medrek.se

Omvårdnadschef till Hjärta och Kärl i Huddinge

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-05-22

Ansök nu

Omvårdnadschef till Hjärta och Kärl i Huddinge

Vill du vara med och leda samt utveckla omvårdnaden på vår högspecialiserade hjärtsjukvård? Välkommen att söka till oss!

Om oss

Vi bedriver högspecialiserad hjärtsjukvård med inriktning mot ischemi, bradykardi, kranskärl, arytmiutredning och arytmibehandling, hjärtsvikt och hjärtklaffsjukdom.

Den gemensamma vårdenheten i Huddinge består av tre vårdytor, HIA, Hjärtvårdsavdelning samt en elektiv vårdavdelning. Vi tar emot patienter dygnet runt och vårdtiden varierar mellan ett och flera dygn. Arbetet hos oss blir därför väldigt varierande, likaså tempot.

Om tjänsten

Som omvårdnadschef leder du arbetet och är första linjens chef för medarbetarna inom omvårdnad. Du ansvarar och säkerställer att det finns rätt kompetens och bemanning med omvårdnad för våra patienter och du ger medarbetarna de förutsättningar som krävs för arbetet. Du har ansvar för att bereda möjligheter till utbildning, omvårdnadsutveckling och -forskning.

I rollen ingår ansvar för budget och verksamhetsplan. Du har också ett arbetsmiljöansvar gällande både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön. Du arbetar tillsammans med våra flödeschefer som är läkare och du ingår i verksamhetens ledningsgrupp tillsammans med övriga omvårdnadschefer och flödeschefer. Du rapporterar till verksamhetschef omvårdnadsområde Hjärta och Kärl.

Ett nyckelord för ledarskapet på Karolinska är ”tillsammans”. Som chef hos oss förväntas du inte ensam ha alla svar, lösa alla problem eller hitta alla lösningar. Däremot är det din roll som ledare att skapa förutsättningar för det samskapande som krävs i en så komplex verksamhet som vår. I dialog med din närmaste chef och övriga kollegor har du ansvar för att du får den utveckling och stöd du behöver för att vidareutvecklas i din ledarroll. Det finns många sätt att få stöd inom ramen för Karolinskas chef- och ledarskapsutveckling samt inom det stödfunktioner som finns inom sjukhuset.

Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn.

Viss klinisk tjänstgöring ingår i tjänsten

Vi erbjuder

 • Erfarna chefskollegor som ger möjlighet att fortsätta utvecklas och lära i rollen som chef
 • Möjlighet att påverka och utveckla framtidens omvårdnad
 • Möjlighet att leda i en verksamhet där omvårdnaden har en viktig plats i organisationen
 • Individuellt anpassad introduktion
 • Karolinskas egna chefsintroduktion
 • Intern och extern kompetensutveckling (vilket är något vi prioriterar inom all våra verksamheter och för alla medarbetare och för alla medarbetare oavsett roll)

Vi söker

Vi söker dig som är en handlingskraftig och inspirerande ledare med mycket driv och som har en förmåga att se helheten och skapa förståelse genom att förmedla sammanhanget och vilja verka för ett Karolinska där patienten alltid är först. Du är redo för ett omväxlande, utmanande och utvecklande arbete där du tar omvårdnaden för patienten till nästa nivå.

Erfarenhet från roller som innefattar medarbetaransvar samt kompetens och erfarenhet inom förbättringsarbete, ledning och styrning är av vikt för oss. För att lyckas i rollen har du kunskap och en förmåga att skapa en god akademisk vårdmiljö som möjliggör och uppmuntrar forskning och utbildning.

Du förväntas vara ett föredöme genom att vara synlig och närvarande i verksamheten, kommunicerar på ett rakt, ärligt och tydligt sätt och bemöter medmänniskor med genuin omtanke och respekt.

Du skapar engagemang och delaktighet samt tror på medarbetares kompetens och motiverar och engagerar dem till att nå gemensamma mål. Med mod och integritet tar du ansvar i både med- och motgång, du skapar en god arbetsmiljö med förutsättningar för medarbetare att ta ansvar och växa.

Kvalifikationer

 • Legitimerad sjuksköterska
 • Tidigare framgångsrikt chefs- eller ledningsuppdrag är meriterande
 • Erfarenhet av medarbetaransvar är meriterande.
 • Erfarenhet och intresse av forskning, undervisning eller utvecklings- och förbättringsarbete

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

 1. CV
 2. Personlig Brev
 3. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
 4. Genomförda testet (MAP och Matrigma)

Ansökan

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.

Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Hjärta, Kärl och Neuro
Tema Hjärta, Kärl och Neuro erbjuder vård till patienter med kardiovaskulära eller neurologiska sjukdomar. Förutom att vi är ensamutförare av Thorax- och Neurokirurgi i Region Stockholm bedriver vi även specialiserad och högspecialiserad vård inom neurologi, kardiologi och kärlkirurgi.

Våra medarbetare arbetar i multiprofessionella team kring alla diagnoser inom kardiovaskulär och neurologisk vård vid våra enheter i både Solna och Huddinge.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn

Vision

Telefon
pernilla.helmersson@regionstockholm.se

Namn

Vårdförbundet

Telefon
mira.nyberg@regionstockholm.se

Namn

SACO

Telefon
pasi.nyberg@regionstockholm.se

Dela detta jobb

Omvårdnadschef till Hjärta och Kärl i Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset