medrek.se

Omvårdnadschef till Perioperativ medicin och intensivvård inriktning bukoperation

Ansök nu

Omvårdnadschef till Perioperativ medicin och intensivvård inriktning bukoperation

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård? Vi söker en omvårdnadschef som vill leda Funktionsenhet (FE) Bukoperation i Solnas fortsatta utvecklingsresa.

Om oss

Inom Bukoperation i Solna bedriver vi högspecialiserad anestesi- och operationsverksamhet med både avancerad robotkirurgi och utmanande öppna bukoperationer. Vi är en av två enheter inom ett funktionsområde med totalt cirka 90 medarbetare. Inom Bukoperation har vi ett nära samarbete med de patientflöden inom Tema Cancer från vilka merparten av våra patienter kommer.

Vi erbjuder  

Välkommen till en verksamhet på frammarsch! Robotassisterad kirurgisk verksamhet är ett starkt utvecklings- och innovationsområde. Vår verksamhet bedrivs i nya lokaler med teknik i framkant och vi arbetar med unika operationsmetoder. Vi erbjuder en unik möjlighet för dig att vara med och leda och utveckla operationssjukvården med förankring inom perioperativ medicin. Vi arbetar flödesinriktat och strävar efter att interprofessionellt lärande och samarbete ska prägla arbetet i vardagen.  

Du får som chef ett sammanhållet ansvar för vård, forskning och utbildning samt budget inom vårdytan. Inom Perioperativ Medicin och Intensivvård (PMI) erbjuder vi dig chefstöd i form av bland annat en individuell utbildningsplan, för att du ska få bästa möjliga förutsättningar att kunna leva upp till ansvaret som följer med chefstjänsten. Bukoperation bedriver verksamhet på vardagar under dagtid och kvällstid.  

Om tjänsten  

Som omvårdnadschef är du förstalinjechef. Du kommer att leda arbetet tillsammans med två andra omvårdnadchefer och leder arbetet för specialistsjuksköterskor inom operation och anestesi samt för undersköterskor, totalt cirka 25 medarbetare. Arbetsgruppen har hög kompetens och trivs bra ihop.

Du är arbetsgivarens företrädare vad gäller kvalitets-, personal- och ekonomifrågor. Detta innebär att du bland annat ansvarar för:

  • Arbetsmiljö - du säkrar att lagar, förordningar och avtal följs och förväntas arbeta systematiskt med arbetsmiljön. Tillsammans med övriga chefer inom vårdytan säkrar du att ni har rutiner för att upprätthålla en hållbar arbetsplats, både ur ett fysiskt och ett psykosocialt perspektiv.

  • Rekrytering av personal - säkerställa rätt kompetens och bemanning för att skapa goda förutsättningar för dina medarbetare och deras arbetsmiljö. 

  • Produktionsresultat - tre omvårdnadschefer delar på ansvaret för operationsavdelningens uppdrag. 

  • Ekonomi - i nära samarbete med controller ansvarar du för kostnadsutvecklingen på din enhet.  

Genom ditt ledarskap stöttar du medarbetarna i deras arbete och utvecklar verksamheten tillsammans med dem.

Vi söker dig som vill vara med och leda verksamheten inom Funktion PMI och Karolinska in i framtiden.  

Du är en handlingskraftig och inspirerande ledare med mycket driv och en förmåga att se helheten. Du har en gedigen klinisk kunskap från omvårdnadsarbete och drivs av ett starkt engagemang för att leda kontinuerligt utvecklingsarbete inom just vården av bukkirurgiska patienter inklusive robotkirurgi.  

Vi värdesätter egenskaper som strategisk förmåga och nytänkande, där lyhördhet och tydlighet är en viktig del, samt förmåga att omsätta sjukhusets visioner och mål till verksamhetsnivå. Det är också viktigt att du har en god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du är en förebild i organisationen och har en förmåga att engagera och skapa delaktighet.  

Vi ser gärna att du har erfarenhet av uppdrag med medarbetaransvar och att du har kompetens inom förbättringsarbete samt ledning och styrning.  

Du arbetar strategiskt med omvärldsbevakning och skapar kontaktytor både inom och utom Karolinska Universitetssjukhuset.  

För att lyckas i rollen har du kunskap och en förmåga att skapa en god akademisk vårdmiljö som i sin tur möjliggör forskning och utbildning.  

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar - Medmänsklighet - Helhetssyn och vår vision Patienten först - tillsammans skapar vi den bästa vården.  

Kvalifikationer  

Vi vänder oss till dig som är utbildad specialistsjuksköterska inom operation eller anestesi eller som har annan likvärdig specialistutbildning som sjuksköterska. Du har en akademisk orientering och en utbildningsnivå motsvarande minst kandidatexamen. Vi ser det som meriterande om du har magisterexamen och tidigare erfarenhet från forskning, men det är inget krav.  

Erfarenhet av uppdrag med medarbetaransvar och en kompetens inom förbättringsarbete samt ledning och styrning är meriterande.  

Varmt välkommen att söka!

Ansökan 

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Observera att din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor
3. Genomförda tester (MAP och Matrigma)

Om rekryteringsprocessen

Kontroll av arbets- och uppehållstillstånd kommer att ske i samband med intervju. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/ 

OBS: Vi kommunicerar främst med e-post från vårt rekryteringssystem. För att säkerställa att alla mejl kommer fram rekommenderar vi följande:
- när du får bekräftelsemejl på din ansökan, spara avsändaren som kontakt
- se över dina filterinställningar för skräppost
- hålla utkik i din skräppost.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

Dela detta jobb

Omvårdnadschef till Perioperativ medicin och intensivvård inriktning bukoperation

Karolinska Universitetssjukhuset