medrek.se

Omvårdnadschef till Barnintensiven (BIVA) Barn PMI (Perioperativ Medicin och Intensivvård)

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-12-18

Ansök nu

Omvårdnadschef till Barnintensiven (BIVA) Barn PMI (Perioperativ Medicin och Intensivvård)

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård?

Barn PMI (Perioperativ Medicin och Intensivvård), inom tema Barn- och Kvinnosjukvård, utgör en av få specialiserade verksamheter för anestesi-, operation och intensivvård för barn i Sverige och har som uppdrag att bedriva forskning, undervisning och sjukvård på hög internationell nivå. Målet är att vara en Europaledande universitetsklinik genom att utgå ifrån patientnyttan, säkerhetsrutiner och tillvaratagande av allas kompetens. En central del av uppdraget är också att aktivt verka för och producera forskning, utveckling, undervisning och innovation av högsta internationella kvalitet.  

Ett stort antal av patienterna som vårdas på Barnoperation, BIVA , ECMO och LIVA kommer från andra landsting/länder. Dessa mycket svårt sjuka patienter hämtas på inremitterande sjukhus av verksamhetens transportteam från ECMO eller PETS (Pediatric Emergency Transport Service).  

Vi söker nu omvårdnadschef (OVC) till:  

Barnintensivvård (BIVA) 

BIVA vårdar nyfödda och barn med sviktande vitala funktioner i behov av intensivvård eller postoperativt efter kirurgiska ingrepp. Vården bedrivs inom många olika specialiteter, t.ex. barnkirurgi, pediatrik, neurokirurgi och trauma 

Om tjänsten

Vi erbjuder dig en unik möjlighet att vara med och leda framtidens intensivvård för barn 

Som omvårdnadschef är du första linjens chef för omvårdnadspersonalen. Du kommer att ingå i en ledning bestående av tre omvårdnadschefer, varav du är den ena, samt en funktionsenhetschef som är läkare 

Ni ansvarar för det värde som levereras för de patienter som vårdas på Biva och har ett sammanhåller ansvar för integration av vård (utfall/kvalitet/produktion) och FoU samt resursförbrukning/kostnad inom Biva. 

I nära samarbete med övriga chefer förväntas du att löpande utveckla och förbättra arbetssätten och rutinerna för aktuella patienter. 

Du ansvarar och säkerställer tillsammans med övrig OVC att det finns rätt kompetens och bemanning med omvårdnadspersonal för de patienter som vårdas inom Biva och du ger medarbetarna rätt förutsättningar som krävs för arbetet i flödet. 

Du har ansvar för att bereda möjligheter för omvårdnadsutveckling och -forskning. 

I rollen ingår ansvar för budget och verksamhetsplan och du har ett arbetsmiljöansvar för både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön. 

Vi söker 

Vi söker dig som är en handlingskraftig och inspirerande ledare med mycket driv och som har en förmåga att se helheten.  

Du har klinisk kunskap från omvårdnadsarbetet och är lyhörd för verksamhetens patientgrupper. 

 

Har tidigare arbetat i chefsbefattning med medarbetaransvar och besitter kompetens inom förbättringsarbete samt ledning och styrning. 

Du har en akademisk orientering och en utbildningsnivå motsvarande magisterexamen. För att lyckas i rollen har du kunskap och en förmåga att skapa en god akademisk vårdmiljö som möjliggör forskning och utbildning. 

Vi  ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn och vår vision Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården. 

Ansökan 

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 

Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.  

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV (kliniska meriter, klinisk tjänstgöring, forskningsmeriter, undervisningsmeriter, administrativa meriter samt övriga meriter)  

3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

- Bevis om medicine doktorsexamen  

- Bevis om docentur  

- Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  

4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Gunilla Henricsson 

Vårdenhetschef
 08-517 792 52

Fackliga representanter

Läkarförening, Yvonne Dellmark, tel. 073-668 17 40

Vårdförbundet, Eva Håkansson, tel: 08-517 751 61

Kommunal, Catharina Häggbom, tel: 0725-83 67 37

Vision, Pernilla Helmersson, tel: 070-167 12 99

SACO, Pasi Nyberg, tel: 0725-80 86 84

 

Dela detta jobb

Omvårdnadschef till Barnintensiven (BIVA) Barn PMI (Perioperativ Medicin och Intensivvård)

Karolinska Universitetssjukhuset