medrek.se

Omvårdnadschef till Intensivakuten Karolinska US Solna

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Omvårdnadschef till Intensivakuten Karolinska US Solna

Vill du leda framtidens hälso- och sjukvård? Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare. Forskning och utbildning, liksom utveckling av hälso- och sjukvård, ses som kärnverksamheter vilka är likvärdiga med universitetssjukhusets vårduppdrag. Detta synsätt avspeglas i såväl organisation, styrning som uppföljning av universitetssjukvårdsenhetens verksamhet.
Vi söker nu en omvårdnadschef till intensivakuten i Solna. I rollen som omvårdnadschef ansvarar du för att säkerställa rätt kompetens och bemanning på omvårdnadspersonal på intensivakuten samt att skapa rätt förutsättningar för medarbetarna att utföra sitt arbete. I ansvaret ingår också att kontinuerligt utveckla arbetssätt samt ett särskilt ansvar för att bereda möjligheter för omvårdnadsutveckling och -forskning. Du kommer att ingå i ett team tillsammans med tre andra omvårdnadschefer.  
 
Intensivakutens uppdrag är att ta emot patienter som kommer med ambulans, helikopter eller har accepterad remiss och behöver sjukhusets högspecialiserade resurser. Det innebär att patienter som tidigare själva skulle ha sökt sig till akutmottagningen för vuxna på Karolinska i Solna, får söka sig till något av de andra sjukhusen eller närakuter.  
 
För att bygga en långsiktigt framgångsrik verksamhet och skapa tydligt värde för patienter och samhälle ska vi, genom vår verksamhetsmodell, organisera oss utifrån patientens väg genom vården. Det innebär att vi formar en tematisk organisation, det vill säga en organisation som bygger på teman och funktioner. I vår nya organisation är Akutfunktionen ett av sju teman och fem funktioner. Funktionen är indelad i två olika funktionsområden, Solna respektive Huddinge.  
 
Läs mer om verksamhetsmodellen här 
 
Vi söker  
Vi söker dig som är en handlingskraftig och inspirerande ledare med mycket driv och som har en förmåga att se helheten och vilja verka för ett Karolinska där patienten alltid är först. Du har erfarenhet från roller som innefattar medarbetaransvar, samt kompetens och erfarenhet inom förbättringsarbete, ledning och styrning.  
 
För att lyckas i rollen har du kunskap och en förmåga att skapa en god akademisk vårdmiljö som möjliggör och uppmuntrar forskning och utbildning. Du förväntas vara ett föredöme genom att vara synlig och närvarande i verksamheten, kommunicerar på ett rakt, ärligt och tydligt sätt och bemöta medmänniskor med genuin omtanke och respekt. Du tror på medarbetares kompetens och motiverar och engagerar dem till att nå gemensamma mål. Med mod och integritet tar du ansvar i både med och motgång, du skapar en god arbetsmiljö med förutsättningar för medarbetare att ta ansvar och växa.  
 
Du har en akademisk orientering och en utbildningsnivå motsvarande minst kandidatexamen, gärna med vidareutbildning inom akutsjukvård. Vi ser det som meriterande om du har en magisterexamen och tidigare erfarenhet från forskning med det är inget krav.  
Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn och vår vision Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården.

Vi erbjuder  
Vi erbjuder dig en unik möjlighet att vara med och skapa något nytt, med stark förankring i värdebaserad vård!  
Som omvårdnadschef har du en verksamhetsnära och operativ roll och du både leder och deltar i det kliniska arbetet. Du är första linjens chef för medarbetare inom intensivakuten i Solna och ansvarar för att det finns rätt kompetens, bemanning samt förutsättningar för medarbetarna att utföra sitt arbete i flödet.  
 
Du har ansvar för det värde som levereras för de patienter som vårdas akutmottagnignen och har ett sammanhåller ansvar för integration och utveckling av vård (utfall/kvalitet/produktion) samt uppföljning av resursförbrukning och kostnader. I rollen ingår ansvar för budget och verksamhetsplan och du har ett arbetsmiljöansvar för både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön. Som omvårdnadschef ingår du i ledningsgruppen för öppenvården i Solna.  
 
För att din ansökan ska vara komplett bör den innehålla: 
1. Personligt brev 
2. CV (kliniska meriter, klinisk tjänstgöring, forskningsmeriter, undervisningsmeriter, 
administrativa meriter samt övriga meriter) 
3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall) 
 
Välkommen in med din ansökan!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Jessica Stackell 
Vårdenhetschef, Akutmottagningen Solna
contacticon phone 070-085 65 58

Fackliga representanter
Vårdförbundet, Anne Danielsson tel: 0700-89 17 90

Dela detta jobb

Omvårdnadschef till Intensivakuten Karolinska US Solna

Karolinska Universitetssjukhuset