medrek.se

Omvårdnadschef till Intensivvården i Solna

Regioner
Utgår

2019-02-17

Ansök nu

Omvårdnadschef till Intensivvården i Solna

Vi jobbar med framtidens hälso- och sjukvård! Vi söker nu en erfaren ledare som vill vara med och vidareutveckla intensivvården i Sverige.
Intensivvården på Karolinska är unik i sitt slag då vi vårdar patienter som drabbats av skador eller tillstånd som inte kan behandlas på någon annan intensivvårdsavdelning i Stockholm.  
 
Om oss 
Till intensivvården på Karolinska skickas de allra sjukaste patienterna och därför har vi samlat den absolut högsta kompetensen inom intensivvård, hos oss.
 
Till oss kommer patienter med traumatiska skador, sepsis, ARDS och mulitiorgansvikt, här finns även ett av Sveriges få centra där vi utför intensivvård under pågående tryckkammarbehandling. Vidare har vi ett av Sveriges få centra för skador i hjärnan och ryggmärg där vi vårdar patienter med akuta tillstånd i centrala nervsystem och övriga akuta tillstånd kopplat till hjärnan. 
 
I rollen som Omvårdnadschef hos oss kommer du att möta en föränderlig och utvecklande vardag. Vi har nu flyttat in till våra nya lokaler i Nya Karolinska Solna och du kommer att vara delaktig i det fortsatta framtagandet av nya arbetssätt och få möjlighet att jobba i toppmodern intensivvårdsmiljö. Du kommer arbeta nära dina chefskollegor på enheten och delar ansvaret för en medarbetargrupp på ca 250 medarbetare, där din grupp ingår. 
 
Om tjänsten  
Som omvårdnadschef leder du arbetet och är förstalinjechef och ledare för omvårdnadspersonalen, medarbetargrupp på 25-30 individer. Du är arbetsgivarens företrädare vad gäller kvalitet-, personal- och ekonomifrågor. Genom ditt ledarskap stöttar du medarbetarna i deras arbete och du utvecklar vår arbetsplats tillsammans med medarbetaren. 
 
Som vår nya omvårdnadschef ansvarar du för;  
Arbetsmiljö – du har ett långtgående ansvar, både för den fysiska och den psykiska arbetsmiljön. Att tillsammans med övriga chefer inom vårdytan skapa rutiner för att på så vis skapa en hållbar arbetsplats.   
Personalrekrytering – säkerställa rätt kompetens och bemanning 
Produktionsresultat – du ansvarar, tillsammans med övriga OVC:er, för att säkerställa Karolinskas intensivvårdsuppdrag.
Kvalitetsuppföljning och målarbete genom eget och andras arbete.   
Ekonomi – ett ansvarsfullt förhållningssätt till kostnader genom prioriteringar och kontroll på kostnadsutveckling för enheten. 
Som omvårdnadschef rapporterar du direkt till vårdenhetschef.  
 
Vi söker  
Du är en handlingskraftig och inspirerande ledare med mycket driv och en förmåga att se helheten. Du har en gedigen klinisk kunskap från omvårdnadsarbete och drivs av ett starkt engagemang för att leda kontinuerligt utvecklingsarbete inom intensivvård. 
 
Egenskaper som vi värdesätter är bl.a. strategisk förmåga och nytänkande där lyhördhet och tydlighet är en viktig del. Det är också viktigt att du har en god kommunikations- och samarbetsförmåga och att du är en förebild i organisationen samt har en förmåga att engagera och skapa delaktighet. För att lyckas i rollen så behöver du även ha en förmåga att omsätta sjukhusets visioner och mål till verksamhetsnivå. 
 
Vi tror att du har erfarenhet och en förståelse för vårt 24/7-uppdrag med allt vad det innebär och du trivs i en akademisk vårdmiljö som i sin tur möjliggör forskning och utbildning.  
 
 
Kvalifikationer  
Utbildad specialistsjuksköterska, vi ser det som meriterande om du har en specialistutbildning inom intensivvård eller anestesi. Vi ser det som meriterande om du har magisterexamen och tidigare erfarenhet från forskning men det är inget krav.  
 
Erfarenhet av uppdrag med medarbetaransvar är ett krav och en kompetens inom förbättringsarbete samt ledning och styrning är meriterande.  
 
Välkommen att ansöka!  
 
 
Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 
 
Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 
 
Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  
 
Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor
4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  
 
Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården.  
 
Läs mer om vår förändringsresa och nya organisation.  
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Jeannette Dahl 
Vårdenhetschef FO Intensivvård Solna
contacticon phone 076-050 13 85
contacticon mobile anne.dahl@sll.se
Birgitta Olgren 
Vårdenhetschef FO Intensivvård
contacticon phone 08-517 723 55
contacticon mobile 072 584 14 13
Malin Kennemar 
HR-partner PMI
contacticon phone 08 - 517 73 249

Fackliga representanter
Vårdförbundet, Mira Nyberg, tel 08–585 80 352
Kommunal, Fredrika Holm, tel. 070-0856752
Vision, Pernilla Helmerssson, tel. 070-167 12 99
Läkarföreningen, Lars Gunnarsson, tel 08–517 701 25
 

Dela detta jobb

Omvårdnadschef till Intensivvården i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset