medrek.se

Omvårdnadschef till neuro-operation

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-12-16

Ansök nu

Omvårdnadschef till neuro-operation

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård? 

Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, 

där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården. 

Läs mer om vår förändringsresa och nya organisation. 

Vi erbjuder 

Vi erbjuder en unik möjlighet att vara med och skapa något nytt med förankring i värdebaserad vård. Du får ett sammanhållet ansvar för Vård, Forskning och Utbildning samt budgetansvar inom vårdytan. Du kommer att få medverka till en säker flytt till Nya Karolinska Solna där vi kommer att arbeta i toppmodern operationsmiljö. I de nya lokalerna kommer du vara delaktig i framtagandet av nya arbetssätt. 

Inom Perioperativ Medicin och Intensivvård (PMI) erbjuder vi dig chefstöd om du är ny i chefsrollen i form av individuell utbildningsplan för att du ska kunna leva upp till ansvaret som följer med en chefsroll.  

Om tjänsten 

Som omvårdnadschef leder du arbetet och är förstalinjechef och ledare för omvårdnadspersonalen, vilket inkluderar ca 25 medarbetare. Du är arbetsgivarens företrädare vad gäller kvalitet-, personal- och ekonomifrågor. Genom ditt ledarskap stöttar du medarbetarna i deras arbete och du utvecklar tillsammans med dem 

verksamheten. 

Som vår nya omvårdnadschef ansvarar du för; 

◾ Arbetsmiljö- där du har ett långtgående ansvar, både för den fysiska och den psykiska arbetsmiljön. Det finns ett helt batteri lagar, förordningar och avtal att följa 

och du förväntas arbeta systematiskt med arbetsmiljön och skapa rutiner tillsammans med övriga chefer inom vårdytan för att på så vis skapa en hållbar arbetsplats. 

◾ Personalrekrytering- säkerställa rätt kompetens och bemanning för att skapa goda förutsättningar för dina medarbetarna och deras arbetsmiljö. 

◾ Produktionsresultat- du ansvarar för operationsavdelningens uppdrag inom neurokirurgi tillsammans med omvårdnadschefen med huvudfokus på neuroanestesi. 

◾ Ekonomi- i nära samarbete med controller har du ansvar för kostnadsutvecklingen på din enhet. 

Vi arbetar flödesinriktat, det vill säga, med mycket tvärfunktionellt samarbete. Som omvårdnadschef ingår du i ledningsgruppen och rapporterar direkt till vårdenhetschef. 

Vi söker 

Vi söker dig som vill vara med och leda verksamheten inom funktion PMI och Karolinska in i framtiden. 

Du är en handlingskraftig och inspirerande ledare med mycket driv och en förmåga att se helheten. Du har en gedigen klinisk kunskap från omvårdnadsarbete och drivs av ett starkt engagemang för att leda kontinuerlig utvecklingsarbete inom just vården av neurokirurgiska patienter. 

Du arbetar strategiskt med omvärldsbevakning och skapar kontaktytor både inom och utom Karolinska Universitetssjukhuset. 

Vi värdesätter egenskaper som strategisk förmåga och nytänkande där lyhördhet och tydlighet är en viktig del samt förmåga att omsätta sjukhusets visioner och mål till verksamhetsnivå. Det är också viktigt att du har en god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du är en förebild i organisationen och har en förmåga att engagera och skapa delaktighet. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av uppdrag med medarbetaransvar och att du har kompetens inom förbättringsarbete samt ledning och styrning. 

För att lyckas i rollen har du kunskap och en förmåga att skapa en god akademisk vårdmiljö som i sin tur möjliggör forskning och utbildning. 

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar - Medmänsklighet - Helhetssyn och vår vision Patienten först - tillsammans skapar vi den bästa vården.  

Kvalifikationer  

Utbildad specialistsjuksköterska inom anestesi. Du har en akademisk orientering och en utbildningsnivå motsvarande minst kandidatexamen. Du ska även ha tidigare  erfarenhet av ledning och styrning. Vi ser det som meriterande om du har magisterexamen och tidigare erfarenhet från forskning men det är inget krav. 

Erfarenhet av uppdrag med medarbetaransvar och en kompetens inom förbättringsarbete är meriterande. 

Välkommen att ansöka!  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Ann-Britt Johansson 

Vårdenhetschef Buk, neuro och ÖNH operation, Solna
 08-517 773 72
 ann-britt.j.johansson@sll.se

Johanna Bälter 

Fackliga representanter

Vision, Pernilla Helmerssson, tel. 070-167 12 99

Vårdförbundet, Henrik Frisk mail: henrik.frisk@sll.se

Mira Nyberg 0701-684065 eller Eva Håkansson 0736-998897 SACO, saco.karolinska.karolinska@sll.se

Kommunal, Catharina Häggbom, tel: 0725836737

Läkarföreningen Yvonne Dellmark tel: 0736681740

 

Dela detta jobb

Omvårdnadschef till neuro-operation

Karolinska Universitetssjukhuset