska operationer och interventioner. 
Tycker du att tjänsten låter intressant, men saknar boende i Stockholm? Vi har möjlighet att hjälpa dig med personalbostad under en övergångsperiod, så att du i lugn och ro kan finna dig till rätta och leta boende på plats.   
 
Om tjänsten   
Som omvårdnadschef för vår slutenvårdsverksamhet arbetar du i samledarskap och har även ett nära samarbete med cheferna för de olika patientflödena. I rollen ingår, utöver personalansvar för cirka 25 medarbetare, även ett delat ansvar för budget och verksamhetsplan samt arbetsmiljöansvar för vårdytan. Det ingår även i ditt ansvar att se till att rätt kompetens och bemanning finns i medarbetargruppen. För att säkerställa ett närvarande ledarskap och en klinisk förankring ingår klinisk tjänstgöring, upp till 20 %, i rollen.   
 
Din närmaste chef är patientområdets vårdenhetschef och tillsammans med övriga omvårdnadschefer ingår ni i vår vårdenhetsledningsgrupp. Du ingår även i vårt mer övergripande Omvårdnadsråd, där vi gemensamt inom temat arbetar för att löpande utveckla och förbättra arbetssätt, rutiner med mera. Självklart samarbetar ni chefer även utanför dessa forum för att bereda möjligheter för omvårdnadsforskning, utbildning och utveckling inom omvårdnad med målet att optimera vården för våra patientgrupper.    
 
Annonsen avser ett tidsbegränsat chefsförordnande på ett år, med eventuell möjlighet till förlängning.  
 
Vi söker dig som   
- Är en handlingskraftig och inspirerande ledare med mycket driv!    
- Har förmåga att se helheten    
- Är närvarande, synlig och tycker om att vara kliniskt verksam    
- Har kunskap och förmåga att skapa god arbetsmiljö   
- Agerar föredömligt, visar personlig omtanke och har förmåga att entusiasmera och utveckla dina medarbetare   
- Vill leda i ett samledarskap.     
 
Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar - Medmänsklighet - Helhetssyn samt vår vision Patienten först - tillsammans skapar vi den bästa vården.   
 
Kvalifikationer   
- Utbildningsnivå motsvarande minst kandidatexamen inom omvårdnad. Vi ser det som meriterande om du har en magisterexamen.   
- Stor klinisk kunskap från omvårdnadsarbete och ett gediget intresse för Tema Neuros olika patientgrupper   
- Erfarenhet av lednings- och förbättringsarbete  
- Erfarenhet av personalansvar är meriterande.    
 
Varmt välkommen med din ansökan!   
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 
 
Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 
 
Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  
 
Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor
4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  
 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Visstidsanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Regina Karlsson 
Vårdenhetschef
contacticon phone 08-517 746 15
contacticon mobile 0700-89 13 77

Fackliga representanter
Läkarföreningen: Yvonne Dellmark, tel. 073-6681740
Vårdförbundet: Eva Håkansson, tel. 073-6998897
Kommunal: Catharina Häggbom, tel. 070-6778310
Vision: Pernilla Helmersson, tel. 070-1671299
SACO: saco.karolinska.karolinska@sll.se

Dela detta jobb

Omvårdnadchef till Patientområde Neurokirurgi i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset