medrek.se

Vill du vara med och leda framtidens högspecialiserade uppdrag inom neurologi tillsammans med oss?

Om oss

Avdelning Neuro 2 Huddinge utgör en del av omvårdnadsområde Neurologi inom Tema Hjärta Kärl och Neuro.

Hos oss bedrivs behandling och forskning kopplat till neurologiska sjukdomar. Vår avdelning har 11 vårdplatser för patienter med neurologiska åkommor såsom neuroinflammation, neuromuskulära sjukdomar, rörelsestörningar och neurodiagnostik. På avdelningen vårdas även patienter för elektiv neurologisk vård. Inom verksamheten vårdas således patienter för akuta neurologiska tillstånd men kommer också som inplanerade för utredning och behandling. Vårdtiden inom detta område är i genomsnitt 4 dygn. Utifrån patientens behov kan det vara aktuellt att efter vårdtillfället genomgå rehabilitering. 

För att ligga i framkant avseende vård för neurologisk sjuka patienter arbetar vi kontinuerligt med att utveckla vård och behandlingsmetoder. Bland annat har vi utvecklat vården för våra patienter som har behov av andningsstöd genom att planera för tillskapandet av andningsenheter.

Kompetensen, engagemanget och drivet för vårt patientklientel är högt, vi brinner verkligen för att ge våra patienter bästa möjliga vård. Många i medarbetargruppen är specialiserade inom omvårdsområden som rör neurologisk vård och vi arbetar alltid för att ligga i framkant avseende evidensbaserad vård.

Om tjänsten:

Som omvårdnadschef för Neuro 2 Huddinge arbetar du i delat ledarskap tillsammans med ytterligare en omvårdnadschef med erfarenhet av verksamheten. Du har även ett nära samarbete med avdelningsansvarig läkare, patientflödesansvarig läkare och omvårdnadsansvarig senior sjuksköterska. Tillsammans arbetar ni med utvecklingen av den högspecialiserade neurologiska sjukvården. Du rapporterar till Verksamhetschef (VC) inom omvårdnad och ingår i ledningsgruppen för omvårdnad.

I rollen som omvårdnadschef ansvarar du för att:

 • Leda och utveckla verksamheten inom ditt område genom att arbeta med ett tydligt coachande och transparant ledarskap
 • Skapa en god och uppmuntrande arbetsmiljö
 • Säkerställa rätt kompetens och bemanning med omvårdnadspersonal för att säkra att omvårdnadsuppdraget utförs med hög kvalitet genom kompetenshöjande aktiviteter i nära samarbete med omvårdnadsansvarig
 • Skapa förutsättningar för budget i balans och verka för en kostnadsmedvetenhet inom ditt område
 • Arbeta målinriktat utifrån temats verksamhetsplan
 • Aktivt arbetar med förbättringsarbete samt ansvar för att bereda möjligheter för omvårdnadsutveckling och -forskning
   

 Vi erbjuder

 • Samarbete i ett kompetent team, med stora möjligheter till stöd och utveckling
 • Administrativt stöd i form av bemanningsassistent
 • Tydligt mandat att driva verksamheten inom ramarna för uppdraget.
 • Ett internt chefsprogram för att hjälpa dig att utvecklas i ditt ledarskap, det finns även möjlighet till mentorskap och coachning i chefsrollen

Vi söker dig som

 • Är en inspirerande ledare med driv och vilja att leda
 • Har viljan och förmågan att engagera och skapa delaktighet hos dina medarbetare
 • Vill genom att skapa förtroende stödja och bidra till dina medarbetares utveckling
 • Har ett personcentrerat ledarskap med ett helhetsperspektiv
 • Är närvarande, synlig och tycker om att vara kliniskt verksam
 • Agerar föredömligt och har förmåga att entusiasmera och utveckla dina medarbetare
 • Vill samarbeta i delat ledarskap

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet inom klinisk omvårdnad. Vi ser det som meriterande om du har tidigare chefs/ledarerfarenhet samt erfarenhet av neurologisk sjukvård. Det är också meriterande om du har erfarenhet av delat ledarskap, förändringsarbete och innovation.

Ansökan 

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  

 

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  

 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. CV
2. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  
3. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

OBS: Vi kommunicerar främst med e-post från vårt rekryteringssystem. För att säkerställa att alla mejl kommer fram rekommenderar vi följande:
- när du får bekräftelsemejl på din ansökan, spara avsändaren som kontakt
- se över dina filterinställningar för skräppost
- hålla utkik i din skräppost.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Omvårdnadschef till Neuro 2 i Huddinge

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-12-14

Ansök nu

Dela detta jobb