medrek.se

Omvårdnadschef till Kliniska Studieenheten - HOPE vid Barnonkologen Solna

Ansök nu

Omvårdnadschef till Kliniska Studieenheten - HOPE vid Barnonkologen Solna

Vill du göra skillnad för barn med cancer och deras familjer genom ditt intresse av att arbeta med kliniska studier och läkemedelsprövningar?
Har du tidigare erfarenhet av forskning och ledarskap? Då har vi tjänsten för dig.

Vi erbjuder

Vår enhet är en viktig del av barncancervården på Karolinska Universitetssjukhuset och är en av två enheter i Sverige som tillhör ett europeiskt nätverk, Innovative Therapies for Children with Cancer (ITCC) som möjliggör att barn med cancer kan få tillgång till nya innovativa behandlingar.

Vår verksamhet kännetecknas av mycket samarbete mellan olika yrkeskategorier, både på enheten och inom kliniska verksamheterna. 

Den kliniska prövningsenheten ligger vägg i vägg med nya Karolinska i Solna där den barnonkologiska vårdavdelningen ligger. 

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss på Karolinska Universitetssjukhuset och vill du läsa mer om våra förmåner kan du läsa här.

Om tjänsten

Som omvårdnadschef i för den kliniska studieenheten arbetar du nära sektionschef för Barnonkologi och du rapporterar till verksamhetschef för omvårdnadsområde högspecialiserad barnmedicin och barnkirurgi. Du kommer ingå i omvårdnadsområdets ledningsgrupp och arbeta nära med flera andra omvårdnadschefer bl.a. de som ansvarar för barnonkologens slutenvårds- och dagvårdsavdelning. 

Du är förstalinjens chef över forskningssjuksköterskorna och leder, fördelar och samordnar arbetet med kliniska akademiska studier och läkemedelsprövningar på barn. Studierna drivs och prioriteras i nära samarbete med medicinskt ansvarig läkare, barnonkologens sektionschef och verksamhetschef för studieenheten. Att vara första linjens chef innebär bl.a att i nära samarbete med kollegor och medarbetare, utveckla och förbättra arbetssätten och rutinerna. Du ansvarar för rätt kompetens och bemanning för att driva kliniska studier med god kvalitet och enl. GCP.  

Du ansvarar även för arbetsmiljö, personalbudget och patientsäkerhet. 

Vi erbjuder spännande tjänst där du kombinerar att vara första linjens chef över forskningssjuksköterskor och praktiskt arbete inom den Kliniska prövningsenheten.

Det är en möjlighet att tillsammans med oss vara med och utveckla och leda en verksamhet med många goda krafter och ett stort engagemang för både patienter och forskning.

Inom Karolinska universitetssjukhuset finns ett väl utbyggt chefsprogram för första året och även längre fram med goda möjligheter att utvecklas i rollen som chef.

Vi söker

  • Dig som vill göra skillnad för barn med cancer och deras familjer genom ditt intresse av att arbeta med tidiga läkemedelsstudier, kliniska prövningar och akademiska studier

  • Dig som har en mycket god samarbetsförmåga och samtidigt en förmåga att ta arbetsledande position.

  • Dig som är drivande och resultatinriktad, men även van att arbeta med förbättringsarbete tillsammans med andra i team.

  • Dig som har förmåga att ta egna initiativ och att kunna ta ansvar för din egen process

  • Dig som är resultatinriktad, samt har god förmåga att kommunicera, engagera och skapa ett positivt arbetsklimat med delaktighet och samarbete.

  • Dig som är ett föredöme genom personlig omtanke om dina medarbetare och som tycker mycket om att lyfta andra människor, ta vara på deras kunskap samt stimulera och entusiasmera deras utveckling.

Kvalifikationer

Krav: Du har en akademisk grundutbildning, gärna inom biomedicin, farmakologi eller som sjuksköterska.

Meriterande: Genomgången forskarutbildning, erfarenhet av projektledning och administration kring kliniska studier på barn är meriterande men inte ett krav.

Vi ser gärna att du har god kännedom och utbildning inom GCP (Good Clinical Practice) samt de lagar/regler riktlinjer som ligger till grund för hur läkemedelsprövningar och akademiska studier skall bedrivas. 

Tidigare chefserfarenhet eller ledarskap är meriterande.

Om rekryteringsprocessen

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta rekryteringstest.karolinska@regionstockholm.se .

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion

Dela detta jobb

Omvårdnadschef till Kliniska Studieenheten - HOPE vid Barnonkologen Solna

Karolinska Universitetssjukhuset