medrek.se

Omvårdnadschef till avdelning G8, Infektionssjukdomar, Lung- och Allergisjukdomar

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-04-21

Ansök nu

Omvårdnadschef till avdelning G8, Infektionssjukdomar, Lung- och Allergisjukdomar

Om oss    
Inom ramen för den högspecialiserade vården har vi i vårt nya uppdrag öppnat upp ett gemensamt vårdgolv som täcker Lungmedicin, Allergologi och Infektion.    
På infektionsplatserna vårdar vi patienter med svåra infektionssjukdomar som sepsis, pneumoni och CNS-infektioner. På vår IAVA-del finns möjlighet att monitorera patienternas vitalparametrar samt behandla med NIV och Optiflow. Vi har ett nära samarbete med intensivvården och akuten.   
 
På avdelningen bedrivs även högspecialiserad lungmedicinsk vård. De vanligaste diagnosgrupperna är respiratorisk insufficiens till exempel pga. KOL, hyperventilation, sarkiodos och övriga interstiella sjukdomar samt pleurasjukdomar, astma och allergi. Vi har även specialkompetens för PAH- och transplantationspatienter, CPAP- och hemrespiratorbehandling samt syrgasbehandling.  
 
Vi söker nu en omvårdnadschef som tillsammans i ett delat ledarskap ska ansvara för och utveckla vårt team på nya vårdgolvet.    
 
Vi erbjuder    
Som omvårdnadschef (OVC) är du första linjens chef i ett delat ledarskap för den omvårdnadspersonal som arbetar inom vårdytan/enheten. Du ansvarar för det värde som levereras för de patienter som vårdas på den aktuella vårdytan och har ett sammanhållet ansvar för integration av vård (utfall/kvalitet/produktion), FoU och resursförbrukning/kostnad. Detta är en unik möjlighet att vara med att skapa något nytt inom omvårdnad med utgångspunkt i värdebaserad vård.    
 
I nära samarbete med kollega, vårdenhetschef och patientflödeschef förväntas du att löpande utveckla och förbättra arbetssätten och rutinerna för aktuella funktionsenheter/patientflöden. Du får en grund anställning som sjuksköterska med placering i Solna.
 
Som omvårdnadschef ansvarar du för: 
att verka utifrån verksamhetens mål och måluppfyllelse inom ramarna för satt budget  
att det finns rätt kompetens och bemanning med omvårdnadspersonal för de patienter som vårdas vårdavdelningen  
att ge medarbetarna rätt förutsättningar som krävs för arbetet i flödet    
att bereda möjligheter för omvårdnadsutveckling och –forskning  
att ansvara för arbetsmiljöuppgifter för både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön  
Vi söker  
Dig som är en handlingskraftig och inspirerande ledare med mycket driv som har förmåga att se helheten. Du har stor klinisk kunskap från omvårdnadsarbetet och förväntas vara ett föredöme, visa personlig omtanke och motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen. Vi ser gärna att du har arbetat några år som chef /ledare och har erfarenhet i att arbeta med ständiga förbättringar.  
För att lyckas i rollen har du kunskap och en förmåga att skapa en god akademisk vårdmiljö som möjliggör forskning och utbildning.    
 
Kvalifikationer    
Krav: Legitimerad sjuksköterska    
Meriterande: Tidigare erfarenhet från sjukvård inom infektion och/ eller Lung- och Allergisjukdomar samt utbildningsnivå motsvarande magister eller högre. Chefs/ledarerfarenhet    
 
Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn och vi ser det som en självklarhet att du delar dem med oss!    
 
Varmt välkommen med din ansökan!    
 
Facklig företrädare:    
Läkarförening, Yvonne Dellmark, tel. 073-668 17 40    
SACO, Yrsa Bringensparr, tel. 070-450 77 06    
Vårdförbundet, Eva Håkansson, tel. 073-699 88 97    
Kommunal, Catharina Häggbom tel. 070-677 83 10    
Vision, Marie Hammarström, tel. 070-484 12 86    
Ledarna, Birgitta Andersson, tel. 070-085 66 56    
 
Ansökan    
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är en personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.    
Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna, Du får sen 3 arbetsdagar på dig att genomföra testerna och urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda.    
Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.    
Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”.    
Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.    
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:    
1. Personligt brev    
2. CV (kliniska meriter, klinisk tjänstgöring, forskningsmeriter, undervisningsmeriter, administrativa meriter samt övriga meriter)    
3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)    
- Yrkeslegitimation    
- Bevis om specialistkompetens    
- Bevis om medicine doktorsexamen    
- Bevis om docentur    
- Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer    
4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)    
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Ewa Börjesson 
Vårdenhetschef
contacticon phone ewa.borjesson@sll.se
contacticon mobile +46722542299

Fackliga representanter
Står i annonstexten

Dela detta jobb

Omvårdnadschef till avdelning G8, Infektionssjukdomar, Lung- och Allergisjukdomar

Karolinska Universitetssjukhuset