medrek.se

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård?

Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården. 

Läs mer om vår förändringsresa och nya organisation  

Karolinska universitetssjukhuset är ett av Nordens största och mest dynamiska universitetssjukhus med en mycket stor neuroradiologisk verksamhet. Neuroradiologi på Karolinska sjukhuset är ett högspecialiserat funktionsområde (FO) där vi utför undersökningar med datortomografi och magnetkamera samt angiografi/intervention. Förutom diagnostik och angiointerventionell behandling av sjukdomar i hjärna, huvud-hals och rygg så pågår forskning och utveckling inom många områden och vi bedriver en omfattande utbildning av både sjuksköterskor och läkare. I verksamheten arbetar c:a 150 personer, varav c:a 50 är röntgensjuksköterskor, 20 är undersköterskor och 50 är läkare.   

Vi erbjuder 

Vi erbjuder en tjänst som sköterskechef (Omvårdnadschef, OVC) för datortomografiverksamheten i Solna. I tjänsten ingår att leda och fördela arbetet för 18 röntgensjuksköterskor, samt att inom verksamheten ansvara för rekrytering samt ut- och fortbildning. FO Neuroradiologi i Solna ansvarar för radiologin inom det centraliserade strokeflödet, med Stockholms läns landsting och Region Gotland som upptagningsområde, och i arbetet ingår även att organisera sköterskornas jourverksamhet inom datortomografi och magnetkamera. Arbetet sker i nära samarbete med de övriga cheferna inom FO neuroradiologi, framför allt med sköterskecheferna för magnetkamera- och neurointerventionsverksamheterna i Solna och med läkarchefen (Funktionsenhetchef, FEC) för datortomografiverksamheten. 

FO Neuroradiologi är en verksamhet i framkant som prioriterar kompetensutveckling och utbildning av alla personalkategorier. För att kunna fortsätta vara ledande inom vårt område krävs ett nära samarbete mellan alla grupper av medarbetare liksom med våra remittenter och patienter. Som sköterskechef kommer du spela en central roll för att våra högt ställda mål blir verklighet. 

Om tjänsten 

I oktober 2018 så flyttar hela neuroradiologen in i Nya Karolinska Solna (NKS). Sedan tidigare har vi bedrivit elektiv verksamhet i dessa lokaler och de är mycket uppskattade av dem som arbetat där, inte minst för vår röntgenutrustning där vi är världsledande (Philips IQon och Canon (fd Toshiba) Genesis DT, GE Optima och Signa Premier magnetkameror). Ditt uppdrag blir att fortsätta arbetet med att bedriva förstklassig diagnostik i NKS. 

- Heltidsanställning dagtid i Solna.  

Vi söker 

En engagerad och kompetent röntgensjuksköterska som kan hantera de stora utmaningar som det innebär att leda en komplex och kunskapsintensiv verksamhet. Vi är här för våra patienters skull, och för att klara uppdraget behöver man vara noggrann, kunna identifiera och hantera problem, samt ha lätt för att arbeta tillsammans med andra människor.  

Kvalifikationer 

Du är legitimerad röntgensjuksköterska med erfarenhet inom datortomografi i akuta verksamheter. Tidigare chefserfarenhet och erfarenheter från att leda verksamheter i förändring är meriterande men inte ett måste. 

Du har goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift.  

Ansökan 

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 

Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.  

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV (kliniska meriter, klinisk tjänstgöring, forskningsmeriter, undervisningsmeriter, administrativa meriter samt övriga meriter)  

3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

- Bevis om medicine doktorsexamen  

- Bevis om docentur  

- Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  

4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Magnus Kaijser 
Funktionsområdeschef Neuroradiologi
08-517 775 41
070-587 28 69

Fackliga representanter

Vårdförbundet: Yvonne Olejnik, yvonne.olejnik@sll.se

Kommunal: Catharina Häggbom, catharina.haggbom@sll.se

Vision: Pernilla Helmersson, pernilla.helmersson@sll.se

Läkarföreningen: Anna Laveskog, anna.laveskog@sll.se

Omvårdnadschef till Funktionsområde Neuroradiologi, Bild och Funktion

Ansök nu

Dela detta jobb