medrek.se

Omvårdnadschef till Astrid Lindgrens barnsjukhus, barnneurologi och barnortopedi.

Regioner
Utgår

2020-09-27

Ansök nu

Omvårdnadschef till Astrid Lindgrens barnsjukhus, barnneurologi och barnortopedi.

En av våra kompetenta omvårdnadschefer har bestämt sig för att gå vidare och därför söker vi nu en ny chefskollega till vår slutenvårdsavdelning inom specialiserad och högspecialiserad barnneurologi och barnortopedi.

Vi erbjuder

Vill du vara med och leda samt utveckla en av Sveriges viktigaste verksamheter för barn och ungdomar? Du får som chef ett sammanhållet ansvar för vård, forskning, utbildning och ekonomi inom vårdytan som du delar det med två chefskollegor. Ett nyckelord för ledarskapet på Karolinska är tillsammans. Det är inte du själv som chef, som förväntas ha alla svar, lösa alla problem eller hitta alla lösningar. Däremot är det din roll som ledare att skapa förutsättningar för det samskapande som krävs i en så komplex verksamhet som vår. I dialog med din närmaste chef har du ansvar för att du får den utveckling du behöver för att vidareutvecklas i din ledarroll. Det finns många sätt att få stöd inom ramen för Karolinskas chef- och ledarskapsutveckling.

Om tjänsten

Som OVC leder du arbetet tillsammans med dina chefskollegor och är första linjens chef för omvårdnadspersonalen. Du ansvarar och säkerställer att det finns rätt kompetens och bemanning med omvårdnadspersonal för våra patienter och du ger medarbetarna de förutsättningar som krävs för arbetet. Du har ansvar för att bereda möjligheter för omvårdnadsutveckling och -forskning. I rollen ingår ansvar för budget och verksamhetsutveckling och du har ett arbetsmiljöansvar  för både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön. Du arbetar tillsammans med våra sektionschefer som är läkare och du ingår i verksamhetens ledningsgrupp tillsammans med övriga omvårdnadschefer och sektionschefer.

Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn.

 Vi söker

Vi söker dig som är en handlingskraftig och inspirerande ledare med mycket driv men som också har en förmåga att stanna upp och reflektera samt skapa delaktighet.  Du har klinisk kunskap från omvårdnadsarbetet och är lyhörd för verksamhetens barn och familjer. För att trivas i rollen har du lätt för att skapa förtroende hos medarbetare, stödja och bidra till deras utveckling samt motivera och tillvarata deras engagemang och kompetens. Du har en akademisk orientering med en utbildningsnivå motsvarande minst kandidatexamen och vi ser det som meriterande om du har en magisterexamen. Du kanske har varit chef tidigare och det är självklart en merit men det är inte avgörande, det viktigaste är att du vill, vi hjälper och stödjer dig.

Kom också ihåg, som Pippi Långstrump sa i Astrid Lindgrens bok, att ”den som är stark måste vara snäll”.

Ansökan

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker ch transparent.

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda.

 För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

1. Personligt brev

2. CV (kliniska meriter, klinisk tjänstgöring, forskningsmeriter, undervisningsmeriter,

administrativa meriter samt övriga meriter)

3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)

- Yrkeslegitimation

- Bevis om specialistkompetens

- Bevis om medicine doktorsexamen

4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)

 Välkommen med din ansökan!

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Till oss kommer svårt sjuka barn från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar, olika akuta tillstånd och tar hand om för tidigt födda barn. Temat bedriver specialiserad och högspecialiserad vård, och har ett rikssjukvårdsuppdrag för viss avancerad barn- och ungdomskirurgi.

Med ca 2200 medarbetare är Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus verksamt inom sju medicinska enheter och fyra omvårdnadsområden. Temat är organiserat i 20 patientflöden och ca160 patientgrupper inom barnsjukvårdsområdet.

Vi tar emot ca 180 000 patientbesök per år, varav 55 000 akuta besök och har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Omvårdnadschef till Astrid Lindgrens barnsjukhus, barnneurologi och barnortopedi.

Karolinska Universitetssjukhuset