medrek.se

Omvårdnadschef till avdelning Lungmedicin i Huddinge

Regioner
Utgår

2020-08-09

Ansök nu

Omvårdnadschef till avdelning Lungmedicin i Huddinge

Vår nuvarande omvårdnadschef går vidare till annat uppdrag och vi söker därför en ersättare. Har du stor klinisk erfarenhet och brinner för att utveckla vård i framkant? Är du en inspirerande ledare som har förmåga att se helheten och som nu söker nya utmaningar? Då är det kanske dig vi söker!

Om oss
Tema Inflammation och Infektion är ett brett tema som inom ramen för det högspecialiserade uppdraget har fem medicinska enheter, flera mottagningar/dagvård och åtta slutenvårdsavdelningar i Huddinge och Solna. I slutenvården har vi i vårt uppdrag i Huddinge en vårdavdelning inom Lungmedicin.  

På lungmedicin utreder och behandlar vi stora folksjukdomar bland annat KOL och andningssvikt men även patienter med pleuriter, pneumonier, empyem och olika inflammatoriska lungsjukdomar såsom sarkoidos och lungfibros.

Vi söker nu en omvårdnadschef som ansvarar för och utvecklar vårt team på enheten som består av 18 vårdplatser samt en dagvårdsenhet. 

Om tjänsten
Som omvårdnadschef (OVC) är du första linjens chef för den omvårdnadspersonal samt vissa stödfunktioner som arbetar inom enheten. Du ingår och deltar aktivt i ledningsgrupper inom omvårdnadsområdet samt medicinska enheten. I nära samarbete med sektionschef och medarbetare förväntas du löpande utveckla och förbättra arbetssätt och rutiner för vårdenheten och patientflöden.

Som OVC har du tätt samarbete med OVC-kollegor inom slutenvården i temat och är underställd verksamhetschef för omvårdnadsområdet. Du har tillgång till ett antal funktioner för stöd i uppdraget.

Ditt uppdrag  

  • du har ett sammanhållet ansvar för integration av vård (utfall/kvalitet/produktion), resursförbrukning/kostnad med verksamhetens mål och måluppfyllelse som stöd
  • du ansvarar för att det finns rätt kompetens och bemanning med omvårdnadspersonal för de patienter som vårdas vårdavdelningen
  • du ger medarbetarna rätt förutsättningar som krävs för arbetet i flödet  
  • du bereder möjligheter för omvårdnadsutveckling, -projekt och –forskning
  • du ansvarar för arbetsmiljöuppgifter för både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön

Vi söker
Du är en handlingskraftig och inspirerande ledare med mycket driv som har förmåga att se helheten. Du har stor klinisk kunskap från omvårdnadsarbetet och förväntas vara ett föredöme, visa personlig omtanke och motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen. För att lyckas i rollen har du kunskap och en förmåga att skapa en god akademisk vårdmiljö som möjliggör forskning och utbildning.   

Kvalifikationer  
Krav: Legitimerad sjuksköterska  

Meriterande: Chefs/ledarerfarenhet är starkt meriterande, lika så erfarenhet av att arbeta med ständiga förbättringar. Tidigare erfarenhet från sjukvård inom lungmedicin samt utbildningsnivå motsvarande magister eller högre.

Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn och vi ser det som en självklarhet att du delar dem med oss  

Varmt välkommen med din ansökan!  

Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor
4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Kontakt
Ewa Börjesson 
Verksamhetschef Omvårdnadsområde Slutenvård
contacticon phone ewa.borjesson@sll.se
contacticon mobile +46722542299

Fackliga representanter
Vårdförbundet: Anne Danielsson, 0700-891790
Kommunal: Catharina Häggbom, +46851775173
Läkarföreningen: Yvonne Dellmark, yvonne.dellmark@sll.se
Vision: Kristina Nilsson 072-465 48 55
SACO: Pasi Nyberg 072-580 86 84, Ledarna: Birgitta Andersson, +46725840723

Referensnummer
170988

Dela detta jobb

Omvårdnadschef till avdelning Lungmedicin i Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset