medrek.se

Omvårdnadschef till Neurokirurgisk slutenvård i Solna

Regioner
Utgår

2022-06-10

Ansök nu

Omvårdnadschef till Neurokirurgisk slutenvård i Solna

Omvårdnadschef till Neurokirurgisk slutenvård i Solna

 

Verksamheten har vuxit med framgångsrika rekryteringar och vi behöver utöka vår omvårdnadschefs grupp till totalt fyra omvårdnadschefer som kommer att leda, hela Stockholm och Gotlands neurokirurgiska slutenvård.

Är du en handlingskraftig ledare och erfaren legitimerad sjuksköterska med intresse för kirurgisk omvårdnad? Är du en lagspelare som trivs med att leda tillsammans med andra på en dynamisk arbetsplats? Vi söker nu omvårdnadschef (OVC) som gemensamt med oss på avdelningarna Neuro 4 och Neuro 3 vill vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård inom Tema Hjärta-Kärl och Neuro.

Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården.

Omvårdnadsområde neurokirurgi inom Tema Hjärta-Kärl och Neuro har uppdraget att erbjuda vård till cirka 2,2 miljoner invånare i Stockholm och Gotland, som har behov av vård i samband med ett ingrepp i hjärna och ryggmärg. Utöver detta bedriver vi också en omfattande utomläns och utlandsverksamhet. Vårt område innefattar neurotrauma, vaskulär neurokirurgi, strålknivsbehandlingar, rekonstruktiv kirurgi, hydrocefalus, funktionell neurokirurgi, epilepsikirurgi och cerebral tumörkirurgi.  Vårt uppdrag är högspecialiserat och delar av den vård vi utför är vi ensamma om i Sverige.

Vi erbjuder

 • En möjlighet att tillsammans med en kompetent och kollegial medarbetargrupp bedriva unik neurokirurgisk vård och omvårdnad i ett delat ledarskap
 • Ett nära samarbete med klinikens läkare
 • Möjlighet att delta i olika forskningar och utbildningar inom vårt område
 • Gott stöd från dina kollegor
 • Administrativt stöd i form av bemanningsassistent
 • Möjlighet till handledning och coachning i chefsrollen
 • Möjlighet att utveckla rollen som ledare tillsammans med dina kollegor och chef

Om tjänsten

Som omvårdnadschef för vår slutenvårdsverksamhet arbetar du i samledarskap och har även ett nära samarbete med chefer och patientflödesansvariga i det medicinska verksamhetsområdet. I rollen ingår för närvarande, utöver personalansvar för cirka 30 medarbetare, även ett delat ansvar för budget och verksamhetsplan samt arbetsmiljöansvar för vårdytan. Det ingår även i ditt ansvar att se till att rätt kompetens och bemanning finns i medarbetargruppen. För att säkerställa ett närvarande ledarskap och en klinisk förankring ingår klinisk närvaro.

Tillsammans med övriga omvårdnadschefer kommer du att ingå i omvårdnadsområdets ledningsgrupp som leds av verksamhetschefen i omvårdnadsområdet. Vi har även ett omvårdnadsråd, där vi gemensamt inom temat arbetar för att löpande utveckla och förbättra arbetssätt, rutiner med mera. Självklart samarbetar ni chefer även utanför dessa forum för att bereda möjligheter för omvårdnadsforskning, utbildning och utveckling inom omvårdnad med målet att optimera vården för våra patientgrupper.

Vi söker dig som

 • Är en handlingskraftig och inspirerande ledare med mycket driv
 • Har förmåga att se helheten
 • Är närvarande, synlig och tycker om att vara kliniskt verksam
 • Har kunskap och förmåga att skapa god arbetsmiljö
 • Agerar föredömligt, visar personlig omtanke och har förmåga att entusiasmera och utveckla dina medarbetare
 • Vill leda i ett samledarskap, du är en god lagspelare.

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar - Medmänsklighet - Helhetssyn samt vår vision Patienten först - tillsammans skapar vi den bästa vården.

Kvalifikationer

 • Utbildningsnivå motsvarande minst kandidatexamen inom omvårdnad. Vi ser det som meriterande om du har en magisterexamen.
 • Stor klinisk kunskap från omvårdnadsarbete och ett gediget intresse för Neuroverksamhetens olika patientgrupper.
 • Erfarenhet av lednings- och förbättringsarbete eller personalansvar är meriterande.

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. Om du inte arbetar som chef inom Karolinska idag kommer du att behöva genomföra MAP som är ett personlighetstest och Matrigma som är ett icke-verbalt begåvningstest, båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

 • Personligt brev
  2. CV
  3. Övriga bilagor
  4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.

 


 


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm (öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn Vision Telefon
pernilla.helmersson@regionstockholm.se Namn Vårdförbundet Telefon
mira.nyberg@regionstockholm.se Namn SACO Telefon
pasi.nyberg@regionstockholm.se

 

Dela detta jobb

Omvårdnadschef till Neurokirurgisk slutenvård i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset